Név:
Jelszó:
  Tízes a padon

A védelem, ha zár, játszhat majd Hazard???

„Hazard kihagyása csakis taktikai döntés volt. Szuperminőségű játékosokat ültettem a padra, egy fegyelmezett, szilárd csapatot akartam ma a pályára küldeni. A jövőben is ez lesz a célom, Hazard-nak kell igazodni ehhez a taktikához, ugyanazt a kemény munkát kell elvégeznie, amit ma Willian és Pedro elvégzett.

„Megmondtam a játékosaimnak, hogy jelen helyzetben nem a saját érdekek a legfontosabbak, nincs helye a kesergésnek és az önzőségnek, jelen helyzetben csakis a csapat érdekeit kell szem előtt tartani, csak a csapatét, senki másét.”-José Mourinho

Mint tudjuk, csapatunk tegnap délután kétgólos győzelmet aratott hazai pályán az Aston Villa ellen, a középpályánkat Ramires, Fábregas, Loftus-Cheek, Willian és Pedro alkották. Az idei szezonban immáron másodszor maradt ki a kezdőből a tavalyi Premier League legjobbjának választott Hazard, a Porto elleni, idegenbeli BL-meccsen szintén padozott.

Tény, hogy belga zsenink finoman szólva sincsen épp topformában, gondolhatnánk, érthető döntés Eden megleckéztetése, hogy érezze, ő sem érinthetetlen. Igen ám, de Mourinho nyilatkozatából úgy tűnik, nem ez áll a háttérben, az Aston Villa ellen egyszerűen taktikai okokból szorult ki a kezdőből.

Itt jön képbe a védelem. Az idei szezonban már annyiszor (jogosan) szapult védelmünk az első nyolc bajnokin tizenhét alkalommal segítette gólhoz az ellenfelet. A feltűnően gyenge Ivanovic a válogatott szünetben megsérült, ezzel megnyílt az út a nyáron igazolt Rahman Baba előtt. Azpi-Zouma-Terry-Baba védőnégyessel álltunk fel a Villa ellen. Nem egy összeszokott négyes, de egyenként fantasztikus képességű védők.

Mourinho nyilvánvalóan az idén egyébként is sebezhető, felforgatott védelmet akarta megtámogatni védekezni képes középpályásokkal, ez állhat Hazard kihagyásának hátterében. Willian és Pedro is hatalmasat melózott a széleken, emellett a támadásokból is bőven kivették a részüket. Tehát Mourinho döntése tegnap bejött, de valószínűleg nem csak én gondolom úgy, hogy Hazard hosszú távú mellőzése egy elfogadhatatlan, rossz döntés lenne, mint ahogy az is, hogy szépen lassan kiölnek minden zsenialitást Eden-ből, hogy tökéletes Mourinho-katona váljon belőle.



A végére egy kicsit személyesebb vélemény: A Chelsea-nek, égetően nagy szüksége van Hazard-ra, ő a reménysugár, ha ő jó formában van, bármelyik csapatot képes egyedül elintézni, egy szóval, zseni. Ha viszont Mourinho makacsul ragaszkodik a középpályás-védekezős taktikájához, Hazard előbb-utóbb el fog igazolni, és irigykedve nézhetjük a képernyők előtt, ahogyan egykori belgánk a Real Madridnál a világ legjobbjává növi ki magát és Aranylabdákat nyer.

Értem én, hogy a csapat érdekei a legfontosabbak, de a csapat hosszú távú érdeke Hazard megtartása és egy magabiztos védelem megszervezése, hogy Hazard kedvére ficánkolhasson az ellenfél kapuja előtt, kék mezben…


    Vissza...
Botond9797 @ 2015. Oct. 18., 15:06    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó