Név:
Jelszó:
  Megjártuk Watfordot

Csalóka lehet a cím, de nem hordoz magában semmilyen negatív tartalmat. A szezonnyitó hétfői mérkőzést követően már szombaton jelenésünk volt. Csapatunk hétvégén a Watford otthonába látogatott.

Antonio Conte az előző fordulóhoz képest csak egy helyen változtatott, és azt is kényszerűségből kellett tennie. Willian kisebb sérüléssel bajlódott, így helyét Pedro vette át a kezdőben.

A padon ismét megtalálható volt Cesc Fabregas, akit a mostanság a Real Madriddal kapcsolatban emlegetnek egyre többet, illetve a West Ham elleni mérkőzés nagyszerű cseréje, az új igazolás Michy Batshuayi.

Tulajdonképpen szerintem még nem volt olyan, hogy egy félidőről ilyen keveset kelljen írnom, de ez az első 45 perc szinte teljesen eseménytelenül telt. A Watford behátrált, a Chelsea próbált letámadni. A játék javarészt inkább a középpályán zajlott. A házigazdák lehet, hogy Stoke meccsel alapoztak ellenünk, mivel játékuk csak nyomokban tartalmazott némi watford-ot.
A sok szabálytalanság ellenére Jonathan Moss zsebében meglapultak a sárga lapok. Csak Cahill és Deeney kapott figyelmeztetést, azonban ennél jóval többet kellet volna kiosztania a a bírónak főleg hazai oldalra.

A félidő helyzete a tavaly jól kezdő, majd jobban visszaeső Ighalo nevéhez fűződik, aki jó labdaátvétel után kapura küldte a labdát, ami csak centikkel ment felé.

Igazából más említésre méltó dolog nem történt. Jöhet a második félidő.

A sípszó után kicsit mintha még az öltzőben maradt volna a csapat. Egy gyors letámadás után Gidion jól tette a labdát középre amit sem Cahill, sem pedig Ivanovics nem ért el. Így a kapu előterébe érkező Capoue levette, majd a kapuba bombázta a labdát. Maradjunk annyiban, hogy a védelem egy része rendesen asszisztált ehhez a találathoz.

Ezzel 1-0 a hazaiaknak.

A józanító pofon után gyorsan felvettük a ritmust, de ez nem tudtuk gólra váltani. Conte megunta Oscar, Pedro és Matics szerencsétlenkedéseit, és az előző mérkőzéshez hasonlóan pályára küldte Batshuayi-t és Moses-t, majd nem sokkal később spanyol középpályásunkat Cesc Fabregas-t.

Ez meg is látszott a támadásokon; a három csere nagyon felpörgette a mérkőzést. Előbb Michy Batshuayi egyenlített a 80. percben. Eden Hazard küldött remek labdát kapura ami kipattant Gomes-ről, belga csatárunk pedig remekül ismerte fel a helyzetet, és a kipattanó labdát a hálóba vágta. Ezzel megszerezve első gólját a Chelsea színeiben.

1-1 az állás.

Nem is jöhetett volna jobbkor az egyenlítés, a hazaiak megzavarodtak. Egy labdaszerzést követően Fabregas ugratta ki nagyszerűen Diego Costa-t, aki az ötösig terelte a labdát, majd nagyon higgadtan Gomes mellett elgurította:

1-2 a vendégeknek.

Az eredmény nem változott. A Chelsea ismét begyűjtötte a három pontot és továbbra is 100%-os a PL-ben.

Igaz hogy hétfőn játszottunk és ez meg is látszott az összképen, de azért többet vártam volna a csapattól. Oscar, Pedro és Matics nagyon gyengén játszottak és szinte megváltás volt mikor elhagyták a pályát. Lehet el kellene gondolkodni az eladásukon mivel több jó ajánlat is érkezett már értük. Oscar érkezése óta csak egy-két meccsen tud jó formát nyújtani, a többin pedig mintha ott sem lenne. Pedro-nak hagynék még talán egy évet, de ez idő alatt sem mutat semmit, akkor felesleges megtartani. Maticsot sem marasztalnám. Sikerült átmentenie tavalyi formáját, amit szerintem nem kell senkinek sem bemutatnunk.

Másik probléma a védelem. A gólnál Iva és Cahill is nagyon elbambultak. Kíváncsi leszek melyikük fog áldozatul esni, amikor Zouma visszatér. Vele azért stabilabb volt a védekezés.

Azért dicséret is jár a fiúknak. Szépen meghúzták a hajrát, ismét nem adték fel a meccset, és megszerezték amiért jöttek. Ki kell emelni Batshuayi-t és Costa-t, valamit Eden Hazard-ot és Cesc Fabregas-t. Jól játszottak és a kellő pillantban tudtak váratlant húzni.
Végül pedig Antonio Conte. Külön kuriózum őt nézni. Elképesztő, ahogyan együtt él a játékkal, a góloknál pedig hihetetlen amit művel. Csak így tovább, „Keresztapa”.

Összességében nem volt rossz teljesítmény, de remélem máskor nem hagyjuk ennyire a végére. A csapattal és a mentalitással java részt elégedettek lehetünk. Innen van még hova fejlődni, de nagyon bíztató jeleket kapunk. Szerdán Ligakupa: otthon fogadjuk a Bristol Rovers-t. Conte-nak fontosak a kupák, így nem hiszem hogy félvállról fogja venni. De valószínűleg lesz némi kísérletezés majd a felállással és a kezdőkkel.


    Vissza...
Wisey @ 2016. Aug. 24., 11:25    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó