Név:
Jelszó:
  Törött acél


A cím ugyan hangzatos, de nem kellett akkora erőt kifejteni a vendégek legyőzéséhez, mint, amit egy valódi acél leküzdéséhez szükséges lett volna. (Halkan jegyzem meg, hogy korábban azt hittem, egy pezsgős üveget szorongat a kéz a címerben, szerencsére azóta felnőttem.)

A várakozásokkal ellentétben kevesebb változtatás történt a kezdő csapatban, mint sokan vártuk, vagy szerettük volna. Hiddink, hozzáteszem teljes joggal, komolyan veszi a kupát, mivel itt egyelőre bőven több esélyünk van nyerni, mint a bajnokságban. Azért szerencsére a fiatalok ott csücsülhettek a padon bevetésre készen.

Az első 10. percben kicsit aggódtam, hogy nehogy a vendégek lelkesedése váratlan eseményt hozzon a mérkőzésben, továbbá igyekeztem figyelni Oscar, Ivanovic és Fábregas játékát. Ugyanis talán ők azok, a sérült Hazardon kívül, akiknek a legnagyobb szükségük van a formajavulásra.

Szerencsére hamar megszereztük a vezetést, pont az előbb említett Ivanovic talán az egyetlen sikeres beadását követően Costa intézte el a vezetést. Az elmúlt 3 mérkőzésén 5 gólban (4 gól, 1 gólpassz) vállalt szerepet. Reméljük formája töretlen marad.


Itt sikerült lenyugodni, magabiztossá válni és felpörögni. Sorra jöttek a helyzetek és a szép kombinációk. Oscar-Costa kettős rúghatott volna újabb gólt, Fábregas löketét épphogy kitornászták a léc alól, valamint Pedro sem járt sikerrel Daniels védését követően. A második félidő végére kicsit álmoskássá vált a játék.

A félidőben nagy reménységünk Loftus-Cheek váltotta a ma sem villogó Oscart. Voltak próbálkozásai, jó megmozdulásai a brazilnak, de számtalan helyzetben elkönnyelműsködte, vagy simán elrontotta a helyzetét.

A második félidőt is mi kezdtük aktívabban, bár ez inkább csak a mezőnyben látszódott meg. Sőt az 54. percben majdnem büntetőhöz jutott a vendég csapat. Ramires buktatta a 16-os vonalán Van Veent, de a játékvezető nem állította meg a játékot. Ezt köszönjük a szerencsének.

Innentől kezdve kicsit visszavettünk a tempóból és inkább a vendégek csipkelődései következtek, akik inkább fizikálisan akarták átvenni a vezetést. Kicsit sikerült magukkal rántani Ivanovic-ot is, mivel egy felesleges labda vissza nem adást követően ő is besárgult.

Szerencsére a 66. percben pontot tett a felnőttek közt első gólját megszerző Loftus-Cheek a továbbjutás kérdésére. Egy, talán előre begyakorolt támadást követően talált be az ifjú titánunk. Willian tette ki balra, a hatalmas sprintet levágó Azpilicuetanak, középre centerezett laposan, Costa elvitte a védőket és a második hullámban érkező Ruben a rövidbe belsőzte a labdát. Mindenki pontosan tudta, mit kell csinálni, hova mozogni.


Innentől kezdve csak az volt a kérdés mennyi lesz a vége, illetve a vendégek szereznek-e egy szépítő találatot. Beállt Kennedy is, aki most végre a saját posztján játszhatott, így sokkal inkább láthattuk mire is lehet képes a fiatal brazil. A végére bejött még Traore is, akinek most nem jutott annyi, hogy villogjon.

Le a kalappal a vendégek előtt, mert végig küzdöttek, kapufát is lőttek és törtek össze az utolsó percben sem, emlékezzünk csak az épp hogy kapu mellé csorgó labdára.

Egymást követő 18. alkalommal jutottunk be az FA Kupa 4. körébe, ahol a sorsolás után kapjuk meg következő ellenfelünk. Fontos ez a kupa, mert elérhető és amúgy is az utóbbi 10 év specialistái vagyunk, valamint Hiddink tarsolyában már van egy ilyen. Következő mérkőzésünket is hazai pályán vívjuk majd a bajnokságban egy hét múlva szombaton, a West Brom csapata ellen. Addig is mindenkinek szép hetet.

Chelsea (4-2-3-1): Begovic; Ivanovic (c), Zouma, Cahill, Azpilicueta; Ramires, Fabregas; Pedro (Kenedy 71), Oscar (Loftus-Cheek h-t), Willian; Diego Costa (Traore 85).
Padon maradt cserék: Courtois, Terry, Baba, Mikel.
Gólszerzők: Diego Costa 13, Loftus-Cheek 69
Sárga lapos: Ivanovic 66

Scunthorpe (4-3-3): Daniels; Clarke, Mirfin, Wallace, Laird; Bishop, Dawson (c) (King 79), Ness; Van Veen (Wootton 81), Williams (Adelakun 79), Madden.
Sárga lapos: Dawson 63

Játékvezető: Craig Pawson
Nézőszám: 41,625


    Vissza...
szata @ 2016. Jan. 10., 17:28    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó