Név:
Jelszó:
  Ez már sok!

A Premier League 15. fordulójában csapatunk a Bournemouth gárdáját látta vendégül a Stamford Bridge-n. A mérkőzés előtt a Chelsea a 14. helyen, míg a vendégek a kieső zónában tanyáztak. Jose Mourinho továbbra sem számíthatott John Terry és Ramires játékára, akik sérülés miatt maradtak távol. Azonban Thibaut Courtois majd 3 hónapnyi kihagyás után visszatérhetett a kezdőbe. A múltheti fellálláshoz képest Kenedy helyét Baba Rahman vette át.

A meccs azonnal hazai lehetősséggel kezdődött, Eden Hazard lőtt kapura de Boruc hárítani tudott. A következő nagy helyzet a 12. percben a vendégek előtt adódott, amikor is Stanislas indulhatott meg a félpályától King átadását követően, majd 15 méterről tüzelt de Courtois hárítani tudott. King ismétlése már nem hordozott magában veszélyt.


A 35. perc környékén Pedro szerzett labdát a félpályán és azonnal indította Hazard-ot, aki befelé cselezett majd a tizenhatos előteréből megküldte a labdát a bal alsó sarok felé. Boruc kapus ismét nagyszerű védést mutatott be.
Pár perccel később Oscar ugratta ki Pedro-t, spanyol támadónk első lövését még blokkolták a védők a tizenhatos előtt, de a labda nála maradt. Egy remek csel után három védő közül eltekerte a labdát a jobb alsó felé de Boruc újfent hárítani tudott.



A félidő végére még jutott egy helyzet mikor is Oscar kapott remek labdát, egy kis állítás után kapura lőtte de Boruc gond nélkül védte.

A második félidőre Oscar már nem jött ki, helyére Diego Costa érkezett.

A játékrész legnagyobb helyzete Matics előtt adódott. Ivanovics nagyszerűen tekerte a labdát középre, ami még meg is pattant egy védő fején. Matics érkezett a kapuhoz, de közvetlen közelről képtelen volt gólt szerezni


A 63. percben Diego Costa tette volna középrea labdát a tizenhatoson belül, de a lapos beadást Francis kézzel hárította. A bíró úgy vélte nem történt szándékos kezezés.

Nagyon sokáig a Chelsea dominált és a kapujához szögezte a Bournemouth csapatát. De ahogy fogyott az idő egyre alábbhagyott a lendület majd egy vendég kitámadás utána szöglet következett nyolc perccel a rendes játékidő letelte előtt. Stanislas beívelését követően védőink nem tudtak felszabadítani, Cook visszalőtt labdája felpattant, amire Murray csapott le és fejelte a kapuba. A helyzet érdekessége hogy Murray nagy valószínűség szerint lesen helyezkedett, a partjelző pedig vonalban volt.




Ezután már tényleg nagyon kevés idő volt hátra. Érkezett Remy és Traoré a pályára Fabregas és Baba helyett, de már nem sikerült az egyenlítés. Ezzel a vereséggel csapatunk elkönyvelhette idénybeli 8. vereségét, amivel maradtak a 14. helyen 15 pontta.



Ennyit a tárgyilagos összefoglalóról. Az most már kész csoda lenne ha Mourinho maradna a kispadon. Nem akarok vészmadár lenni, de valószínűleg hamarosan búcsút inthetünk a Special One-nak. Hiába védeném, ez az ő sara is és ismerjük Abramovics türelmét is.

Beszéljünk azért a játékosokról is egy kicsit. Courtois most tért vissza és azonnal fontos védéseket kellett bemutatnia. Nem hinném, hogy bármi is a számlájára írható. Mondjuk, lehet, hogy a gólnál nem kellett volna ennyire kijönnie, de nagy tömörülés volt előtte és Cook is teljesen üresen maradt.


Őszintén szólva, Fabregas lógott itt ki nagyon a sorból, akinek talán egész meccsen egy értékelhető megmozdulása volt. Pontatlan passzok, elszórt labdák, céltalan indítások. Matics is hasonló, de ő legalább labdát szerez, ha kell.

A támadósorral különösebb panaszom nem lehet, Willian-Hazard-Pedro jól mozognak, forgatják a védőket, megtartják a labdákat és jók a kapura tett labdáik. Oscar-t viszont súlytalannak éreztem, volt egy-két próbálkozása és jó passzai, de körülményes volt és dadogott nála a labda. Érezhető volt, hogy Mourinho le fogja cserélni.


Ezzel pedig el is érkeztünk az Oscar-t váltó játékoshoz, Diego Costa-hoz. Ha a kis brazilunkat súlytalannak tituláltam, akkor rá nem tudom mi a jó kifejezés. A kis balhéján és sárga lapján, amiből könnyen lehetett volna kiállítás, nem tudott hozzátenni a játékhoz.


Összességében nem érdemeltünk vereséget, főleg annak fényében, hogy a gól lesről született és volt egy vitatható kezezés is. De ez akkor is nagyon gyenge, ez nem Chelsea szint. Nem szeretném lenézni a Bournemouth együttesét, mert küzdöttek rendesen, de ennek a keretnek darabokra kellett volna őket szednie.



Az biztos, hogy ez így nem mehet tovább, mert akkor végleg elfelejthetjük a BL indulást. Szükség van radikális lépésekre különben sehol sem leszünk a szezon végén és szégyen szemre a kiesés ellen kellesz harcolni. Szerdán a Porto együttesét fogadjuk. Ha tovább szeretnénk jutni, akkor kötelező a győzelem!

Végeredmény : Chelsea 0 – 1 Bournemouth

A meccs jegyzőkönyve:

Chelsea (4-2-3-1)
Courtois; Ivanovic (c), Zouma, Cahill, Baba (Traore 83); Fabregas (Remy 83), Matic, Willian, Oscar (Diego Costa 45), Pedro, Hazard

Sárga lap: Pedro, Costa

Padon maradt: Begovics, Azpilicueta, Loftus-Cheek Mikel,

Bournemouth (4-1-4-1)

Boruc, Smith, Francis(c), Cook, Daniels, Surman, Ritchie, Gosling, Arter, Stanislas, King (Murray 80)

Gólszerző: Murray (82’)

Sárga lap: Surman

Padon maradt: Allsopp, Butcher, Cargill, Kermorgant, O’Kane, Rantie



    Vissza...
aaronvankai @ 2015. Dec. 5., 22:52    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó