Chelsea - Manchester United: 1-1

2001. február 10.
 

    Frank Leboeuf 200.Chelsea-mérkőzésén lépett pályára, és mint aki 10 évet fiatalodott volna, úgy irányította a védelmet, és tartotta fel a manchesteri támadásokat.Hasselbaink, fejese után
    Biztatóan kezdődött a meccs: Dalla Bona távolról lőtt kapura, majd nem sokkal később Gronkjaer lőtt alig mellé. Nagy iramban folyt a küzdelem, és mindkét csapat dolgozott ki helyzeteket. A 19.percben kis híján megszerezte a vezetést a MU: Beckham 17 méteres szabadrúgását Terry mentette a gólvonalról. Egyből érkezett a válasz: Gronkjaer futott el a bal szélen, középreívelését Stam kifejelte, de Scholes haza akarta adni a labdát, így viszafejelte van der Gouw felé. Azonban Hasselbaink pont ott ólálkodott, és az ajándék-passzt becsúsztatta a Vörös Ördögök hálójába. 1-0!
    Egy kicsit leült az iram, de Dalla Bona hamar felrázta a csapatokat. Az olasz középpályás haza akarta gurítani a labdát, de kis híján Solskjaert ajándékozta meg vele. Cudicini szerencsére a helyén volt, és mentett a norvég csatár elől. Az első félidőben már nem sok érdekes történt, egyedül Keane veszélyeztetett.
    A szünet után rákapcsoltak a Kékek. Gronkjaer három emberen fűzte át magát, majd remekül ívelt az ötösön várakozó Hasselbainkhez, aki azonban elügyetlenkedte a helyzetet. Van der Gouw mentett, de Zola utólérte a labdát a szögletzászlónál, és gyönyörűen csavart a kapuba. De hiába a nagy ünneplés, a partjelző szerint már kinn volt a labda.
    Ezután feltámadt a MU is. Beckham szabadrúgását Cudicini hatalmas bravúrral hárította, majd Cole, Solskjaer és Giggs is egyenlíthetett volna. Úgy tűnt, sikerül kihúzni győzelemmel, de a 68.percben válaszolt a Man United. Giggs beívelt Cole-hoz, akinek lövése egy védőről pattant a hálóba. 1-1.
    Kissé eldurvult a meccs, de a játékvezető nem nyúlt a lapokhoz, ezzel gyakran jogos nézőtéri felháborodást eredményezve. A döntetlen igazságos eredmény; így maradtunk a 8.helyen.
 


Chelsea - Man Utd: 1-1
London, Stamford Bridge, v.:
Gól: Hasselbaink - Cole

Chelsea: Cudicini - Ferrer (Lambourde), Leboeuf, Desailly, Terry - Babayaro, Wise, Dalla Bona, Gronkjaer (Jokanovic) - Zola (Gudjohnsen), Hasselbaink