Név:
Jelszó:
  Visszapillantás :: No.12

A 2011/12-es szezon minden bizonnyal vegyes érzelmeket idéz fel John Obi Mikel számára, hisz egy hosszabb kényszerpihenő után sokáig nem talált vissza a kezdőbe, ám később mégis megtette ezt, és ezután vitathatatlanul Chelseas pályafutásának legjobb formáját mutatta fel.

Az idei szezonkezdet nem a legegyszerűbb volt a nigériai középpályás számára, hisz pályán kívüli gondok is nehezítették azt, úgy, mint az apja elrablása egy rövidebb időre, ám mindezek ellenére mégis majdnem megszerezte első bajnoki gólját a Stoke City elleni, 0-0-s döntetlennel zárult nyitómérkőzésen, majd később mutatott teljesítménye alapján is megérdemelten számítottak rá a csapat összeállításakor.

Miután a decemberi Tottenham elleni mérkőzésen sérülést szenvedett, Mikelt majdnem két teljes hónapon keresztül csak az oldalvonal mellett láthattuk. Távollétében a lenyűgözően játszó Oriol Romeu helyettesítette, így amikor visszatért, újra meg kellett küzdenie a csapatba kerülésért.

Andre Villas-Boas távozásával és Roberto Di Matteo előléptetésével Mikel újra visszanyerte helyét a csapatban, és állandó, jó teljesítményének köszönhetően rendszeres játéklehetőséget élvezhetett.

A Di Matteo által kedvelt 4-2-3-1-es formációban láthattuk, ahogyan egy mélyebb pozícióban játszott egy másik középpályásunk társaságában, aki többnyire Frank Lampard személye volt, és Mikel ebben a rendszerben egyszerűen kivirágzott.

Amellett, hogy védelmi feladatokat is el kellett látnia, az is a kötelességei közé tartozott, hogy a nála kreatívabb játékosokat labdával lássa el a pálya olyan korai szakaszában, ahogyan az csak lehetséges. Mikel azon képességeit, amelyek ezen feladatok elvégzéséért voltak felelősek a szezon végére szinte tökélyre fejlesztette.

Részt vállalt az FA Kupa döntőjében azon helyzet kialakításában is, amelyből a győztes gól származott, és míg a 2008-as Bajnokok Ligája döntőjében csupán egy kihasználatlan csereként vett részt, addig a müncheni döntőben való szerepléséhez kétség sem férhetett, miután a szezon során számos mérkőzésen lenyűgöző teljesítményt nyújtott.

A Kékek szurkolói közül egyesek amellett teszik le voksukat, hogy Mikel a Chelsea németek elleni mérkőzésén nyújtotta eddigi legjobb teljesítményét a klub színeiben, és ezen kijelentéssel valóban nehéz is lenne vitatkozni.

Mérkőzések: 27+10
Pályán töltött percek: 2.681

(forrás: chelseafc.com)



A sorozat előző és következő része:
Visszapillantás :: No.11 (Didier Drogba)
Visszapillantás :: No.15 (Florent Malouda)


    Vissza...
Japep @ 2012. Jul. 12., 06:54    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó