Név:
Jelszó:
  Óvatosan a Cseresznyésben!

A Premier Leagueben már csak hét forduló áll előttünk. A Man. City szerdai legyőzésével még közelebb kerültünk a bajnoki címhez, feladatunkat azonban még nem végeztük el. Az előttünk álló hétvégén a déli partvidékre utazunk, Bournemouthba.„A Cseresznyések” csapata igazán szívet melengető jelensége a PL-nek. Tavaly abszolút újoncként vágtak neki az élvonal küzdelmeinek és helyt álltak tisztességesen. Teszik ezt egy edzőnek igen fiatal ember vezérletével, a 39 éves Eddie Howe-val, aki ráadásul összesen 12 évet töltött a piros-feketék kötelékében. Most menedzserként járul hozzá a klub történelmének legszebb időszakához. Ezek alapján nevezhetjük a dél-angol partvidék Dárdai Páljának is.Néhányan lehetséges Wenger-utódként tekintenek Howe-ra


A Bournemouth tavaly aránylag magabiztosan tudott megmaradni az első osztályban (16. helyen végeztek). Ázsiójuk ezzel növekedett, a mostani szezonra meg is tudták szerezni a Liverpool-növendék, Jordon Ibe-ot, az Arsenalos Jack Wilshere-t pedig kölcsön vették, illetve holland hátvédünket, Nathan Akét is (mint tudjuk, Conte visszahívatta azóta). Ha nem is az ők kizárólagos közreműködésükkel, de a 2016/2017-es szezonban még előkelőbb helyen állnak a tabellán, a 13. helyen. Hétközi, liverpooli döntetlenjüknek köszönhetően veretlenek maradtak idén Jürgen Kloppékkal szemben, veretlenségi sorozatuk a bajnokságban pedig 5 meccsre növekedett. Az utolsó 5 fordulóban a nyolcadik legtöbb pontot szerezték (2 győzelem, 3 döntetlen). Felszabadultságra tehát megvan az oka Howe-éknak. Nincs veszíteni valójuk: jól teljesítenek, most pedig a bajnokság favoritját fogadják – ezek olyan tényezők, melyek megingathatják a papírformát.

A bő élmezőny tagjainak többsége rendesen megküzdött a szezon során a Dean Court-on. Csak a manchesteriek tudtak itt nyerni, a liverpooliak (Pool és Everton) kikaptak, a Spurs gól nélküli döntetlent játszott, az Arsenalnak pedig csodát kellett tennie az egy pont kiharcolásához: 0-3-as állást követően végződött döntetlenre a találkozó. Kiscsapatként nem esik nehezükre, ha kevesebbet van náluk a labda. Az utóbbi időszakban többször fordult az elő, hogy csak akkor nem maradtak pont nélkül, ha alulmaradtak a labdabirtoklásban aktuális ellenfelükkel szemben.

Emellé társulhat még az is, hogy tudja a csapat, milyen ellenünk győzni. 2015 telén ugyanis ők is „belénk tudtak rúgni”, mikor morális válságban szenvedtünk, José Mourinho irányítása alatt. Az volt a Chelsea és a Bournemouth első egymás elleni bajnokija az élvonalban, és a mindenkori történelem eddigi egyetlen piros-fekete győzelme. Azt követően viszont már érvényesült a papírforma, majdnem egy éve 4-1-re nyertünk a Dean Court-on, idén pedig szintén három gól volt a különbség, a Boxing Day-en (3-0).Karácsonykor Kanté és Costa nélkül is simán nyertünk a Bournemouth ellen

A hazaiak Andrew Surmant, Ryan Frasert és Callum Wilsont biztosan nélkülözni fogják, Dan Gosling szereplése kétséges, Tyronne Mings viszont ezen a meccsen térhet vissza eltiltásáról, amit még Zlatan Ibrahimovic megtaposásáért kapott. A házi gólkirály, Joshua King pedig továbbra is hadba fogható. A norvég támadó 12 gólt szerzett a szezonban, ebből 8-at csak a legutóbbi 9 meccsén. Érdemes lesz rá figyelni.

Bár, mi vagyunk a favoritok, az utóbbi néhány meccs bizonyította, hogy nem most nyújtjuk a legjobb teljesítményt a szezonban. Antonio Conte ’Spirito’-ja azonban döntő tényező tud lenni a nehéz pillanatokban. A papírforma érvényesítését az is segítheti továbbá, hogy Victor Moses visszatérhet sérüléséből, így újra a szezon során kialakult „kemény maggal” állhatunk ki szombat este, magyar idő szerint 18 óra 30 perckor.

A mérkőzést itthon, rendhagyó módon, a Super TV2 fogja közvetíteni.

KTBFFH!!!!


    Vissza...
DaniDzsi96 @ 2017. Apr. 7., 21:55    

 
    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-

Leicester City 0 - 3 Chelsea

ÖsszefoglalóChelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó