Név:
Jelszó:
  A legjobb 16 között

Csapatunk szerda este a Porto-t látta vendégül a Stamford Bridge-n a Bajnokok Ligája csoportkörének záró fordulóján. A mérkőzést megelőzően mindkét csapat továbbjutást érő helyen szerepelt a maguk megszerzett 10-10 pontjával. Őket követte a Dinamo Kijev 8 ponttal így a továbbjutók sorsa mindenképpen Londonban dőlt el. Mivel számítani lehetett rá hogy, a Kijev legyőzi a Maccabi-t így az egy pont is továbbjutást ért volna csapatunknak, de győzelem esetén csoportelsőként kvalifikálhatták volna magukat a legjobb 16 közé.

Az összeállításokon jól látszott, hogy a portugálok sokkal védekezőbb szellemben léptek pályára a biztos 1 pont megszerzésének érdekében. A Chelsea a már-már szokásosnak mondható felállásban kezdte a meccset. A hétvégi 11-hez képest Cahill, Baba, Fabregas és Pedro is kikerült a kezdőből, helyükön a sérüléseikből felépült Terry és Ramires valamint Azpilicueta és Costa kezdett.


A Chelsea már a 12. percben megszerezte a vezetést. Terry labdaszerzése után Ramires-hez passzolt, aki továbbította a labdát Hazard-hoz. Belga támadónk a félpályától Diego Costa-t ugratta ki, akit nem volt képes megállítani a bevetődő Marcano így a spanyol tisztán lőhetett nagyjából 13 méterről, de csak a kivetődő Casillas-t talált el. Azonban a felpattanó labda pontosan fejen találta a visszafutó Marcano-t és róla a kapuba vándorolt. Maicon még megpróbált menteni és kikanalazni a labdát, de az addigra már túlhaladt a vonalon.



(Diego Costa ismét nem bírt magával és a huszadik percben felmutatta neki a bíró a sárga a lapot mivel teljesen feleslegesen buktatta Casillas-t).



Maradt azonban támadásban a Porto és többet is birtokolták a labdát, azonban veszélyes helyzetet ismét csak a mi a csapatunk tudott kialakítani. A 27 percben Oscar és Willian nagyszerű összjátéka után előbbi küldhette kapura a labdát azonban az megpattant a hárítani igyekvő Martins Indi térdén. Casillas már verve volt a helyzetnél, de a játékszer éppen hogy elment a bal kapufa mellett.


A játékrész utolsó percére még jutott egy helyzet. Oscar hosszú passza után Diego Costa tört kapura és tüzelt éles szögből nagyjából 12 méterről. A labda azonban elhaladt a kapu előtt.


Az első 45 perc végére még 4 sárgalapot osztott ki a török származású játékvezető. Ezekből egyet Matics-nak aki ennél fogva kénytelen lesz kihagyni a nyolcad döntő első felvonását.


A második félidő azonnal Chelsea helyzettel indult Matics labdaszerzése után Hazard-hoz passzolt, a belga már továbbította is a labdát Costa-hoz, szép átvétel után az üresen érkező Willian elé tálalt, aki 15 méterről erős lövést adott le de Casillas ezúttal még hárítani tudott. A Porto azonnal kontrázott de Corona lövését Courtois gond nélkül megfogta.


Az 52. percben hazai bedobás után Costa vette át a labdát és továbbította Hazard-hoz aki a tizenhatos előterébe érkező Willian-hoz passzolt. Willian óriási erővel küldte meg a labdát kb. 14 méterről, esélyt sem adva Casillas-nak a hárításra. Ezzel már 2-0 volt az állás.



Az 56. és 57. percben is cseréltek a vendégek Imbula helyére Aboubakar érkezett, míg Pereira-t, Neves váltotta.


A vendégek legnagyobb lehetősége Brahimi előtt adódott. Corona remek csel után el tudott menni a szélen Azpilicueta mellett. Beadása elszállt Aboubakar feje felett, de Brahimi le tudta venni a labdát és kapura tűzte azonnal. Lövésébe még Ivanovics fejjel beleért, ami így lett nagyon veszélyes lett azonban nem kellett Courtois-nak védeni.


Nem sokkal később remek összjáték után Willian remekül készített elő Oscar-nak, ő kapura sarkazta a labdát az ötösről de Casillas leért a lövésre.


A 71. percben érkezett Cristian Tello a pályára Herrera helyére. Hat percre rá már gólt is szerezhetett volna, de távoli lapos lövését Courtois bravúrral hárította.


Tíz perccel a rendes játék idő letelte előtt Hazard kezelte le a labdát majd rákapcsolt és otthagyta védőit, az ötös sarkáról sajnos csak a kapufát találta telibe.



A mérkőzés végére Oscar, Costa és Hazard is elhagyta a pályát, helyüket Pedro, Mikel és Remy vette át.


A hosszabbítás még tartogatott egy hatalmas Porto helyzetet. Aboubakar a tizenhatos sarkáról nagyszerű labdát tálalt Brahimi elé. A szélen érkező támadó azonban kapásból, éppen hogy de a kapu mellé helyezett.


Más már nem maradt a mérkőzésen. Csapatunk győzött és ezzel 13 pontot szerezve megnyerte a G-csoportot
. Második helyen a Dinamo Kijev jutott a tovább 11 ponttal, míg a Porto az Európa Ligába folytathatja tavasszal.
A sorsoláson a következő csapatokat kaphatjuk: PSG, PSV, Juventus, Roma, Benfica és Gent.

Összességében jól játszottunk, szélek lezárva, védelem a helyén, kontrák gyorsak, a passzok/átadások pontosak. Ki kell emelni az Hazard-Oscar-Willian tengelyt, remekül játszottak, diktálták a meccs tempóját, szépen hozták ki a labdákat és osztogattak. Közülük is kitűnik Willian aki ha mondhatok ilyet vezéregyéniséggé nőtte ki magát. Kitartása és akarata példát mutathat minden csapattársának, csak így tovább.,




Fabregas kezdőből való kikerülése és Ramires visszatérése sokkal szilárdabbá tette a középpályát. Zouma és Terry remekül akadályozták meg a támadásokat és gyors passzokat.


Most pedig elérkezünk megint Diego Costa-hoz. Tényleg nem tudom, mit mondjak. Mindkét gólban kivette a részét és mindent figyelembe véve jól játszott, megtartotta a labdát. De ismét felelőtlen volt. Casillas elleni szabálytalanságát pedig végleg nem értettem. (Mondjuk Casillas és a bíró is túlreagálta egy kicsit). Továbbá ismét ziccerben dobta fel magát. Felfoghatatlan miért színészkedik ahelyett hogy gólt szerezne.

Costa gyerekes viselkedése már egyáltalán nem tolerálható. Egy teljesen felesleges sárgát gyűjtött be és ismerjük, hogy nála nem kell sok a második lap begyűjtéséhez.



Igazából nem lehet okunk panaszra, nagyszerű mérkőzést láttunk és végre az a Chelsea is megjelent a pályán, amelyik tavaly végigverte a Premier League-t. Reméljük. mostantól állandósul ez a forma és megindulhatunk a felfelé a tabellán is.


A BL-ben már megtettük, amit kellett várjuk a sorsolást és a tavaszt. Őszintén szólva örülnék egy erős ellenfélnek, mint a PSG vagy Juventus mert azok jelentenék az igazi erőpróbát, de majd elválik. Jövő hét hétfőn a jelenleg listavezető Leicester City-hez látogatunk a Premier League-ben. A győzelem az egyetlen elfogadható opció. Ha hozzuk ezt a játékot, meg is lesz.



A meccs jegyzőkönyve:


Chelsea (4-2-3-1):
Courtois; Ivanovic, Zouma, Terry (c), Azpilicueta; Ramires, Matic; Willian, Oscar (Pedro 80), Hazard (Remy 89); Diego Costa (Mikel 85).

Padon maradtak:
Begovic, Cahill, Fabregas, Kenedy, Pedro, Remy

Gólszerzők:
Marcano(ÖG)12, Willian 52

Sárga lap: Diego Costa 19, Matic 25


Porto (4-3-3):

Casillas; Maxi Pereira (Neves 55), Maicon (c), Marcano, Martins Indi; Herrera (Tello 70), Danilo, Imbula (Aboubakar 55); Corona, Brahimi, Layun.

Padon maradtak:
Helton, Evandro, Varela, Bueno.

Sárga lap:
Maxi Pereira 33, Danilo 40, Martins Indi 42








    Vissza...
aaronvankai @ 2015. Dec. 10., 17:48    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó