Név:
Jelszó:
  Guus Hiddink: Cél az előrelépés!

Régi-új menedzserünk, Guus Hiddink először osztotta meg gondolatait az újságírókkal, mióta kinevezték a Chelsea megbízott vezetőedzőjévé. A holland mester magabiztosan nyilatkozott, szerinte bőven megvan a kellő minőség a csapatban ahhoz, hogy előbb-utóbb újra a Premier League élmezőnyéhez tartozzanak.

A Cobham zsúfolt médiatermében tartotta meg első interjúját Guus Hiddink, aki beszélt természetesen a Karácsony másnapján rendezendő, Watford elleni bajnokiról, de az ilyenkor szokásos „bemutatkozás” sem maradhatott el. A holland szakember beszélt a visszatérésről, arról, hogy milyen érzés újra a Chelsea menedzserének lenni.

„Ha szezon közben, féltávnál járva neveznek ki egy csapat edzőjévé, az mindenképpen rossz jel, hiszen ez azt jelenti, hogy nem a vártnak megfelelően alakulnak a dolgok az adott csapatnál. Ez szerencsétlen helyzet, de ettől függetlenül örülök, hogy itt lehetek.”

„Pár éve hasonló helyzetben vettem át a csapat irányítását, megpróbáltam segíteni, elvégezni a rám kiszabott feladatot. Ez idő alatt megszerettem ezt a klubot, és hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy újra a Chelsea játékosait edzhetem.”

„A tavalyi szezonban sikert sikerre halmozott a Chelsea, bajnokok lettek, ezután érthető, hogy a következő idényre is hasonló célokat állítottak maguk elé, hasonló elvárásoknak kellett volna megfelelniük. Az egyik ilyen cél az angol bajnoki cím megvédése volt, a másik pedig egy hosszú menetelés a Bajnokok Ligájában és az FA-kupában.”

„Egy bajnokcsapatnak természetesen szűksége van relaxidőszakra, hogy kipihenjék az előző szezon fáradalmait, néha bizony csak szeptemberben ébrednek fel az álomból és kezdenek el jól teljesíteni. Itt sajnos nem beszélhetünk ilyen helyzetről, hiszen múlt héten, a szezon feléhez közeledve egy pontra voltunk a kiesőzónától és ez a szituáció mindenkit megrémített a klubnál. Azzal mindenkinek tisztában kell lennie, hogy az én érkezésemmel nem fog ez a helyzet egyik napról a másikra megváltozni, ez nem ilyen egyszerű.”

Hiddink tegnap megtartotta első edzését, ahol kicsit a múltról is, de inkább a jövőről beszélgetett a játékosokkal.

„Tegnap beszéltem a játékosaimmal, természetesen szóba került a közelmúlt és hogy miért vagyok itt. Elmagyaráztam nekik, hogy a futball produkál érdekes dolgokat és minden játékosnak a tükörbe kell néznie, nem két másodpercre, hanem hosszú ideig. El kell gondolkozniuk azon, hogy mit tudnának tenni a feljebblépés érdekében, ez a legfontosabb.”

„Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy mi történt az elmúlt időszakban, de nem győztem hangsúlyozni, hogy vérprofi játékosaimnak tükörbe kell nézniük, kritikusnak kell lenniük magukkal szemben. A legjobb teljesítményt kell nyújtaniuk, hogy visszataláljunk a jó útra.”

„Vágyat kell érezniük a játék iránt. Ha valaki nem érzi ezt a vágyat, akkor az, mondtam nekik kopogtasson az ajtómon, röviden elbeszélgetek vele.”

Guus Hiddink a vezéregyéniségek fontosságáról is beszélt és megtudhattuk, hogy Eden Hazard, aki sérülés miatt kihagyta a múlt hétvégi, Sunderland elleni bajnokit, ma már edzett, igaz, még nem végzett teljes edzésmunkát.

Hididnk szerint a tavalyi Premier Legaue-szezon legjobbjának választott Eden Hazard az elkövetkező félévnek is kulcsfigurája lehet.

„Eden Hazard tavalyi elképesztő teljesítménye után várható volt egy kisebb visszaesés.”

„Csapatkapitányként kulcsember lehet a belga válogatottban, de itt is kulcsszereplő lehet, ha visszanyeri tavalyi formáját. Szerencsétlen volt, hogy sérülést szenvedett, de éreznie kell magában a vágyat, hogy visszatérjen, és újra jól teljesítsen. Vissza kell nyernie a küzdőszellemet, újra sikeréhesnek kell lennie, ez a lényeg.”



    Vissza...
Botond9797 @ 2015. Dec. 23., 17:09    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó