Név:
Jelszó:
  Hiddink újra tüzet olt

Guus Hiddink 2009-ben hasonló körülmények között vette át a klubot, akkor Luiz Felipe Scolarit váltotta a szezon közepén. Ugyan azt a szezont még sikerült megmentenie egy FA-kupával, a végén mégis távozott, hisz csak átmenetileg vállalta a klubot az orosz válogatott irányítása mellett.

A tulajdonos és a vezetőség is szívélyesen fogadja a régi-új menedzsert a Stamford Bridge-en, akire valószínűleg sok Chelsea-szurkoló is örömmel gondol vissza.

Guus szavai: "Nagyon izgatottan térek vissza a Stamford Bridge-re. A Chelsea az egyik legnagyobb klub a világon, amit a jelenlegi pozíciója nem tükröz. Azonban biztos vagyok benne, hogy sikerülhet még megfordítanunk ezt a szezont."

"Alig várom, hogy újrakezdhessem a munkát a játékosokkal és a stábbal ebben a nagyszerű klubban, és különösen azt, hogy megújíthassam csodás kapcsolatomat a szurkolóinkkal."


A holland szakember a mai meccset már a helyszínen fogja megtekinteni, ám csak a lelátóról. A Kékeket Steve Holland fogja irányítani, Eddie Newtonnal az oldalán.

Amikor 2009 februárjában Guus átvette a csapatot, mindössze egy meccset vesztett el a szezon végéig. Akkor a csapat hasonlóan rossz pozícióban került az irányítása alá, ám a szezon végén harmadikok lettünk a bajnokságban, bebiztosítva ezzel a BL-indulást, illetve 2-1-re legyőztük az FA-kupa döntőjében az Everton csapatát. Nem mellesleg BL-elődöntőt játszottunk a későbbi végső győztes Barcelonával, akiktől csupán az idegenben lőtt gólok száma miatt estünk ki (0-0 majd 1-1).

Összességében Hiddink munkássága nagyon jól végződött a Stamford Bridge-en, ahol az utolsó meccsén - a döntőn a Wembleyben - a szurkolók nevének hangos kántálásával búcsúztatták őt.

Azóta Guus dolgozott a török és a holland válogatottaknál, illetve 18 hónapot az Anzsi Mahacskalánál, ahol ő igazolta le a jelenleg nálunk szereplő Williant is.

Szívből reméljük, hogy most is hasonló teljesítménnyel fog elbúcsúzni tőlünk - akár több sikeres szezont követően!


    Vissza...
Japep @ 2015. Dec. 19., 14:47    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó