Chelsea - Arsenal: 1-1

2001. szeptember 8., szombat
 
 

Hasselbaink gólöröme    A várakozásoknak megfelelõen pontosztozkodással végzõdött a fõvárosi rangadó a Chelsea és az Arsenal között. A küzdelmes, de ugyanakkor szórakoztató küzdelem igazságos eredményt hozott.

    Az elsõ félidõben mindkét csapat nagy erõkkel támadott. Zola a hazaiak talán legjobb embere volt, de Hasselbaink is állandó munkát adott Adamsnek és Keownnak. A vendég Ágyúsok örülhettek elõször: egy eladott labdát kapura küldtek, melyet De Goey elsõre még hárítani tudott, de a kipattanót Henry közelrõl bevágta.
A Kékek persze nem adták fel, Hasselbaink a felsõ lécet találta el, majd egy kapu elõtti kavarodásból betalált ugyan, de a bíró les címén érvénytelenítette a gólt.
    A 30.percben viszont már nem volt kegyelem: Zolát lerúgták a büntetõterületen belül, majd a megítélt tizenegyest Hasselbaink értékesítette. Félidõben tehát 1-1-el vonultak le a csapatok.

    A második játékrész elsõ felében a hazaiak a kapuhoz szegezték riválisukat; a levegõben lógott az újabb Chelsea-gól. Gronkjaer passzából Zenden lõtt mellé, Desailly egy szögletet fejelt fölé. Ekkor azonban jött a hidegzuhany. Keown próbálra visszahúzni Hasselbainket a félpályánál, de a holland csatár kiverekedte magát a védõ szorításából. Riley játékvezetõ viszont könyöklést látott, és kiállította Jimmy-t! A TV-s visszajátszáson úgy tûnt, Hasselbaink vétlen volt!
ZolaA meccs után Ranieri így nyilatkozott: "Jimmy és Keown az orrom elõtt álltak. Szerintem Jimmy nem csinált semmit." "Jimmy elmondta nekem, hogy nem használta a könyökét. Küzdött, de nem ütött. Nem tudom, mit látott a bíró." "Szeretnék a szövetséggel (FA) beszélni errõl. A visszajátszás talán igazat ad nekünk."

Ezen ítélet valójában annyit jelentett, hogy a Chelsea inkább a döntetlen megtartásáért küzdhetett a gyõztes gól helyett. Szerencsére azonban a támadó felfogás nem változott, de már jóval szolidabb tempóban folyt a mérkõzés. Így is sikerült az Arsenalt saját térfelén tartani, mindössze 1 nagy helyzetre futotta erejükbõl.

De Goey régi önmagára emlékeztetett, Desailly és Terry remekül játszott a hátsó alakzatban, Lampard és Petit már többet vállalt, mint az eddigi két bajnokin. Zenden, Zola és Hasselbaink állandó veszélyt jelentettek. Ranieri mester is elégedett volt a látottakkal, csak a vitatható jogosságú kiállításon mérgelõdött.
 
 

Petit
Chelsea - Arsenal: 1-1 (1-1)
London, Stamford Bridge, 40.855 nézõ, v.: M.Riley
Gól: Hasselbaink (30., 11-esbõl) - Henry (16.)

Chelsea: De Goey - Desailly, Gallas, Terry, Le Saux - Lampard, Petit, Zenden (Melchiot, 90.), Gronkjaer (Stanic, 83.) - Hasselbaink, Zola
Kispadon maradt: Jokanovic, Gudjohnsen, Bosnich
Sárga lap: Gronkjaer
Kiállítva: Hasselbaink

Arsenal: Seaman - Cole, Keown, Adams (Campbell, 77.), Grimandi - Lauren, van Bronckhorst, Pires - Henry, Wiltord (Ljungberg, 86.), Bergkamp (Kanu, 69.)
Kispadon maradt: Inamoto, Wright
Sárga lap: Pires, Cole, van Bronckhorst, Keown, Grimandi