Chelsea 1 - 1 Newcastle 

2001 augusztus 19, vasárnap

 
ZendenIzgalmas meccsel kezdte az idei Premier Ligás szezont a Chelsea. Valószínûleg nem egy hazai döntetlenrõl álmodtak - különösen, hogy a hajrában kapták az egyenlítõ gólt -, de mindenképp biztató a csapat!

Némi meglepetést jelentett a kezdõcsapatban Mario Melchiot és Ed de Goey, hiszen újonnan igazolt játékosokat (Gallas ill. Bosnich) szorítottak ki. A Kékek jól kezdtek; remekül mûködött a két szél - baloldalt Gronkjaerrel, jobboldalt az "újonc" Zendennel. Utóbbi már a 8. percben betalált, igaz, a Newcastle kapusa, Given némi segítségével... Zenden kis szögletet végzett el Zolával: az olasz csatár visszapasszolta a labdát a 16-osra felfutó hollandnak, aki lapos lövést eresztett el - a labda Given lábai között a hálóban kötött ki!

Az elsõ félidõben végig a Chelsea játszott fölényben, de a vendégeket sem érheti panasz. Mindkét csapat dolgozott ki helyzeteket. A hazaiaktól Gronkjaer (lövése alig szállt fölé) és Hasselbaink (lövés alig mellé éles szögbõl; majdnem elérte Zenden középregurítását) is növelhette volna az elõnyt. Igazságos 1-0-lal vonultak öltözõbe a csapatok.

Lampard és Petit, Zenden gólörömea két új középpályás is jól teljesített, bár Manu-n meglátszott a barcelonai meccshiány. Gallas is bemutatkozott: húsz perc után jött be a megsérült Terry helyére. Az elsõ játékrész igazi sztárja azonban Zenden volt, aki kitûnt remek labdakezelésével, ügyes passzaival. Hét és félmillió fontért remek igazolásnak tûnik! A második félidõben edzõi utasításra - a közönség nemtetszése ellenére - hátrább játszott, ugyanis rajta is meglátszott a meccsrutin némi hiánya.

Jó lett volna kihasználni a helyzeteket az elsõ félidõben, mert a szünet után feltámadt a Newcastle. Több helyzet után, 15 perccel a sípszó elõtt sikerült is egyenlíteniük: egy kemény, lapos szabadrúgás kipattant de Goey-rõl, pont Acuna elé, aki közelrõl a kapuba lõtt. A záró negyedóra erõs Chelsea fölényben telt, de a próbálkozások mind elhaltak.

Így ugyan nem sikerült a legjobban a szezonkezdés, de egy jó meccsen egy remek Chelsea-t láthatott a közönség.
 
 

Chelsea - Newcastle: 1-1
London, Stamford Bridge, ??? nézõ, v.: A.D'Urso
Gól: Zenden (8.) - Acuna (75.)
 
Chelsea: de Goey, Terry, Le Saux, Melchiot, Desailly, Lampard, Petit, Zenden, Hasselbaink, Zola, Gronkjaer
Kispadon maradt: Jokanovic, Stanic, Gallas, Gudjohnsen, Bosnich

Newcastle: Given, Barton, Elliott, Dabizas, Hughes, Lee, Acuna, Bassedas, Robert, Ameobi, Bellamy.
Kispadon maradt: O'Brien, Griffin, Harper, Quinn, LuaLua

Lampard