Név:
Jelszó:
  Kevés már ez az egy pont



Fél távhoz érkezett a Premier League a 19.fordulóban. Csapatunk az Old Trafford-ra látogatott ahol a mostanság szintén gyengélkedő Manchester United fogadta őket. A mérkőzést megelőzően 19 ponttal csak a 15. helyet foglalta el, míg a vörös ördögök 29 ponttal a 6. helyen tanyáztak. Egy esetleges győzelemmel nem csak 3 helyet léphettünk volna előre, de nagy valószínűséggel Van Gaal koporsójába is bevertük volna az utolsó szöget.


Guus Hiddink nem számíthatott egyetlen csatárára sem. Diego Costa eltiltás miatt nem vehetett részt a meccsen, Radamel Falcao ugyan már edzésmunkát végzett, a holland mester szerint még nem áll készen a visszatérésre. Remy távollétéről nem érkezett semmilyen információ. Rajtuk kívül Fabregas sem volt bevethető. Egyes híresztelések szerint még ebben a hónapban távozik a spanyol a csapattól, hivatalosan betegség miatt maradt távol. Ezen felül pedig Gary Cahill helyét Kurt Zouma foglalta el.


A felállás sem volt a megszokott. Egy a Tottenham elleni kezdőt láthattunk pályára lépni Manchester-ben. Tehát klasszikus csatár nélkül lépett pályára a csapat. Az előre tolt játékos szerepét mikor Hazard mikor Oscar töltötte be. Ebből már le is lehette szűrni, hogy védekezőbb stílusban küldi fel a srácok Hiddink és a biztos egy pont megszerzésére mennek.


Nem is kellett sok a két csapatnak. Még 5 perc sem telt el és máris 1-1 lehetett volna az állás. Először Juan Mata forgácsolta szét a felső lecet Wayne Rooney remek passza után, majd John Terry juttathatta volna gólhoz csapatunkat, de David De Gea elképesztő bravúrral hárította a kapitány fejesét.



Érezhető volt a Manchester United fölénye, domináltak és sokkal több helyzetet alakítottak ki. A 16. percben Martial kapott nagyszerű labdát a tizenhatos sarkánál, majd befelé cselezett és kb. 10 méterről tüzelt a kapura. Courtois itt már verve volt, a kapufa kisegítette, a labda pedig végig gurult a gólvonalon és elhagyta a pályát.


A 29. percben Wayne Rooney villant, nagyjából 30-35 méterről eresztett meg egy irtózatos erejű lövést. Courtois igaz kissé kint állt a kapujából, így sikerült vetődve hárítania ezt az elképesztő kísérletet.


Következett a hazai szöglet, a Chelsea játékosai gyorsan felszabadítottak. Pedro indulhatott a kontrával, végig vitte a pályán majd az érkező Azpilicueta elé akart tálalni, a tizenhatoson érkezett Young és becsúszva elhalászta a labdát a spanyol védő elől.


A United azonnal fordult is. Rooney kapott labdát a bal szélen, majd megindult a tizenhatos felé. Young érkezett a bal oldalon és kapta is a passzt Rooney-tól. Young beadása nem talált embert és Obi Mikel szabadíthatott fel. Fejesen épp hogy elpattant Willian elől, aki becsúszva igyekezett visszaszerezni azt Schneiderlin elől.


El is érkeztünk a mérkőzés első vitatható pontjához.
Mivel Schniderlin szerelésének/labdaszerzésének köze sem volt a labdához, ellenben végigszántotta Willian lábát. Martin Atkinson csak sárga lappal figyelmezette a védőt.



Ezután sem maradtunk vitathatatlan ítéletek nélkül. Nem sokkal az első félidő lefújása előtt Daley Blind szállt bele sunyi módon Hazard-ba. Elmaradt a lap.


Alig 1 percre rá Matics indult meg és Ander Herrera egyértelműen utána rúgott teljes erejéből. Nem hogy piros lap nem villant, még sárga sem. Ez a második egyértelmű bírói hiba a mérkőzésen!


A csapatok 0-0-val vonulhattak az öltözőbe.


A második félidő szinte azonnal Chelsea lehetőséggel indult. Gyönyörű passzjáték után Eden Hazard felgyorsított, amit a védők nem tudtak követni és a tizenhatos előterében remekül passzolt Pedro-hoz. Spanyol támadók átvétel után már tekerte is a labdát kapura, azonban De Gea ismét hatalmas bravúrral védett. A kipattanó labdára Azpilicueta érkezett, ekkora már visszazárt a védelem és De Gea is. Így könnyen hárította a kapus a lövést.



Azután visszaállt a United nyomás mely az 57. percben hatalmas helyzetig jutott. Martial-ról lemaradtak a védők és így hozhatta be a labdát a Chelsea tizenhatosán belülre majd tehette középre a labdát amire Ander Herrera érkezett. Három méterről érkező lövését Thibaut Courtois órisi bravúral védte. Courtois védésére nincsenek szavak, elképesztő volt. Valószínűleg az év védését mutatta be belga kapusunk.


Nem egészen 5 perccel később Nemanja Matics ajtó-ablak helyzetet puskázott el. Manchester.i szöglet után Pedro hozhatta ki a labdát majd a félpályánál indított a kilépő Matics-ot. A szerb nagyjából 15 méterre a kaputól akár passzolhatott is volna, de inkább lőtt, a labdának esetleg a legfelső sorokban ülők örülhettek.


Nem sokra rá Eden Hazard is besárgult. Első szabálytalanságát követte el a mérkőzésen, vele szemben eddigre nagyjából 15 alkalommal szabálytalankodtak.



A 86. percben Wayne Rooney végleg eldönhtte volna a találkozót. A csereként pályára lépő Bortwick-Jackson ívelt középre. Rooney az erős beadást már nem tudta rendesen kapura irányítani, hiába volt közel.



Ezután Rooney el is hagyhatta volna a pályát. Oscar ellen elkövetett durva belépője miatt. A labdához köze sem volt. Ismét egy bírói hiba!

Az eredmény már nem változott, maradt a 0-0 amivel mi lehetünk elégettebbek.



Valóban elégedettek vagyunk? Hát nagyon nem. Sokkal többet vártam volna a csapattól. Már 15 pontra van a negyedik BL indulást érő hely. Innentől kezdve nem tudom megengedhetjük-e magunknak, hogy 1 pontra játszunk akármelyik mérkőzésen is.


Igaz!
A United nagyon jól játszott és nagyon sokszor felénk nőttek. Ki kell mondanunk, hogy a Manchester United sokkal jobb volt és akár több góllal is nyerhettek volna. Mi csak megpróbáltuk levédekezni őket és kontrákat vezetni. Akár be is jöhetett volna ez a taktika, csak nem csatár nélkül. A magas United védők között azért nehéz levenni egy felívelt labdát akár Oscar-nak akár Hazard-nak.


Azonban valaki magyarázza, már meg hogy mi annak az oka, hogy a kontráknál a védekező játékosaink érnek fel a leghamarabb. Számomra még mindig nem világos hogy mit keresnek ennyivel előrébb, mint például Willian vagy Oscar.

Azpilicueta-t még nem is hibáztatnám, mert már eléggé éles szögből lőtt. De Matics! Könyörgöm, megye kettőben csinálnak ilyet. Akár be is passzolhatta volna, de nem. Ő belebikázott egy marha nagyot a labdába és annyi.



Akiket ki kell emelnem. Természetesen Thibaut Courtios, nálam a meccs embere. Bravúrt bravúrra halmozott. Ő tartotta meccsben a csapatot. Amit pedig Herrera közeli lövésénél művelt, az valami hihetetlen. Ő a legbiztosabb pont mostanság a Chelsea védelmében.


Nem mehetek el szó nélkül az ellenfél hálóőre mellett sem. Sokra tartom De Gea-t és a hétfő esti mérkőzésen újfent igazolta klasszisát. Ugyan az igaz rá, mint Courtois-ra. Nagyszerű játékos.


Akiket még dicséret illet az a belső védő párosunk. Azonban Terry mellől is kiemelkedik Zouma. Amilyen fiatal annyira tehetséges. Masszív magot alkot a kapitánnyal és minden meccsen bemutat jó pár olyan szerelést, ami idősebb társainak is becsületére válna.



A védekezők középpályások közül Obi Mikel sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint társa Matics. Jól zárt vissza és szerzett-valamit tartott meg labdákat. Mióta visszatért a kezdőbe stabilabbá vált a középpályánk.


Matics, Fabregas mellett eddig a szezon csalódása. Egyszerűen kín nézni, amit csinál. Sok labdát veszít, szerencsétlenkedik és lassú. Nem bánnám, ha a következőkben Loftus-Cheek és Ramires többet tartózkodna a pályán.



Hazard, Willian és Pedro
. Mindhárman jó teljesítményt nyújtottak. Szép megoldásaik voltak, de ez a felállás nem nagyon fekszik nekik. Hazard lassan újra a régi formájában játszik amire nagyon szükségünk volt már.


Végezetül ki kell térnem a játékvezető ténykedésére. Martin Atkinson ismét felvonultatta az FA minden erényét és magas kvalitását. Viccet félre téve, gyalázat, amit a pályán művelt. Schniderlin-nek, Rooney-nak és Herrera-nak egyértelműen el kellett volna hagynia a pályát idő előtt. Mindhárom esetben olyan szabálytalanság történt melyet azonnal piros lappal kellett volna jutalmazni.



Ekkor pedig még nem is beszéltem Smalling korántsem szabályos szereléséről melyet Pedro-val szemben követett el. Nem hogy lapot nem kapott, még tovább is intette az határozottan sárga lapos esetet. (Smalling egyébként részesült figyelmeztetésben a mérkőzésen, ezzel meg lett volna a kiállításra való).



Atkinson össze vissza szórta a lapokat, teljesen következetlenül. Eden Hazard talán 10 lépést nem tudott menni anélkül, hogy fel ne rúgták volna. Nagyjából 15-20 alkalommal szabálytalankodtak ellene. A többieket is rendesen faragták, Atkinson pedig finoman szólva sem állt a helyzet magaslatán. Kész vicc volt a játékvezetői stáb munkája. Kár is a szót pazarolni, mert mérget mernék venni rá, hogy egyetlen esetben sem lesz vizsgálat. Ez már komolyan kész röhej.


Azt is el kell ismernünk, hogy Willian kezezésénél valószínűleg büntetőt kellett volna ítélnie. Azpilicueta és Mata esete is erősen véleményes.


Összességében elég gyengén szerepeltünk, a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni és Courtois-n múlt az az 1 pont is. Így fél távhoz érve nagyon távolinak tűnik az a 4. hely. Nemsokára nyit az átigazolási piac, egy csatárra mindenféleképpen szükségünk volna. Lehet, nem árt majd középpályás után nézni sem.


Minél hamarabb el kell kezdenünk pontokat szerezni és megkezdeni a felzárkózást. Innentől kezdve nem engedhetünk meg magunknak több pontvesztést. Vasárnap Crystal Palace idegenben. Remélem, összekapják magukat a fiúk és Hiddink is kitalál valamit, mert így nagy bajban leszünk/vagyunk.

Végeredmény: Man Utd 0-0 Chelsea

A mérkőzés jegyzőkönyve:


Chelsea (4-2-3-1): Courtois; Ivanovic, Zouma, Terry (c), Azpilicueta; Mikel, Matic; Willian (Ramires 70), Oscar (Loftus-Cheek 90+3), Pedro; Hazard

Padon maradtak: Begovic, Baba, Djilobodji, Kenedy, Traore

Sárga lap:
Mikel 27, Hazard 72

Manchester United (4-2-3-1): De Gea; Darmian (Borthwick-Jackson 70), Smalling, Blind (Jones 81), Young; Schneiderlin, Schweinsteiger; Mata (Memphis 77), Herrera, Martial; Rooney (c)

Padon maradtak:
Romero, Carrick, Fellaini, Pereira

Sárga lap:
Schneiderlin 30, Smalling 39, Schweinsteiger 81, Rooney 90+1.


    Vissza...
aaronvankai @ 2015. Dec. 29., 23:07    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó