Aresenal - Chelsea: 1-1

2001. január 13.
 

Bár a teljesítmény elmaradt a hazai pályán megszokottól, ez volt a csapat legjobb idei idegenbeli teljesítménye. Labdabirtoklás szempontjából végig mi uraltuk a pályát, különösen a második félidõben, mikor is nem egyszer beszorult kapuja elé az Arsenal!John Terry és Wiltord
Pedig borzalmasan indult a derbi: már a harmadik percben megszerezték a vezetést a hazaiak! Pires a szélen áthámozta magát Wise-on és Dalla Bonán is, becselezte magát a kapu elé, majd ki is használta a lehetõséget. 0-1... A hamar összeszedett hátrány ellenére nem tört meg a csapat, és szokatlanul jól folytatták a meccset.
Tavaly õsszel a Stamford Bridge-en (2-2) a gyors Henry és Wiltord kontráinak köszönhette pontszerzését az Arsenal. Ranieri most Terry, Leboeuf és Desailly mellé Wisey-t jelölte jobbhátvédnek(!). Gudjohnsen a bal szélen rohamozott, Jokanovics és Dalla Bona középen, elõttük Poyet szervezte a támadásokat, Hasselbaink pedig egyedül játszott csatárt. Tehát megpróbáltuk saját fegyverével legyõzni a vörös-fehéreket, ha már ilyen jól bevált nekik a Kékek oroszlánbarlangjában :-) A terv bevált, több látványos akciót is vezettünk, bár egyenlíteni nem sikerült... A védelemben Terry és Desailly remekelt, Leboeuf viszont meglehetõsen gyengén játszott, mintha nem találta volna helyét a hátsó alakzatban.
Még a mérkõzés elején sikerülhetett volna egyenlíteni, mikor Wise a jobb szélrõl remekül játszotta meg Poyetet: Seaman ugyan rossz irányba indult, mégis sikerült elérnie valahogy a labdát. A kipattanó utáni lövés viszont már könnyû zsákmány volt a válogatott kapusnak.
Dalla Bona kísérlete fölé ment, Hasselbaink és Gudjohnsen is próbálkozott, de nem jött össze... Megérdemeltük volna a gólt, mégis az Arsenal 1-0-ás elõnyével vonulhatott öltözõbe a két gárda.
A félidõben változott a felállás: Ferrer jött be Leboeuf helyére, Harley hátrahúzódott a védelembe, Jesper Gronkjaer is pályára lépett balszélsõként, Wise pedig középre került Dalla Bona mellé. Poyet jobbszélsõként folytatta a meccset, míg Gudjohnsen elõrehúzódott Hasselbaink mellé.Wisey és Pires
Ferrer ismét remekül játszott középhátvédként - Wiltordnak és Piresnek jóval kevesebb levegõ maradt, mint az elsõ játékrészben. Desailly szokás szerint megbízható volt, de különösen John Terry tett jó benyomást a nézõkre.
A meccs végére akadt dolga Cudicininek is, aki eddig jóformán csak szemlélõdõ volt. Az utolsó pillanatokban sikerült kiharcolni a döntetlent, Terry fejesével! Seaman alászaladt a szögletnek, de a kapura fejelt labdát még menteni tudta egy védõ a gólvonalon, a kipattanót azonban bestukkolta az ifjú hátvéd.
Talán még egy büntetõt is kaphattunk volna, mikor Silvinho felvégta Gudjohnsent. Hasselbaink és Dalla Bona is próbálkozott még, azonban maradt a döntetlen. Gronkjaer gyorsasága és beadásai nagy pluszt adnak a csapatnak, ezt a mai mérkõzésen is bizonyította.
Bár a várva várt elsõ(!) idegenbeli gyõzelem még várat magára, az utóbbi fordulókban egyre magabiztosabbnak tûnik a gárda. A "tavasz" mindenesetre reményteljesen kezdõdik!
 
 

Arsenal - Chelsea: 1-1 (1-0)
London, Highbury, 38.071 nézõ, v.: D.Elleray
Gól: Pires (3.) - Terry (?.)

Chelsea: Cudicini - Leboeuf (Ferrer, 46.), Desailly, Harley, Terry - Poyet, Wise, Dalla Bona, Jokanovic (Gronkjaer, 46.) - Hasselbaink, Gudjohnsen (Zola, 77.).
Kispadon maradt: de Goey, Le Saux
Sárga lap: Dalla Bona, Harley, Desailly

Arsenal: Seaman - Dixon, Stepanovs, Keown, Silvinho - Pires, Vieira, Ljungberg (Vivas 87), Parlour - Wiltord, Henry
Kispadon maradt: Manninger, Malz, Cole, Pennant
Sárga lap: Dixon