Név:
Jelszó:
  Álljon kettőn a vásár!

A bajnokság már véget ért, szerencsére a győzelmünkkel. Szerencsére azonban a szezonunk még nem ért véget. Szombat kora este a duplázásért szállunk harcba. Az FA Kupa döntőjében az Arsenal ellen. Kupadöntő a városi rivális ellen: mi ez, ha nem derbi?!





Akik rendszeresen olvassák oldalunkat azok már megszokhatták, hogy a kiemelten fontos mérkőzések beharangozóit nem a megszokott keretek között írjuk meg. Ilyen esetekben az adott meccs kapcsán híres TV-s személyiséget kérdezünk. Nos, dupla téttel „dupla vendégség” jár. Hetthéssy Zoltánt (Spíler TV) és Baumstark Tibort (Digi Sport), kommentátorokat kérdeztük a várva várt összecsapással kapcsolatban.

Baumstark Tibor:

„Az Arsenal első sorban lélektani tényezőkbe kapaszkodhat. A félresikerült bajnoki és nemzetközi szereplés után csak egy FA Kupa-siker mentheti meg a szezonjukat. A bajnoki 5. hely és a BL-kudarc azonban nem tükrözi a keretben rejlő képességeket. Fejben nem volt ott a csapat, Wenger kispadja újra megingott a tavasz beálltára a játékosok azonban kiállnak a rutinos francia mellett, így érte is küzdhetnek majd a döntőben. FA Kupa-rutinban jobbak a Chelseanél, az utóbbi három évben kétszer is megnyerték azt a sorozatot, ami Angliában egyenértékű a Premier League-gel. Emellett a több lejátszott tétmeccs is lélektani edzettséget sugalltathat.

A korábbi kínos vereségek taktikai váltásra sarkallták Wengert és tanulva olasz konkurense, Antonio Conte esetéből, átállt ő is a 3-4-2-1-es felállásra. Győzelmek számában meghozta a gyümölcsét, de a hadrendbeli rutin tekintetében messze Conte áll előrébb: hiába ismeri már a világ a taktikáját, egyedül Mauricio Pochettino és a Tottenham tudott érdemleges reakciót adni a Chelsea új rendszerére. Ráadásul az olasz tréner kis túlzással ebbe a felállásba született bele, míg Wenger majd 20 év után mondott le a 4 védős szisztémáról.

Taktikai fölény mellett lélektani fölényt is élvezhet a Chelsea. Conte idén a legjobban menedzselte a fontos meccseket, ezt várhatjuk tőle egy olyan találkozón is, melynek tétje egy kupagyőzelem lesz. Ezek után nehezen képzelhető el, hogy ne a Kékek nyernének, de pont azért voksolok az Ágyúsok győzelmére, mert a legbiztosabb tippjeim sosem jönnek be. Meg persze ott van az Arsenalban Alexis Sánchez, akinél nem érdemes figyelembe venni az előzetes formát, bármikor kijöhet neki a lépés.”



Hetthéssy Zoltán


„Chelsea győzelmet várok. Mást el sem tudok képzelni. Conte lélekben az Arsenal fölött áll, a Chelsea képes hátrányból (akár kétgólosból is) felállni idén, míg az Ágyúsok nem. A Kékek motivációja ráadásul a garantált bajnoki cím tudatában sem kopott meg, képesek voltak az örömfocira az utolsó két fordulóban is. A meccs kulcsa az Arsenal védelmében lehet, Koscielny hiánya nagy gondot okozhat Wengernek, ráadásul az idei Fantasy Leageben is csődöt mondtak az észak-londoni védők.

Kénytelen vagyok azonban ellőni azonban az „egy meccsen bármi megtörténhet” közhelyet. Az elmúlt években az Arsenal specialitásává vált az FA Kupa. Ráadásul egy ilyen bizonytalan szezon után jó hatással lehet majd a csapatra egy finálé. A védelmük mellett az is döntő tényező lehet, hogy Wenger mennyire lesz hajlandó felrúgni saját taktikáját és bekkelésre felhasználni a 3 védős felállást.”


Az uraktól ennél bővebb gondolatokat is hallhatnak azok, akik ellátogatnak a szombat délután kezdődő eseményünkre, az All Blue Budapestre. Bővebb információ megtalálható itt.

Mondandóik nagy részével aligha lehet vitába szállni, ám azt sem szabad elfeledni, hogy Roman Abramovic színrelépése óta, nagyobb időtávlaton belül, négyszer nyertük meg a világ legrégibb versenysorozatát, 12 év alatt. Ezalatt Wengeréknek háromszor sikerült. Jelenleg 12 sikerrel holtversenyben vezetik az örökranglistát a Manchester Uniteddel közösen. Céljuk természetesen a rekord kizárólagos birtoklása is lesz. Míg a mi tétünk a nyolcadik kupa siker és a duplázás lesz a tét, amit legutóbb Angliában szintén mi hajtottuk végre. Érdekesség, hogy akkor is egy olasz edzővel, akinek az volt az első szezonja a szigetországban: Carlo Ancelottival.

A mérkőzés magyar idő szerint 18 óra 30 perckor kezdődik a Sport1 közvetítésében. Aki csak teheti, irány Budapest és a Jégkert!


GYERÜNK, SRÁCOK! LEGYEN MEG A NYOLCADIK! LEGYEN MEG A DUPLA!

KTBFFH!!!!



    Vissza...
DaniDzsi96 @ 2017. May. 26., 21:27    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó