Név:
Jelszó:
  Megelőző csapás

2012 után újra FA-Kupa elődöntőt játszunk az ősi rivális, Tottenham Hotspur ellen. A szombat kora esti meccs tétje nem csak a futballvilág legidősebb versenysorozatának fináléja, hanem a Premier League-beli lélektani fölény is

Nehéz elképzelni egy olyan szituációt, mikor egy nem bajnoki meccs lehet hatással a bajnokság hajrájára. A futball azonban nagyon jó forgatókönyvíró. Most az a helyzet állt elő, hogy szombati FA-Kupa elődöntőnk végeredménye a Tottenham ellen meghatározhatja az előttünk álló PL-véghajrát. Történt ugyanis, hogy a Spurs, miután megszűnt nagy nyűgjétől, az Európa Ligától, megnyerte legutóbbi 7 bajnoki meccsét, míg a Chelsea 2-t elveszített. Ennek következtében e két csapat - kik a tabella első két helyén állnak - között 4 pontra csökkent a különbség a PL-ben. Ekkora távolság nem is tűnik beláthatatlannak 6 fordulóval a pontvadászat vége előtt.

Bármilyen végeredmény is születik, az jelentős üzenetet küld a sajtónak. és persze a csapatoknak is. A mérkőző felek hitét változtathatja meg. Ha Mi nyerünk, csattanós választ adhatunk a közvéleménynek, melynek jelentős része máris kétségbe vonta végleges aranyérmünket a múlt heti, Man Utd. elleni vereséget és a Spurs újabb gáláit követően. A végeredmény annak ellenére határozhatja meg a bajnokság végkimenetelét, hogy ebben a szezonban utoljára rendezik meg ezt a londoni derbit (ezúttal természetesen a Wembleyben).

Úgy bizony, Mauricio Pochettino és Antonio Conte már összemérte kétszer edzői tudását a Premier League idei kiírásában. Kimondható, hogy Conte már-már forradalmi 3-4-3-as taktikájára csak a fiatal argentin edző tudott érdemes választ adni a múlt vasárnapi manchesteri mérkőzésig. November végén le tudtuk őket győzni a Bridge-n 2-1-re, viszont 0-1-s hátrányból kellett felállnunk. „Poch” nagy taktikai húzása a sorok feltolásán alapult. A folyamatos letámadásokkal rendesen megzavarták játékosainkat, ám a 4-2-3-1-es formációjukon 60 perc után már sikerült megtalálni a rést a pajzson, előnyünket pedig megtartottuk. Az új naptári év első bajnokijára azonban más taktikával rukkolt elő: 3-4-2-1-el. A terv azonban nem változott, és a folyamatos letámadások meghozták a gyümölcsét. 2-0-ra nyert a Spurs, és véget vetett illusztris győzelmi szériánknak, ami ezzel 13 meccsnél állt meg. Ahogyan 2015 első fordulójában, úgy 2017-ben is egy Spurs-nevelés volt a kulcsember: Harry Kane után Dele Alli. Védelmünk sem/nem állt aznap a helyzet magaslatán, a fiatal támadó középpályás alacsony termete ellenére két fejes gólt szerzett.


A 3 védős játék mesterei újra összecsapnak


Pochettino az ominózus győzelem óta egyre többször alkalmazza az akkor bevált formációt. 13 bajnokiból 6-szor. Csak egy alkalommal nem 3 ponttal gazdagodott a csapat, akkor is 2-2-t játszott a Man. City-vel szemben. Legutóbb a Liverpooltól kaptak ki, február 11-én, az azt követő 8 mérkőzésén győztesen hagyta el a pályát a tavalyi harmadik. Kiemelendő a magára találó Everton legyőzése (3-2), illetve a Swansea elleni heroikus fordításuk. Akkor a 87. percben még a walesiek tartották egygólos előnyüket, öt perc után mégis 1-3 volt már az eredmény. Menetelésükben viszont alig van mérkőzés, mely negatív értelemben kilógna a sorból: 22 rúgott góljuk mellé mindössze 4 kapott társul. Tovább nem érdemes kertelni: kirobbanó formában vannak!

Ami nehézzé teheti helyzetünket az az, hogy a két klub most sem akkor találkozik, mikor erejük teljében vannak. Ősszel mi voltunk csúcsformában, most viszont egyértelmű, hogy a szerepkör megfordult. Mi sem kaptunk ki sokszor a korábban emlegetett mérkőzés óta, de az utóbbi fordulókat jóval nehezebben abszolváltuk, alig-alig elkerülve a bekapott gólt. Bízhatunk azonban Antonio Conte taktikai érzékében, remélhetőleg tanulmányozta a január eleji meccset.

Gary Gahill játékára nem számíthatunk. Angol hátvédünk, vesekő miatt nem lesz bevethető, helyette nem Kurt Zoumát, hanem Nathan Akét fogja a kezdőbe nevezni Conte. Azóta már olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy gyenge formája miatt Diego Costa is csak a kispadon nézheti végig a kezdőrúgást. Helyette Eden Hazard lehet a centerünk, „hamis kilencesként”. A múlt heti hiányzók közül viszont Marcos Alonso és Thibaut Courtois visszatérésére is nagyon nagy esély van.

A rivalizálás és a tét tekintetében nem kell részletezni, milyen végeredményt is szeretnénk…
Kezdés magyar idő szerint 18 óra 15 perckor a Sport2-n.

KTBFFH!!!!    Vissza...
DaniDzsi96 @ 2017. Apr. 22., 15:22    

 
    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-

Leicester City 0 - 3 Chelsea

ÖsszefoglalóChelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó