Név:
Jelszó:
  Tottenham, idegenben

Csapatunk, vasárnap kora délután, a White Hart Lane-re látogatott a Tottenham csapatához, a Premiere League 14. fordulójában. Mindkét csapat megnyerte az előző meccsét, míg a Chelsea a Norwich-ot, addig a Tottenham a West Ham gárdáját tudta felülmúlni. Az múltheti összeállításhoz képest Diego Costa csak a padon kezdett, helyén elvileg Pedro, de legtöbbször Eden Hazard játszott. Továbbá Azpilicueta is visszatért a bal szélre. Terry és Ramires sérülés miatt nem léphetett pályára, Remy pedig gyermeke születése miatt maradt távol.


A Tottenham kezdte jobban a találkozót és többet is birtokolták a labdát, ami a mérkőzés végéig nem is változott. A 3. percben már Cahill-nek kellett menteni a középen érkező Harry Kane elől. A következő helyzet is az ő nevéhez fűződik, a 17. percben Eriksen passzát követően tűzte kapura labdát, ami meg is pattant út közben, de Begovics így is hárítani tudott.


Első veszélyes helyzetünkre egészen a 20. percig kellett várni. Ekkora Oscar el tudott lépni védőjétől és a tizenhatos sarkától nagyszerűen tette középre a labdát, amire Hazard érkezett. Sajnos fejese, ha nem is nagyon, de a kapu fölé ment.

Nem sokkal később Hazard adott jó labdát Pedro-nak a tizenhatosnál aki egy kis állítás után küldte is azt a kapura, ami megpattant még a bevetődő Dier-en, de a labda ezúttal is a bal felső sarok fölött húzott el.



Ezután Begovics percei következtek, aki először Son közeli fejesét, majd Dembele távoli lövését hárította bravúrral.

A második félidőre is maradt a mezőnyjáték, a 64. percben Son és Lamela összjátékát követően Son került ismét helyzetbe, de az ötös sarkáról nem tudta pontosan ellőni a labdát hála Zouma eredményes zavarásának.



Pár perccel később Ivanovics beadásából Hazard tüzelt kapura éles szögből, de Lloris-nak bámulatos módon sikerült a hárítás.Az utolsó fél órában aktívabbak voltunk és maradt még helyzet miután Alderweireld a saját tizanhatosán belül nem tudott felszabadítani, Pedro elé fejelte a labdát aki Oscar-hoz passzolt. Oscar megpróbált lőni, de már túl sok védő volt körülötte és elveszítette a labdát.


Szeretném hozzátenni azt, hogy véleményem szerint Lamela már ideje korán mehetett volna az öltözőbe miután sunyi módon lekönyökölte Maticsot. Természetesen még sárgát sem kapott, pedig egész mérkőzésen inkább hasonlított egy megye 2-es igazságosztóra, mint egy normális középpályásra, mondjuk a Tottenham játéka is nyomokban némi Stoke City-t tartalmazott. (Érdeklődve várom az FA döntését Lamela-Matics esetéről).


Meg kell dicsérnünk az egész csapatot, mert nagyon fegyelmezetten játszottak. Sajnos a gól nem jött össze, igaz, nem is volt túl sok helyzetünk. A támadók jól játszottak ebben a csatár nélküli felállásban. Hazard-Oscar-Willian egyre jobban mozognak együtt, Pedro is kellően gyors és technikás hogy jó legyen az összjáték köztük. A védelem szépen zárt, Zouma és Cahill jó párost alkottak középen.



Összességében igazságos döntetlen született, mert hiába próbálkozott többet a Tottenham de nem volt bennük olyan átütő erő, ami a győzelemhez szükséges lett volna. Mi próbáltuk lezárni a széleket és a kontrákra építkezni. Igazából mindkét csapat a biztosra ment és nem akartak beleszaladni egy vereségbe. Ez lehet, hogy csapatunknak jött most jobban, mert fontos hogy gyűjtsük a pontokat és ne kapjunk ki.

Most azonban, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül, Diego Costa. Nem tudom, mit képzel magáról ez az ember, de nekem már egyre jobban szúrja a szemem. Nem bánnám, ha januárban összecsomagolna és tovább állna. Mielőtt a ’’die hard’’ szurkolók a torkomnak esnének, igen tudom, hogy Costa-nak elvitathatatlan szerepe volt a bajnoki cím elhódításában, de ami sok az sok.



Ezt egyetlen játékos sem engedheti meg magának, főleg ha ennyire pocsék formában játszik, ráadásul még állandóan balhéba is keveredik. Ha Eden Hazard, John Terry és Nemanja Matics is túltette magát hisztin és a padozáson akkor ő is képes rá. Ha meg nem, Isten áldja, van pénz, lehet igazolni a helyére.


A másik, akiről még szót kell ejtenünk az Fabregas. Nagyon formán alul játszik, már meccsek óta, aminek már tényleg nem érdekel az eredete. De neki fontos szerepe van a támadásokban és gyorsan fel kellene javulnia, mert az ő klasszisára nagy szükségünk van.


Végezetül pedig, tudtuk, hogy nem egy-két meccs után jön majd el a nagy feltámadás és a körülményekhez képest ez elég jó eredmény. Jövő héten, hazai pályán fogadjuk a Bournemouth-t majd a Porto csapatát a BL-ben. Most erre kell koncentrálni és fontos volt, hogy ne vereséggel menjünk neki ezeknek a meccseknek annál is inkább, mivel ha biztosan tovább szeretnénk jutni a Bajnokok Ligájában, akkor csak a győzelem elfogadható. De mindent csak szép sorjában.


Végeredmény : Tottenham 0 – 0 Chelsea

A meccs jegyzőkönyve:

Tottenham (4-2-3-1):
Llorris( c ), Walker, Alderweireld, Vertongen, Rose, Dier, Mason (Lamela 56), Dembele, Eriksen, Son (N’Jie 75), Kane

Padon maradt: Vorm, Caroll, Onomah, Trippier, Wimmer

Sárga lap: Kane, Rose, Vertonghen, Walker


Chelsea (4-2-3-1):
Begovic; Ivanovic (c), Zouma, Cahill, Azpilicueta; Fabregas, Matic; Willian (Kenedy 89), Oscar, Pedro (Loftus-Cheek 90), Hazard

Sárga lap: Azpilicueta, Matics

Padon maradt: Amelia, Djilobodji, Baba Rahman, Mikel, Diego Costa



    Vissza...
aaronvankai @ 2015. Nov. 29., 18:15    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó