Név:
Jelszó:
  A londoni derbi


Az adott helyezéstől, formától, edzőtől, játékosok teljesítményétől függetlenül mindig is nagy presztízzsel bírt egy Arsenal elleni rangadó. Valahogy mindig jó volt borsot törni Wenger orra alá és valahogy ezt tudták a legkevésbé megemészteni az Ágyúsok szurkolói. Természetesen könnyű ezt mondani, mivel az elmúlt években folyamatosan megtarthatták a St. Totteringham day-t, mert az alapvetően fő riválisuk a Spurs mindig mögöttük végzett.

Nagyon mást egyébként nem is ünnepelhettek az elmúlt tíz évben, csak a hazai kupasorozatok enyhítettek egy keveset a serleghiányon. Ráadásul még nagyobb diadal volt, hogy Wenger 14 mérkőzés után végre le tudta győzni Mourinhot és jó ideje a Chelea-t, a Community Shielden. Se előtte és se idén a szezonban nem történt ez meg. Emlékezhetünk az odavágón 2-0-ra nyertünk a Bridgen.

Két remek írást is olvastam, amiket mindenkinek ajánlom figyelmébe:

A Lion Rampant blog kicsit lelkizős, ám de annál érdekesebb beharangozója:
http://chelseafc.taccs.hu/2016/01/23/mire-mehetnenk-73-mal/

Valamint a Cold Rainy Nights in Britannia "miért is mocskos a rangadó?" előzetesét:
http://britannia.reblog.hu/mocskos-londoni-rangado---preview-day-23



Ezeket követően nem marad más, minthogy merüljünk egy kicsiket a számokba és az esélyekbe. Fontos kiemelnünk, hogy az elmúlt 10 összecsapásunkból mindösszesen 1 alkalommal kapituláltunk, a már korábban említett Szuperkupán. Szépíti a képet, hogy az elmúlt 7 találkozásunkból 6 alkalommal nem is kaptunk gólt az Arsenaltól, valamint átlagosan kevesebb, mint 2,5 gól esik egy mérkőzésen.

Fontos kiemelni ezt, mivel ahogy szépen lassan döcög előre a szekér azért azt elmondhatjuk, hogy 6 mérkőzés óta nem kaptunk ki a PL-ben, ráadásul az elmúlt 5 mérkőzésen legalább 2 gólt is rúgtunk. Sajnos a vendéglátók is jó szériát futnak, úgy általánosságban. Az eddigi 8 hazai mérkőzéséből 7-t megnyert az Arsenal, sőt az elmúlt 3 alkalommal be se tudták venni a kapujukat.

A kereteket tekintve mi lehetünk boldogabbak, mert Costa és Hazard is játékra jelentkezik, egyedül Matic szomorkodhat, akinek a helyét Mikel veheti át. Nálunk csak Falcao sérült. Nem úgy a hazaiaknál, bár ezt már megszokhattuk. Se Rosicky, se Cazorla, se Wilshere, se Wellbeck, viszont Sánchez bevethető lesz ellenünk.

A két csapatot 13 hely és 19 pont választja el egymástól. A hazaiaknak kötelező a győzelem, ha tényleg bajnokságot szeretnének nyerni, nekünk kötelező, ha előre szeretnénk lépdelni, mert egyelőre a 14. hely ameddig előre tudtuk tornászni magunkat. Özil lehet a legveszélyesebb a hazai gárdából, kimagasló teljesítményt nyújtott eddig.



Nem bocsátkoznék jóslatokba, mivel bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is, csak remélem, hogy ma jó napot fogunk ki.

A mérkőzést 17:00-tól a Digi Sport 1 műsorán láthatjátok, a játékvezető a sokak által szeretett Clattenburg lesz.Mindenkinek jó szurkolást!


    Vissza...
szata @ 2016. Jan. 24., 13:38    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó