Név:
Jelszó:
  A lidércálom folytatódik

Chelsea - Birmingham City 1-1 (0-1)
2012. február 18. 13:30, Stamford Bridge
FA Kupa 5. foruló
vezette: Martin Atkinson
nézőszám: 36.870 fő


Chelsea (4-3-3): Cech (c); Ivanovic, Cahill, Luiz, Bertrand; Ramires, Mikel (Kalou 56'), Meireles; Sturridge, Torres (Drogba félidőben), Mata (Lampard 82').
Padon maradtak: Hilario, Bosingwa, Essien, Malouda.

Birmingham City (4-2-3-1): Doyle; Carr (c) (Spector 12'), Davies, Ibanez, Murphy; Fahey, Gomis; Elliott (Burke 82'), Mutch Redmond; Rooney (Jervis 70').
Padon maradtak: Butland, Caldwell, Asante, Reilly.

Gólszerzők: Sturridge (61') ill. Murphy (19').
Sárga lapok: Cahill (54'), David Luiz (90'+1) ill. Mutch (33').

Összefoglaló:

Sokan abban bíztak a mérkőzés előtt, hogy ez lesz a vízválasztó, a csapat morálja helyre jön egy nagy arányú győzelemtől - beleértve engem is. Ugyan kicsit szkeptikusan, de a Tippverseny topikban 4-0-át tippeltem, abban bízva, hogy hátha, most talán megtalálják a fiúk a góllövő cipőjüket. Most már tudom, hogy a tippemért nem kapok túl sok pontot ...

Sajnos ismerős a mostani helyzet, az a baj, hogy túl nagyon is, mivel az elmúlt néhány évben már divattá vált, hogy az edzőket kipakoljuk. Nem kell nagy emlékfejtésbe kezdeni, hogy eszünkbe jusson az utolsó olyan rossz széria, amit edzőváltás követett. Sokan most is ezt követelik, mindenért AVB-t hibáztatják, sajnos kissé jogosan is. Ugyan még mindig nem vesztettem el a bizalmat iránta, de messze nem olyan, mint az volt néhány hónapja. De azt végképp nem szeretném, hogy újra edzőt váltsunk, ettől herótot kapok, hacsak belegondolok. Utálom, amikor azzal bélyegzik meg csapatunkat, hogy úgy váltjuk az edzőnket, mint más az alsóneműjét, de a jelen helyzet szerint nem lepődnék meg, ha most újabb lépést tennénk ez az állítás megerősítése érdekében.

Ezt erősíti a mai mérkőzésen mutatott "parádézás" is, ugyanis kerek-perec egy másodosztályú csapatot simán kellene vernünk - legalábbis ez az elvárt. Sajnos itt győzelemről szó sem volt, még a döntetlen is alig-alig jött össze egy olyan leírhatatlan első félidő után, mint amit most produkáltunk. Már lassan Mata sem bírja a nyomást, ami várható is volt, hisz ő is emberből van, ez ma meg is látszott rajta. Két perccel később, miután Murphy megszerezte a vendégeknek a vezetést, mi büntetőhöz jutottunk, viszont Mata azt elég gyatrán próbálta értékesíteni, Doyle hárította a gyengén elvégzett tizit.

A második félidőre valamicskét élénkült a játékunk, viszont továbbra is legfőbb jellemzőnk a pontatlanság, figyelmetlenség és a fantáziahiány maradt. A sírás környékezett, amikor láttam, hogy Mikel, aki hosszú időn át a bajnokság legpontosabban passzoló játékosa volt, nem mer hosszan passzolni, mert még a rövideket is elrontja. A sírás környékezett, amikor láttam, hogy Luiznak kell felfutnia, hogy legyen támadásunk, egy középső védőnek ...

Ezek láttán már sokszor jobban örültem volna annak, ha kikapunk, viszont ilyenkor az is eszembe jutott, hogy nem biztos, hogy ez segítene a helyzeten, itt már nem csak elhivatottsági probléma van, hanem önbizalmi, amely jelen pillanatban a játékosok 90%-ának a béka feneke alatt van. Továbbá objektív hozzáállással ez a kupasorozat, ahol tényleges esélyekkel pályázhatunk a végső győzelemre, ezért is jó volt látni, hogy Iva beadását Dani értékesíteni tudta és fél órával a vége előtt megszületett az egyenlítő gól. Sturridge gólja révén kapunk még egy esélyt, nem biztos, hogy a szépítésre, mivel a Birmingham nálunk sem illetődött meg, hát akkor majd hazai pályán.

Sajnos ez van, jelen pillanatban minden második kiscsapatnak elismerést szerzünk, hirókat képzünk, közben pedig jót játszanak a fogatlan oroszlánnal. Nem tudom, hogy az oroszlánnak vannak-e olyan képességei, mint a cápáknak, képes-e újra kinöveszteni a fogait, de nálunk most muszáj lesz, mivel fog nélkül eléggé nehéz lesz támadni és csupán ilyen impotens játékokat fogunk produkálni, amit gondolom egyetlen drukker sem szívlel.

Remélhetőleg egy nagyobb reputációval rendelkező csapat ellen összeszedik magukat a fiúk, mint ahogy tették azt a United ellen, mivel kedden Nápolyba utazunk a BL nyolcaddöntőjének odavágójára. A mai mérkőzésből pedig még egy felvonás várható március 6-án, a Birmingham otthonában, a St. Andrew's Stadionban.


    Vissza...
chelseaforce @ 2012. Feb. 18., 15:56    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó