Név:
Jelszó:
  Boxing Day

Csapatunk a Watford gárdáját látta vendégül a Premier League 18. fordulójában, az az a Boxing Day-en. Az összecsapást megelőzően a Chelsea 18 megszerzett ponttal a 15. helyet, míg a vendégek a maguk 28 pontjával a 7. helyet foglalták el. Egy esetleges győzelem esetén a 13. helyig léphettünk volna előre. Régi-új menedzserünk Guus Hiddink ebben a fordulóban irányíthatta először a csapatot. A Sunderland elleni összecsapáshoz képest csak egy helyen változott az összeállítás. Gary Cahill visszakerült a kezdőbe míg Zouma csak a padon foglalhatott helyet.



Az első nagy lehetőségre csak a 4. percig kellett várni, mikor is Pedro kanyarította középre a labdát. Diego Costa érkezett a beadásra, de közeli fejese magasan elszállt a kapu felett.


Az ezt követő negyed órában maradt a hazai fölény. A 18. percben szöglethez jutott a Watford. A beívelt labdát Courtois kiöklözte, majd a második próbálkozást Azpilicueta passzolta ki, amibe még Fabregas fejjel beleért, így került a labda Jurado elé. A támadó megpróbálta kapura lőni, de eltörte a labdát, ez pedig pontosan így volt jó a leshatárról kilépő Ighalo-nak. Egyedül maradt szemben Courtois-val, de kapáslövése nagyon elkerülte a kaput.


Nem sokkal később Willian nagyszerű labdát tálalt Diego Costa elé, aki az oldalvonal mentén vezethette végig a játékszert. Középen több társa is érkezett, de Costa elég gyenge megoldást választott és megpróbált laposan középre passzolni. Ezt az érkező Cabrera nagyon egyszerűen hárította.

Következett a hazaiak szöglete melyet Willian végzett el. A középen helyezkedő Gary Cahill szépen csúsztatott. A labda még földet sem ért Diego Costa már le is csapott rá és bezúdította a kapuba. Ezzel 1-0 a 32. percben.



Fabregas és Ivanovics szép összjátéka után előbbi törhetett be a tizenhatoson belülre, még a bevetődő védő sem tudta megállítani a szerbet. Ivanovics remekül passzolt az érkező Oscar-hoz, de a brazil lövése nagyon gyatrára sikerült és a kapu felé szállt. Ekkor már csak 5 perc volt hátra az első félidőből.

Két perccel ezután jött a hidegzuhany. Szöglethez jutott a Watford, a beívelt labdát pedig Matics egyértelműen kézzel ütötte ki. A bíró fújt, Deeney állt a labda mögé és magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt.



Még egy helyzet jutott erre a játékrészre. A Chelsea kapott szabadrúgást jó helyről. Willian állt a labda mögé, de lövése jócskán a kapu föle vágódott.

A második félidőre már Fabregas nem jött ki az öltözőből, helyét Obi Mikel vette át.

Kicsit több mint 6 percet kellet várni az első nagy lehetőségre, ami a Watford előtt adódott. Obi Mikel szabálytalanságát követően a vendégeknél maradt a labda, Holebas vitte végig a szélen majd középre ívelt. Terry magabiztosan vágta ki a labdát, de az nem ment túl messzire. Capou csapott le rá és a tizenhatosról tüzelt nagy erővel. Első lövését Courtois bravúrral hárította, második próbálkozását pedig John Terry blokkolta.

Maradtak támadásban a vendégek. Bedobásuk után Jurado-hoz került a labda. Ügyesen lopta a távolságot és szépen passzolt Ighalo-hoz aki a tizenhatosról megindulva nagyjából 10 méterről adott le erős lövést ami megpattant Cahillen és a kapu felé szállt. A másik irányba vetődő Courtois még bele tudott talán piszkálni egy kicsit, de ez kevés volt. Ezzel már megszerezte a vezetést a Watford. 56. perc 1-2.



A gól után ismét a Chelsea dominált, aminek meg is lett az eredménye. Willian zseniálisan ugratta ki Diego Costa-t, aki levált védőjéről és nagyjából 11 méterről az kivetődő kapus mellett a sarokba helyezte a labdát. Nagyszerű támadást láthattunk. 65. perc, 2-2.



Később Pedro hagyta el a pályát, akit a sérüléséből felépülő Eden Hazard váltott. Szükség volt már az játékára mivel a Watford nagyon összezárt az egyenlítés után. Tíz perccel a rendes játékidő letelte előtt nagy szerepet is vállalt a győzelem kiharcolásában.

Hazard az oldalvonaltól befelé és cselezett, ám a tizenhatoson belül Behrami akadályozta a továbbhaladásban. A játékvezető Andre Marriner azonnal befújt a büntetőt, de a sárga lap elmaradt.

Oscar állt a labda mögé azonban a lövés pillanatában megcsúszott és a saját lábát is eltalálta, a labda pedig elég magasan a kapu felé szállt.



A hajrában még a Watford előtt adódott egy nagy lehetőség. Ighalo szépen vezette végig a labdát majd éles szögből kb. 6 méterről tüzelt, de a védők blokkolták a lövését. A kipattanót még Deeney küldte kapura de Azpilicueta szépen blokkolt.

Diego Costa még összeszedett egy sárga lapot Cathcart buktatása miatt. Ezért kénytelen lesz kihagyni a Manchester United elleni találkozót.

Az eredmény már nem változott. Maradt a 2-2. Mindkét csapat megőrizte a helyét a tabellán.

Nem szeretném hosszúra nyújtani az elemzést. Ez a Boxing Day eléggé gyengére sikerült részünkről. Nem nagyon láttam az előző találkozón mutatott akaratot. Fabregas nagyon gyenge volt, Maticsról ne is beszéljünk. Mindkét gól elkerülhető lett volna.

Diego Costa hiába szerzett két gólt és játszott jól, mikor egy teljesen felesleges szabálytalanság miatt ki kellesz hagynia a United elleni rangadót. Bár ez lehet nem is annyira nagy baj. Legalább Remy bizonyíthat.

Obi Mikel beállítását nem értettem, mivel Ramires többet hozzá tudott volna adni a támadójátékhoz. De ezen kívül Mikel elég jól játszott.


Véleményem szerint egy piros lap is elmaradt amit Behrami-nek kellett volna kiosztani. A hazai büntetőnél egyértelműen sárga lapott kellett volna kapnia mivel ocsmány módon letarolta Hazard-ot. Majd odataposott Azpilicueta-nak amiért sárgát kapott. Számomra egyértelmű hogy nem kellett volna végig játszania a mérkőzést. Ez nyilvánvalóan bírói hiba.

Ivanovicsra ismét ki kell, hogy térjek csak egyetlen gondolat erejéjig. Nem tudom ki látta a szombati meccsen mikor Willian-tól kérte a labdát. Brazil játékosunk látta, hogy beindul a szerb és szerette volna elé tenni a játékszert. Azonban Iva megtorpant és nem ment utána. Ezután olyan hisztit csapott a pályán hogy Willian is csak nézett rá. Ez az ember tényleg el van tévedve. Oké hogy elől bóklászik állandóan, de azért ne higgye már magát egy Pelének vagy Messi-nek.

Oscar sehol sem volt előző fordulóban mutatott formájához képest. Elszórta a labdákat, lövései pedig elkerülték a kaput, plusz a büntetője is borzalmas volt. Nem is értettem miért ő állt a labda mögé. Tényleg igazolódik szinte minden meccsen az amit meg szoktam említeni vele kapcsolatban. Neveztesen az hogy csak fellángolásaivannak, de egy állandó szintet képtelen hozni.



A második gólban talán benne volt egy kicsit Courtois, mert nem kellett volna annyira hamar elindulni a másik oldal felé. Persze arra senki sem számított, hogy így megpattan a labda.
Összességében nem volt rossz a játék, de kevésnek éreztem.

Ettől sokkal több kellesz a Manchester United ellen, még ha ők is rossz formában vannak mostanság. Egyre messzebb kerül a negyedik hely, és ha folytatódik, ez a hullámzás örülhetünk, ha az Európa Ligában indulhatunk.



Maticsnak és Fabregas-nak nem ártana egy hosszabb padozás, mert nevetségesek mindketten. Helyettük játszhatna Ramires, Obi Mikel vagy Loftus Cheek, esetleg Kenedy. Hétfőn United idegenben, remélem addigra Guus kitalál valamit, mert ez a Boxing Day nem azt hozta, amit vártunk.

Végeremény: Chelsea 2-2 Watford

A meccs jegyzőkönyve:


Chelsea (4-2-3-1)

Courtois: Ivanovic, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Matic, Fabregas (Mikel 45); Pedro (Hazard 75), Willian, Hazard; Diego Costa

Padon maradtak: Begovic, Zouma, Baba Rahman, Ramires, Remy

Gólszerző: Diego Costa 32, 65

Sárga lap: Diego Costa 88


Watford (4-4-2)


Gomez, Nyom, Cathcart, Britos, Holebas; Abdi (Behrami 69), Capoue, Watson, Jurado (Anya 73), Deeney (c) (Guedioura 90+3), Ighalo

Padon maradtak: Arlauskis, Prodl, Berghuis, Diamanti

Gólszerzők: Deeney (büntető) 42, Ighalo 56

Sárga lap:
Britos 44, Cathcart 48, Holebas 81, Behrami 83



    Vissza...
aaronvankai @ 2015. Dec. 27., 15:41    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó