Charlton - Chelsea: 2-3
2002 aug. 17, szombat

 
 

Izgalmasra sikeredett a szezonkezdet a londoni derbin. Csapatunk 0-2-rõl fordítva, az utolsó percben lõtt góllal gyõzte le az egy órán át 10 emberrel küzdõ Charltont. Az "Addicks" legutóbbi négy mérkõzését megnyerte ellenünk, így ideje volt megszakítani ezt a sorozatot.
a kiállításKonchesky már a hetedik percben elõnyhöz juttatta a hazaiakat, egy kellemetlen védelmi hibát kihasználva. Ferrer nem tudott felszabadítani, így került a labda a Charlton középpályása elé. A 20.percben azonban ki is állították, mivel egy fejelésnél belekönyökölt a Chelsea-újonc De Lucas arcába. Nem biztos, hogy szándékosan tette, de Barber játékvezetõ habozás nélkül felmutatta a pirosat. Ezután hidegzuhanyként jött a vörösök újabb gólja. A 16-os olalánál végezhetett el szabadrúgást a Charlton, és Jensen beívelését Rufus bólintotta Cudicini kapujába. 0-2, pedig emberelõnyben voltunk! Szerencsére még a félidõ elõtt sikerült szépíteni. Zenden cselezte be magát a jobb szélrõl a 16-oson belülre, hátragurított Zolának, aki kb 11 méterrõl kilõtte a hosszú sarkot.
A második játékrészben kezdtünk fölénybe kerülni, de a hazaiak jól tûrték a rohamokat, a kevés kapuralövést pedig hárította Kiely kapus. A 74.percben mindkét csatárt lehozta Ranieri, a helyükre érkezõk közül az ifjú Carlton Cole beállítása bizonyult döntõnek: a fekete támadó ügyes cselsorozat után 16 méterrõl talált a hálóba. Egyenlítettünk a 84.percben! Ám a slusszpoén csak ezután következett: Lampard kihasználta a Charlton-védõk ügyetlenkedését, és a büntetõterületre egyedül betörve elpasszolta a labdát Kiely mellett. 3-2, gyõzelem!
Az újonc De Lucas-t ugyan kifüttyülték a Valley-ban (mert õróla állították ki Konchesky-t), de jó teljesítményt nyújtott. Cole pedig (aki tavaly három mérkõzésen egy gólt ért el) remekül mutatkozott be az új szezonban! Idén remélhetõleg berobban a Premier League-be!
 
 


Charlton - Chelsea: 2-3 (2-1)

London, The Valley, 25.640 nézõ, v: G.Barber
Gól: Konchesky (7.p), Rufus (33.p) - Zola (43.p), Cole (84.p), Lampard (89.p)

Charlton: Kiely - Young, Rufus, Rowett, Powell - Stuart, Jensen, Bart-Williams (Kishishev 58), Konchesky - Euell (Svensson 86), Johansson (Lisbie 80)
Kispadon maradt: Rachubka, Fortune
Kiállítva: Konchesky

Chelsea: Cudicini - Ferrer, Gallas, Desailly, Babayaro - De Lucas, Lampard, Petit (Gudjohnsen 63), Zenden - Zola (Cole 74), Hasselbaink (Gronkjaer 74)
Kispadon maradt: de Goey, Melchiot
Sárga lap: Babayaro, Desailly, Zenden