Név:
Jelszó:
  Magabiztos siker

Csapatunk a Sunderland gárdáját fogadta a Stamford Bridge-en a Premier League 17. fordulójában. A mérkőzést megelőzően a Chelsea 16. míg a vendégek az utolsó előtti 19. helyet foglalták el. A Leicester elleni összeállításhoz képest két helyen változott a kezdő. Hazard sérülés miatt nem léphetett pályára, helyét Pedro vette. Ramires a padon kezdett, helyette Fabregas lépett pályára.



Mint ismert a mérkőzést megelőző napokban Jose Mourinho-t menesztették pozíciójából. A mai napon pedig már be is jelentették a régi-új edzőt Guus Hiddink-et. A holland szakember csak a VIP páholyból nézte végig a mérkőzést Didier Drogba és Roman Abramovics társaságában. A csapatot Steve Holland segédedző és Eddie Newton irányította.



A mérkőzés elején azonnal megszereztük a vezetést. Willian szögletét Ivanovics hatalmas erővel fejelte kapura, Pantilimon nem tudott védeni így már az 5. percben nálunk az előny.



Nem egészen 8 percet kellet várni a következő találatra, Ivanovics középre tett labdája elsuhant a támadók és védők lába alatt majd pedig Pedro elé pattant, aki azonnal kapura küldte. A közelről érkező lövésbe még a Sunderland kapusa beleért, de hárított nem tudott. 13. perc, 2-0.



A 26. percben Oscar előtt nyílt terület mivel a védők nem voltak a helyzet magaslatán, így brazil játékosunk egészen az ötösig cipelte a labdát. Lövését a kitörő Pantilimon sikerrel védte.

Nem sokkal később Diego Costa percei következtek. A 36. percben O’Shea ért szerencsétlenül a labdába, ami Costa elé került, de 10 méterről a kapu felé lőtt. Két perccel később Fabregas adott remek passzt Pedronak, aki a tizenhatos oldalától remekül kanyarított középre, amire Costa érkezett, de 5 méterről nem mellé fejelt.


Van Aanholt
, a játékrész vége előtt szabadrúgást végezhetett el miután Azpilicueta szabálytalankodott Watmore-al szemben. A lövés lepattant a sorfalról, Van Aanholt második próbálkozása pedig elkerülte a kaput.


Ennyi jutott erre a játékrészre. Csapatunk teljes kontroll alatt tartotta az első 45 perc eseményeit. Teljesen megérdemelten szereztek vezetést, a labdabirtoklási mutatók volt, hogy 70% felett jártak.


A második félidő harmadik percében ismét gólnak örülhettünk. Pedro adott kíváló labdát Willian elé aki egészen az ötösig levitte azt, itt a vendégek kapusa ellökte brazil támadónkat. A bíró azonnal befújta a büntetőt.



Oscar
állt a labda mögé és magabiztosan értékesített a tizenegyest. Ezzel már 3-0 volt az állás a 48.percben. A harmadik gól után csapatunk érezhetően visszavett és nem játszottak olyan elánnal, mint az első félidőben.


Ennél fogva 4 perccel később a Sunderland kapott szabadrúgást nagyjából 30 méterre a kapunktól. Jones végezte ez a pontrúgást, amire Kaboul érkezett oldalról és középre fejelte. Courtois itt még hárítani tudott, de a kiütött labdája Borini elé került, aki besodorta azt a kapuba. Ezzel 3-1 az 52. percben.


Kicsivel ezután Borini ismét gólt szerezhetett volna, de közelről leadott lövése, ha nem is sokkal, de elkerülte a kaput.

A következő nagy helyzet Defoe előtt adódott, átfűzte magát két védőn, de 11 méterről leadott lövése nem talált kaput.

Pár percre rá Oscar és Willian szépen játszottak össze, majd Willian lőtt kapura a tizenhatosról, azonban a labda a kapu mellé szállt.

A 71. percig kellett várni Steve Holland első cseréjére. Fabregas ment a pályáról, helyét Obi Mikel foglalta el.

Öt perccel később Remy váltotta Diego Costa-t. A 84. percbe Pedro növelhette volna az előnyt. Willian adott jó labdát elé, de Pedro már csak a cipője orrával tudott beleérni, így a labda, ha éppen, csak de elment a kapu felett. Ekkor már Oscar elhagyta a pályát, Ramires véltotta.

A mérkőzés végére még mindkét kapust megdolgoztatták a játékosok. Előbb Courois védte Defoe erős lövését, majd pár percre rá Pantilimon fogta Willian szabadrúgását.

Más már nem maradt hátra a Chelsea magabiztos sikerrel gyűjtötte be a három pontot. Így egy helyet léptek előre és a 15. helyen állnak.



Akkor most ideje értékelni azt, amit láttunk. Van egy jó és persze egy rossz hírem. A jó hogy a Chelsea visszatért. A rossz pedig az, hogy eddig is itt voltak. Ne áltassa magát senki, és bármennyire is tisztelem Steve Holland-et azért ő sem egy mágus. Azt nem tudom jónak értékelni, amire eddig is képesek voltak a játékosok csak nem akartak.


A közvetítés során a kommentátor és a szakértők is a motivált és a felszabadult kifejezéseket használtak. Akkor itt szeretném megragadni az alkalmat és elmondani, hogy ez két szó nem egyenlő az akarat szóval, amit jelen esetünkben használhatunk.

A napokban láttam egy interjút Thierry Henry-val akinek szavai nagyon megmaradtak bennem. Henry úgy fogalmazott, hogy szerinte teljesen mindegy mit mond az edző, jöhet a taktikával, a felállással, ha a játékos nem akar futni és játszani, akkor akármit mondhatnak neki. Azt mondta, hogy az akarat és a küzdőszellem hiányzik a játékosokból. Külön érdekesség hogy Fabregas mellette ült és bőszen bólogatott. Akkor kérdem, mi történt itt a Sunderland elleni meccsen?


Komolyan mondanom kövezzenek meg, de nem tudtam tiszta szívvel örülni ennek a győzelemnek. Mondhatnám, az egyik szemem sír a másik nevet, de az igazság az, inkább mindkettő szégyenkezik.



A Stamford Bridge megmutatta ma hogy nem ''plasztik'' szurkolók járnak oda minden héten. Kiálltak, amellett amiben hisznek és hangot is adtak neki. Büszke vagyok minden szurkolótársamra! Most még sokan zaklatottak vagyunk. Persze ez majd idővel változni fog, mert természetesen szeretjük Guus Hiddink-et és nagyon örülök annak, hogy ő ült le a kispadra és nem más, csak az előzmények nem tetszenek.


Egy valamire azonban mindenféleképpen szeretnék kitérni. A meccsen Ivanovics gólja után odaszaladt a szurkolókhoz és azt kiabálta, hogy ''Stand up'' álljatok fel. Nem tudom, mit képzel magáról, ez az ember, mikor az elsők között volt, akik az öltözőben hagyták a cipőjüket. Inkább szálljon magába és ne utasítgasson senkit.


Láthattuk Costa és Fabregas levonulásánál a szurkolók reakcióját, inkább csak morajlottak, fütyültek, mint hogy tapsoltak volna. Az utóbbiak és Hazard igen érdekes üzeneteket is kaptak a lelátóról. Egyesek patkánynak titulálták őket. Döntse, el mindenki maga hogyan vélekedik róluk. De ebben nem csak ők voltak benne.



Ha már transzparens, több helyen is láttam az elárultátok Jose-t, elárultatok minket, feliratokat. Nem tudom, melyik fáj jobban. Amiről már korábban is beszéltem írásaimban az itt most kibukott. A játékosok nem tiszteltek minket és képesek voltak egy szezont eldobni maguktól, vagy inkább tőlünk. Ez elfogadhatatlan! Jogosan érezzük meglopva magunkat.



Sokan örülnek Jose Mourinho távozásának és megértem őket. Azt akarják, hogy a csapat visszatérjen a rendes kerékvágásba és jöjjenek az eredmények. Biztosíthatom őket, fognak. Ez egy bemutató volt mire is képes a kollektív semmittevés. Edzőt buktatni! De ne rágódjunk többet ezen, már nem tudunk változtatni rajta.


(Annyit még megjegyeznék érdekességképpen, hogy Pep Guardiola a napokban jelentette be év végi távozását a Bayern-től. Nem sokkal utána menesztették Jose-t.)



Három fronton kell még harcba indulnunk. Bajnokok Ligája, FA Kupa, és a 4. hely elérése a bajnokságban. Az első számú cél mindenféleképpen a BL megnyerésének kell lennie. Igazából nincs rajtunk túl sok teher már és látjuk a srácokat, mire is képesek. Szinte már elvárható lenne ennyi cirkusz után, hogy elhozzák a trófeát.


Az FA Kupa elhódításával indulhatunk az Európa Ligában. Lehet, számba kell venni, mint lehetséges opciót. Legalább ne maradjuk a következő idényben európai kupasorozat nélkül.
A legnehezebbnek pedig a 4. hely megszerzése ígérkezik. Bár ha hozzák ezt a játékot meg lehet az is.

Guus Hiddink
a mérkőzás után már le is ment a pályára és összeismerkedett a játékosokkal.



A következő fordulóban a Watford-ot fogadjuk a Stamford Bridge-en. Meg lennék lepve, ha nem gyűjtenénk be a három pontot.

Végeredmény: Chelsea 3-1 Sunderland

A meccs jegyzőkönyve:

Chelsea (4-2-3-1):

Courtois; Ivanovics, Zouma, Terry (c), Azpilicueta; Matics, Fabregas (Mikel 71); Willian, Oscar (Ramires 82), Pedro; Diego Costa (Remy 76).

Padon maradtak: Begovics, Cahill, Baba Rahman, Traore.

Gólszerzők: Ivanovics 5, Pedro 13, Oscar (büntető) 50

Sárga lap: Matics

Sunderland (5-3-2):

Pantilimon; Jones, Coates (Johnson 23), O’Shea, (c), Kaboul, Van Aanholt; Toivonen (Borini h/t), Rodwell, M’Vila; Watmore (Graham 79), Defoe.

Padon maradtak:
Mannone, Yedlin, Gomez, Fletcher

Gólszerző: Borini 53

Sárga lap: Rodwell, Pantilimon, O’Shea



    Vissza...
aaronvankai @ 2015. Dec. 19., 21:22    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó