Név:
Jelszó:

Miért a Chelsea?

 

Az utóbbi évek sikerei után egyre többen szurkolnak a Chelsea mellett és ellen egyaránt. Sokan nem értik, mit is lehet szeretni ebben a csapatban. Az alábbi válaszokat a honlap olvasói adták a "Miért a Chelsea?" kérdésre.

 

"Na ez érdekes lesz: 2000-ben (7évesen) kaptam két gombfocicsapatot fatertól, Argentínát és Olaszországot. Én az olaszokkal ő az argentínokkal volt, és volt a csapatomban egy Di Matteo meg egy Zola nevű figura, és velük lődöztem a gólokat folyamatosan. muszáj volt kiderítenem melyik csapatban focizik a két gombfocisztár :) Fater tudta hogy mind2 player Chelsea-s és megnéztem vele egy meccset, ahol Gianfranco gólt lőtt és azóta szurkolok a Chelsea-nek és követem a meccseit :) "

Ricko


"Fiatalkoromban leginkább a BL-ből ismertem csapatokat, játékosokat és nagy kedvencem volt Crespo. Én is kerestem egy csapatot, akinek állandóan szurkolhatok úgy, hogy a legtöbb meccsüket lássam a TV-ben. Ez ugye lehetővé is vált, mert beindult a Sport1 2002-ben vagy 2003-ban(legalábbis nálunk akkor lett asszem, 2003/04es szezonban már tuti volt :)). Az angol foci fogott meg legjobban emlékeim szerint, néztem pár meccset és az aktuális fifa részekben is mindig angol csapattal voltam. :)
Aztán 2003-ban Crespo a Chelsea-be igazolt, és akkor én úgy voltam vele, hogy dejó, egy nem igazán sztárcsapatba ment az egyik kedvenc focistám, hát drukkolok nekik. (mert nem akartam egy igazán topcsapatnak drukkolni :)) És itt vagyok. Meccsről-meccsre szerettem meg a klubbot."

Zsoca87


"1996-ban vagy 1997-ben lettem Chelsea drukker. Akkoriban még az Msat közvetített angol bajnoki összefoglókat. Egyszer az egyik meccsen született egy furcsa gól, amire felfigyeltem. A balszélről volt egy beívelés amit Zola végzett el. A labdát az ellenfél kapuja elé csavarta, ahol Vialli robbant be a labda irányába. A labda végül a hálóban kötött ki. A gólra a két játékos (Zola és Vialli) két irányba futott és ünnepelt hogy gólt szerzett. Visszajátszás után sem lehetett eldönteni hogy most akkor Vialli belecsúsztatott a labdába vagy senki sem ért bele és úgy kötött ki a hálóban a labda. Ez a vicces jelenet nagyon megtetszett és felfigyeltem a csapatra. Onnantól kezdve követtem az eredményeiket, hogy állnak a tabellán meg ilyeneket. Persze akkoriban csak a Nemzeti Sport volt meg az angol összefoglalók. Az 1998-as KEK győzelmet már végigizgultam, mint Chelsea drukker. Ez az én Chelsea-aktám! :) "

Szpecnaz


"Elkezdtem nézegetni a BL-meccseket az m1-en, és nagyon megtetszett két csapat, a Real és az Inter. Nem tudom miért ezek (bár előbbi elég közkedvelt csapat volt az általános iskolások körében akkoriban... :) Az Interből a nagy kedvencem Crespo lett, imádtam, ahogy vágdossa a gólokat!
Aztán 2003 nyarán az egyik családi kirándulás során hallottam a kocsiban a rádióban, hogy Crespót leigazolta az általam kevésbé ismert Chelsea, amit nemrég vett meg egy multimilliomos és már elkezdte a bevásárlást (Mutu, Verón). A régebbi fifákból már tudtam, hogy létezik egyáltalán a Chelsea, főleg a Hasselbaink-Guddy csatárkettős tetszett nagyon és így sokszor velük voltam. :)
Aztán így elkezdett foglalkoztatni maga a klub. Mikor gimiben elsős voltam, a koliban mindig néztük a BL-meccseket. Hihetetlen jó hangulat volt ott, és szinte mindenki drukkolt valamelyik csapatnak. De a Chelsea-nek senki. Aztán ahogy láttam a meccseket, nem csak egy-két játékos, hanem már az egész csapat, a klub is a kedvencem lett.
Azóta ha tehetem, minden meccset megnézek. Sose fordultam el a csapattól, amikor szidták, védtem, amikor szívattak a többiek, hogy kiestünk vagy kikaptunk, nem rohantam másik csapathoz."

Chelseafan


"Sajnos senki nem nézett futballt a családban, így kicsit későn, 12 éves korom táján jött a futball mánia. Akkoriban az HBO nyomott élőben német bajnoki meccseket, azokat kezdtem el nézni. Az első két kedvenc játékosom a Schalke-s Lehmann volt, akit azóta is szeretek és nagyra tartok, illetve a Werder-es Haavard Flo volt.
Később, 1998 májusában megtudtam, hogy az unokatesója, Tore Andre Flo a Chelsea csapatában villog, így 13-án megnéztem a KEK döntőt! Szinte mindenki szimpatikus volt, így akkor egy életre elköteleztem magam a klub mellett.
Eleinte én is csak txt-ről illetve innen-onnan követtem a csapatot, míg az 1999/2000-es szezonban elkezdtem (14-15 évesen) a Champions Bar nevű helyre járni BL meccseket nézni, ami ott van a lakóhelyemtől egy köpésre. A Barcelona elleni oda-vissza vágókat ott néztem végig rengeteg szurkolóval karöltve. A következő években, a Sport1 bevezetéséig is járogattam ide, hisz volt SkySports-uk, így bajnoki meccseket is tudtam nézni. Sokszor egyes egyedül voltam a helyen, és a pultnál néztem végig a meccseket...Még kis füzetet is vezettem, eredményekkel illetve a saját osztályzásaimmal!:)
(...)
Mára a nagycsapat már annyira nem érdekel, hisz undorodom a sikerért mindent megtenni életfelfogásért, amit sajnos a klub képvisel manapság.
A fiatalokért, az igazi Chelsea-ért viszont élek-halok, így valószínű örökre Chelsea fan maradok.
2007-ben jutottam el először egy meccsre. A Stamford Bridge környéke fantasztikus, de magában a stadionban csalódtam egy kicsit. Cobham sokkal jobb hely! :)"

ToreAndre


"Nekem a Chelsea iránti szerelem '96 körül kezdődött. Az ok nekem se volt túl prózai, szerettem az angol focit és szerettem volna egy csapatot aminek őszintén szurkolhatok. Akkoriban mindenki az Arsenalnak, a MU-nak vagy a Liverpoolnak szorított. Kispestiként bármelyiket választhattam volna (már csak a színek miatt is), de nem akartam olyan gárdát amelyik közkedvenc, úgymond divatcsapat!
A Chelsea-ben a neve fogott meg elsőként. Micsoda szép név, gondoltam magamban. Aztán elkezdtem követni a híradásokat, hogy miként szerepelnek a bajnokságban. Főleg a mezöny első felében végeztek, de a '97-es FA kupa győzelem már sejtette, hogy nem döntöttem rosszul. '98-ban a KEK döntőben szerintem a fél ország a Stuttgartnak szurkolt Lisztes miatt, de akkor én már Chelsea mezben feszítve ugráltam a siker után. Ezután még a szuperkupát is sikerült behúzni a Real Madrid ellen és teljes volt a gyönyör. Utána 2000-ig semmi. De ezalatt sem pártoltam el. Amennyire tudtam figyeltem csapatom eredményeit és drukkoltam így a távolból is. Az elvesztett BL elődöntők engem is elég mélyen érintettek, főleg a 2004-es meg a 2005-ös (Monaco, 'Pool). Viszont a két bajnoki cím az maga volt az álom. Hála a Sport tv-nek szinte az elejétől a végéig élvezhettem.
Mára már én is rendelkezem pár Chelsea relikviával (mezek, polók, sálak). Nagy fájdalmam azonban, hogy a helyszínen még nem szoríthattam a csapatnak, de remélem elöbb-utóbb erre is sor kerül majd. Addig is szorgalmasan nézem az általatok beküldött képeket és beszámolókat és ebből merítek erőt."

Kicsipest


"Nem Abramovics és Mourinho színre lépése óta elsőszámú kedvencem a Chelsea. A rajongás sokkal régebben kezdődött: Gullit leigazolására kaptam fel a fejem, és vonzotta a figyelmem a Chelsea-re. Aztán jött a Vialli, Zola, Di Matteo, Poyet és Leboeuf fémjelezte gárda, amely változtatva a sematikus és erőre épülő angol labdarúgáson, elkezdett szemre is tetszetős, közönségcsalogató, és nem utolsó sorban eredményes futballt bemutatni. Engem ez az újdonság ragadott meg, és tett Chelsea-szurkolóvá egy életre.
Sajnálatos módon ekkor még nem hogy három, de egy magyar sportcsatorna sem sugárzott, így az elvétve látható összefoglalókra (A3, Msat, majd tv3) kellett szorítkozni. Ezeket ki nem hagytam volna. A Nemzeti Sportot (akkor még milyen színvonalas volt!!) is mindig bújtam, sőt, emlékszem, amikor bejött a tippmix, az első szelvényemen is rajta volt egy Chelsea győzelem.
A KEK-döntőt végigizgultam, de a két FA-kupa döntőt még ki kellett hagynom, az osztálykirándulások mindig akkor voltak.
Szimpátiám nem csökkent a Ranieri-éra alatt sem, bár nagy szívfájdalmam, hogy az a keret nem vitte többre, de Mourinho érkeztével véget ért a hosszú böjt, a két bajnoki cím sok mindenért kárpótol bennünket.
Gyűjtök mindent, ami a Chelsea-vel kapcsolatos (metgyűjtemény, sálak, dvd-k), még egy unalmas, 1-0-s meccset is megőrzök videón."

KDako


"Én 2000 körül kezdtem figyelni a csapatot, előtte is láttam meccseiket, de amikor Zola volt a pályán az elképesztő volt. Az egyik gólját úgy szerezte, hogy beállt a meccs vége fele csereként, megrúgták neki a labdát a 16 sarka felé, pattant egyet, Zola a felpattant labdát beemelte a kapuba, közel lehetetlen szög és távolságból... nem volt semmi. Illetve Gallas, Makelele francia duó is nagy kedvenceim, Desailly, Melchiot, Hasselbaink, na hollandot is imádtam, a hülye gólörömök az a mókás arcberendezés, és a bombaerős lövések... áh tényleg csak a teljesség igénye nélkül írom a neveket és próbálom felidézni a momentumokat. De valahol Zola és Hasselbaink mozdulatai maradtak meg nagyon... Aztán Lampard, J.Cole, Terry, no és persze Drogba.... na itt már a jelenről kéne beszélnem de azt mindeki tapasztalja, azonban egy story-m még lenne: 2006.12.10. Chelsea-Arsenal élőben a 3. emelet legelső sorában, legközépen..."

Kicker


"97/98 as szezonban volt egy kedvenc csapatom a 1.FC Kosice (mivel Kassán tanultam középsuliban, többször is ki tudtam járni meccsre, s amikor bajnokok lettünk kegyetlen érzés volt). Viszont emellett minden bajnokságból volt egy amolyan "kedves klub" a számomra, akik hireit mondjuk gyakrabban olvastam, illetve eredményeit és helyezésüket figyeltem. Ilyen volt a Chelsea az angol ligában. A haverommal amikor játszottunk PS1-en Fifa2000, valahogy mindig a Chelsea-vel voltam, és szinte mindig nyertem. Aztán jött a rémhír: az 1. FC Kosice csapata anyagi okok miatt szétesett (2001). Nem kezdtem el egyből Chelsea szurkoló lenni, de kb 2001/02-re lehet visszamenni az időben. És azóta tiszta szívből vagyok Chelsea szurkoló. (közben Kassán új csapat alakult: MFK Kosice, és mostanában inkább másodikként az ő eredményeiket nézem, bár már nem ugyanaz mint volt :) )
Szóval a szívem örökké a Chelsea-é."

Antifiu


"1990-es évek közepén az akkor létező csatorna az MSAT közvetített vasárnap délutánonként angol kupameccseket. Akkor nagyon megtetszettek a hajtós, küzdős meccsek és megszerettem az angol focit. Akkor még nem ismertem sztárokat, viszont a kontinentális bajnokságok összefoglalóiból ismert játékosok tekintetében a Chelsea akkor igazolt le egy sor klasszist (Vialli, Zola). Külön érdekesség volt Vialli játékos-edzői szerepe, mivel ilyennel még azelőtt nem találkoztam. Ahogy jöttek az olasz-francia sztárok egy másfajta focit láttam a Chelsea részéről, mely az angol foci hajtós és a szélsők általi gyorsaságot, valamint a fejjátékot előnyben részesítő stílusát keverte a dél-európai foci finom cseltechnikáival, lapos gyorspasszos játékával. Ekkor szerettem meg a Chelsea-t és figyeltem őket a médiában a 90-es évek végétől. Igazi rajongóvá 2003. november 4.-i Lazio elleni győzelem alkalmával váltam, mert parádés meccsen fantasztikusan játszott a csapat, így azóta nálam csak a Chelsea a No1."

Norbert


"2004-ben az EB-n 3 focista nőtt a szívemhez. Cech, a Csehek kapusa /meg persze Nedved... :) ), valamint az angol csapat 2 legjobb játékosa, Terry és Lampard.
Nagy meglepetésemre az EB után megtuttam, hogy mindhárman Chelsea focisták.
Ekkor még fogalmam sem volt arról, ki az az Abramovics, ki az a Mourinho, satöbbi. Nem érdekelt.

De a legjobb spanom, aki manure szurkoló rendszeresen szídta a Chelsea-t, mert mindig nyer, Mourinho-t, hogy állandóan bunkó, meg Abramovicsot, mert pénzeli a Chelsea-t.
Ezt egy idő után meguntam, és elkezdtem Chelsea meccseket nézni.

/Leginkább a barátomnak köszönhetem, hogy Chelsea szurkoló lettem, annyit szídta nekem őket, hogy megszerettem a klubot, amolyan csakazértis alapon.../

Az első a Chelsea-Barca 4-2 volt. És leesett az állam. Ez lenne az a szar focit játszó csapat???
A második a Bayern elleni 2-3, Münchenben, ahol már eleve úgy ültem le, hogy a Chelsea-nek szorítok, bár nem voltam a szurkolójuk még. Még. De mire vége lett a meccsnek, már az voltam. Lampard lenyűgözött azon a meccsen is.
Amikor a pool elleni két meccset megnéztem, akkor már a Chelsea szurkolójának vallottam magam, és a visszavágón Gudjohnsen 95. percben kihagyott meccslabdája után könnybe lábadt a szemem /meg belerúgtam a kanapéba.../.
(...)
Aztán azon a nyáron ellátogattam Londonba, és gyakorlatilag minden nap elmentem a Stamford Bridge-hez.

Azóta pedig már két mérkőzést élőben is megtekintettem a Szentélyben, egyet meg sajnos csak a Shed Pubban sikerült, de ott is nagy élvezet volt.

Azóta pedig szépen gyűjtöm az ereklyéket és tagja vagyok a Chelsea szurkolói klubnak is!!!!!

Ja, és most már kurva nagy Chelsea szurkoló vagyok... :) "

Etelkozi


"Nekem kb akkor kezdődött, amikor megláttam Zolát a csapatban jászani! Azóta is tart, és tartani fog."

Indián7

 

Az összes beérkezett választ a Fórumon megtalálhatjátok, illetve megírhatjátok a saját sztoritokat is.

 

 

 

 

 
    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-

Leicester City 0 - 3 Chelsea

ÖsszefoglalóChelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó