Chelsea - Man Utd: 2-2

2002.augusztus 23., péntek

GallasA Sport1-nek hála, a mai mérkõzést élõben izgulhattuk végig. Az elsõ félidõben parádézott csapatunk, viszont a második játékrészben kipukkadt a csapat, így igazságosnak mondható a döntetlen.

A kezdést követõen gyorsan átvettük a kezdeményezést, a MU szinte labdába sem rúgott. Csapatunk nagyon látványosan játszott, sok kényszerítõvel és rövid passzokkal. Az elsõ gólra a harmadik percig kellett csupán várni. Zenden végezhetett el szabadrúgást az oldalvonal mellõl, kb a 16-ossal egy magasságban. A kapu elé lõtt labdába Gallas piszkált bele, a meglepett Carroll hiába kalimpált. Talán Gallas bele sem ért, de mozgásával mindenképpen megzavarta a Manchester kapusát...
Továbbra is mi uraltuk a  mezõnyt, úgy tûnt, el lehet kapni a MU-t. Hasselbaink többször is távolról próbálkozott, de ezen az estén nem jött össze a gól. A középpályán De Lucas ismét remekül játszott, úgy tûnik, gyorsan átvette a brit mentalitást, mert végig robotolta az elsõ félidõt. Mikor minden hazai drukker a második gólt várta, a semmibõl egyenlített a MU. Egy gyönyörû elõreívelést az üresen maradt Beckham kezelt le, betört a 16-oson belülre, majd egy visszahúzós csel után ballal csavart Cudicini kapujába. 1-1. Szerencsére a kapott gól nem törte meg a Chelsea-t. Folytatódtak az ötletes támadások, majd közvetlenül a lefújás elõtt sikerült is visszavenni a vezetést. Babayaro hajszálpontos keresztlabdáját Zenden vette le a jobb szélen, középre tört, majd egy kisebb kavarodás után ballal hatalmas gólt lõtt a rövid fölsõ sarokba! Félidõben tehát ismét nálunk az elõny!

A második játékrész egy külön történet, sajnos. Egyrészt a vendégcsapat is jócskán feljavult, de úgy tûnt, csapatunk egész egyszerûen kifulladt, és nem sikerült folytatni az elsõ 45 percben látott örömfocit. Ez az idõszak egyértelmûen a Man Unitedrõl szólt, nekünk alig sikerült támadást vezetnünk. Sajnos bekövetkezett az egyenlítés is. Egy balról begurított labdát Giggs kb 11 méterrõl lõtt kapásból a hálóba. Szép gól volt ez is, sajnos... Bejött Gronkjaer, de sokat nem tudott hozzátenni a játékhoz. Az utolsó 10 percre lehetõséget kapott Gudjohnsen és a Charlton-meccs egyik hõse, Cole is. Azonban õk sem kaptak elég támogatást a középpályásoktól, labdába is alig értek.

Összességében egy izgalmas, látványos meccset láttunk. Az elsõ félidõben gólokkal lehetett volna verni a Manchestert, de ez sajnos nem jött össze. A második félidei játékot jobb lenne minél elõbb elfelejteni...
 

Chelsea - Manchester Utd: 2-2 (2-1)

London, Stamford Bridge, 41.541 nézõ, v.: G.Poll
Gól: Gallas 3, Zenden 45 - Beckham 26, Giggs 66

Chelsea: Cudicini - Melchiot, Desailly, Gallas, Babayaro - Zenden, Lampard, Petit, De Lucas - Hasselbaink, Zola
Kispadon maradt: de Goey, Ferrer, Gudjohnsen, Gronkjaer, Cole
Sárga lap: Desailly, Hasselbaink, De Lucas

Man Utd: Carroll - P.Neville, Blanc, O'Shea, Silvestre - Beckham, Butt, Keane, Giggs, Scholes - van Nistelrooy
Kispadon maradt: Williams, Veron, Solskjaer, Forlan, Tierney
Sárga lap: Phil Neville, Beckham