Név:
Jelszó:
  Megvan a három pont!

Három pont a zsebbben, gólt sem kaptunk és sokan végre kezdenek visszatalálni a helyes útra. Így lehetne összefoglalni a Norwich ellen látottakat.

A mérkőzés kezdete előtt megemlékeztek a múlthét pénteki párizsi merénylet áldozatairól. Minden játékos fekete karszalagot viselt amin a francia lobogó volt látható.






A meccs elejétől végéig kontroll alatt tartottuk a játékot, a Norwich csak helyzetecskékig jutott. Ez abból is jól látszik hogy a 90 perc alatt 65%-ban birtokoltuk a labdát, ezen felül pedig 21 próbálkozásunkból 7 talált kaput, egyből pedig gól is lett. Ehhez képest a Norwic mindösszesen 4 kapura tartó lövéséből 2 talált kaput.

A védelem jól zárt, Begovicsnak nem nagyon akadt dolga. Terry és Zouma középen hatékonyan hárították el a támadásokat.

A középpályán Farbregas és Matics sok labdát szerzett, remekül zártak vissza és előre felé is hasznosan játszottak. Azt viszont nem értem, miért Kenedy kezdett a jobb szélen Azpilicueta helyén? Lehet ez volt a váratlan húzás, vagy spanyol védőnk összeszedett egy kisebb sérülést és Mourinho nem akart kockáztatni. Remélem azért mostantól Kenedy-t többet láthatjuk majd elől, amúgy szépen megoldotta a feladatát és remekül játszott, kivette a részét úgy a támadásból, mint a védekezésből.


A támadó szekció is kezd észhez térni, Willian-Hazard-Pedro tengely is hatékony volt a betömörülő védelem ellen, megbontották az egységüket és nagyon sokszor kerültek mögéjük. Érdemes kiemelni Hazard játékát, akire nem tudom hogy a cipőcsere vagy a kispad szele hatott-e ennyire frissítően, de kétséget kizáróan ismét jól játszott. (Bár ő és Pedro mintha kissé önző lett volna Kenedy-vel szemben néha).


Kiemelném Diego Costa teljesítményét. Nagyon felemás volt ma, mert amellet hogy gólt szerzett, lemaradt Hazard középre lőtt labdáiról ( amik azért elég veszélyesek voltak) és a passzai, helyezkedése sem volt az igazi.


Ha már a góljáról esett szó meg kell dícsérnünk Fabregas-t aki Hazard buktatása után felismerte a kínálkozó lehetőséget és villámgyorsan kiugratta Costa-t, aki higgadtan végigvitte az akciót és a jobb alsóba helyezte a labdát.



Matics a 85. percben el is dönthette volna a találkozót, de parádés szólója után Ruddy hárított.


A hajrára még érkezett Azpilicueta, Ramires és Oscar is.

Összességében teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, javul a teljes csapat és nagyon biztatóak a jelek, de még messze vagyunk a tökéletestől. Elég sokszor pontatlanok és körlüményesek voltak a srácok, de ezt írjuk ma az akarat számlájára. Jelenleg a 15. helyen vagyunk 14 ponttal. Jövőhét vasárnap Tottenham, idegenben, győzni kell!



Végeredmény : Chelsea 1 – 0 Norwich

A meccs jegyzőkönyve:

Chelsea (4-2-3-1):
Begovics, Kenedy, John Terry (c), Zouma, Ivanovics, Matics, Fabregas, Hazard (Azpilicueta 90) , Willian (Ramires 87), Pedro (Oscar 83) ,Diego Costa

Gólszerző: Diego Costa
Padon maradt: Blackman, Cahill, Traoré, Rémy
Sárga lap: Willian

Norwich City (4-4-1-1):
Ruddy, Olsson, Bassong, Bennett, Wisdom, Brady, O'Neil (c), Mulumbu (Dorrans 73), Howson (Hoolahan 73) Nathan Redmond, Mbokani (Jerome 73)

Sárga lap: Bassong, O'Nei, Mulumbu, Olsson
Padon maradt: Rudd, Whittaker, Lafferty, Odjidja


    Vissza...
aaronvankai @ 2015. Nov. 21., 19:49    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó