Leicester City - Chelsea FC: 2-1
2001. február 3.
 

Hasselbaink    A Chelsea borzalmas idegenbeli sorozata ezúttal sem szakadt meg. Hiába játszottunk mezőnyfölényben, nem sikerült áttörni a hazaiak védelmét.
    Az első félidő egyértelműen a vendégcsapaté volt, mind a játékot, mind a labdabirtoklást tekintve. Egyetlen perc alatt mindkét gárda kidolgozott egy-egy hatalmas helyzetet. Először Savage vezette rá Cudicinire a labdát, de kapusunk nagy bravúrral, lábbal hárított. Az ellentámadásból rögtön Chelsea-helyzet született: Gronkjaer beívelt, Hasselbaink lövését blokkolták, a lepattanót pedig Wise fölérúgta.
    Hamarosan megszerezte a vezetést a hazai csapat. Egy beadás megpattant Leboeuf-ön, így került a hosszú saroknál őrizetlenül hagyott Izzethez, aki zavartalanul bólintott a kapuba.
    Továbbra is maradt a Kékek fölénye, de a félidőig csak 1 további helyzetre futotta: Zola lefülelte a kapus felszabadító-rúgását, a labda Hasselbainkhez pattant, az ő lövése viszont túl gyenge volt.
    A szünetben változott a felállás: 4-ről 3-ra csökkent a hátvédsor; Jokanovics Poyetet, Godjohnsen pedig Zolát váltotta. Később Stanic is bejött Gronkjaer helyett. Támadtunk, támadtunk, de a kontrákból egyre veszélyesebb volt a Leicester. 15 perccel a hármas sípszó előtt sikerült egyenlíteni! Wise beadását Hasselbaink fejelte a hálóba; ez volt a holland csatár 16.gólja a szezonban! De alig fél perccel később ismét megszerezte a vezetést a Leicester.
    Ezután már hiába hajtottunk, nem sikerült újabb gólt lőni. Ezzel megszakadt a 8 meccs óta tartó veretlenségi széria.
 

Leicester - Chelsea: 2-1
Leicester, v.: S.Dunn
Gól: Izzet (24.), Rowett (76.) - Hasselbaink (75.)

Leicester: Royce - Rowett, Davidson, Elliott, Impey - Robbie Savage, Izzet, Guppy, Lewis - Mancini, Sturridge

Chelsea: Cudicini - Babayaro, Leboeuf, Melchiot, Ferrer - Gronkjaer (Stanic, 70.), Poyet (Jokanovic, 41.), Wise, Dalla Bona - Zola (Gudjohnsen, 45.), Hasselbaink
Sárga lap: Dalla Bona