Gillingham - Chelsea: 2-4

2001. január 28.
 

Megszületett a 10 hónapja elsõ idegenbeli gyõzelem, az FA Kupa 4.fordulójában.
Izlandi csatárunk, Gudjohnsen már a 3.percben vezetést szerzett, mivel a hazaiak "fejben" félig még az öltözõben voltak.
Nem sokkal késõbb Eidur kettõre növelhette volna góljainak számát, de Gronkjaer visszasarkazott passzát a kapus Dane-be lõtte. A 13.minutumban már a friss szerzemény Gronkjaer is ünnepelhetett - aki átigazolása óta elõször játszott kezdõként -, megfutott a bal szélen, betört a kapu elé, és, ha már ott járt, kihasználta a helyzetet.
A 24.percben ismét a dán szélsõ volt eredményes: Zola passzából lõtt a hálóba. 3-0!

A második félidõben feljött a kenti gárda is. Az 51.percben Ferrer becsúszása után pont Paul Shaw elé került a labda, és Cudicini alatt laposan a hálóba gurított. 1-3...
A 65.percben kapusunk ugyan kivédett egy közeli szabadrúgást, a kipattanót értékesítették a hazaiak. Már csak egy gól az elõny!
Egy percre rá megsérült Leboeuf; Le Saux váltotta. Desailly térdín-sérülése után másik világbajnokunk is kidõlt a sorból.
A Gillingham rohamozott ugyan az egyenlítésért, de Gronkjaer remek teljesítményével egy újabb Chelsea-gól is a levegõben lógott.
A 77.percben Morrist is le kellett cserélni sérülés miatt.
Végül megnyugodhattak a Kékek hívei: a ráadás perceiben Le Saux beívelését az õrizetlenül hagyott Gudjohnsen gyönyörû mozdulattal, kapásból lõtte a kapuba! 2-4, továbbjutottunk!
A következõ fordulóban a Highbury-be látogatunk. Aki ott nyer, az a végsõ gyõzelemre is esélyes lehet!
 

Gillingham - Chelsea: 2-4 (0-3)
Gól: Shaw (51.), Onuora (65.) - Gudjohnsen (3. és 90.), Gronkjaer (13. és 24.)

Gillingham: Bartram - Edge, Southall, Ashby, Pennock (Patterson, 67.), Hope, Smith, Saunders, Lewis (Onuora, 45.), King, Shaw (Thomson, 89.)
Kispadon maradt: Gooden, Browning
Sárga lap: Ashby, Patterson

Chelsea: Cudicini - Ferrer, Leboeuf (Le Saux 66), Terry, Melchiot - Morris (Stanic, 77.), Wise, Harley, Gronkjaer - Zola (Poyet, 45.), Gudjohnsen
Kispadon maradt: de Goey, Hasselbaink
Sárga lap:Morris