Chelsea - Aston Villa: 1-0

2001 január 1.
 
 

    Hasselbaink góljának köszönhetően remekül indul a 2001-es év a Chelsea szurkolók számára! Az Aston Villa lehangoló teljesítményt nyújtott, de megúszták egy góllal, végigbekkelve a találkozót.Gudjohnsen

    Az első félidőben csak a Kékek támadtak, a Villa szinte 9-0-1 formációban játszott. Bár egy esetleges kapott gól nem fenyegette a Chelsea-t, de ilyen masszív védelemmel szemben gólt lőni nem egy könnyű feladat! Természetesen helyzeteket sikerült kialakítani: egyszer Harley ívelt Poyet fejére, és csak James bravúrjának köszönhetik a vendégszurkolók, hogy elmaradt a hazai vezetés. Gus fejesén kívül Gudjohnsen és Jokanovics lövése volt még veszélyes.
    Úgy tűnt, a Villa ki tudja húzni a félidőig 0-0-lal, de nekünk szükségünk volt egy gólra, hogy nyugodtan kezdhessük a második félidőt. Hasselbaink és a kapus James együtt harcoltak a labdáért, de Jimmy gyorsabb volt, és megszerezte a vezetést! Southgate kis híján elérte a labdát a gólvonal előtt, de a partjelző is jelezte: már bent volt.
    Az Aston Villa rendelkezik a második legerősebb védelemmel, és ők szenvedték el a második legkevesebb vereséget. Bár igaz, a legkevesebb gólt lőtt csapatok közé is tartoznak.
    A második játékrészben Hasselbaink a kapufát találta el, majd a kipattanót Dalla Bonas lőtte fölé. Gudjohnsent kétszer is gyanús körülmények között esett el a büntetőterületen belül, de a bíró egyik esetben sem fújt. Morrisnak is volt egy távoli kísérlete, de mellé lőtt.
    Az utolsó 20 percben a Villa is "kiszabadult", megpróbálták, hátha van még keresnivalójuk a meccsen. Kapusunknak, Cudicininek jóformán nem is akadt dolga, szinte egyedül De Bilde veszélyeztette a Kékek kapuját.
    34 éves játékosaink közül De Goey, Zola és Wise is csak a kispadon kezdett, helyettük Cudicini, Jokanovics és Gudjohnsen kezdett. Különösen a csatársorban várható nagy harc a helyekért: Hasselbaink házi gólkirályunk, Zola évek óta megbízhatóan játszik, de Gudjohnsen is kirobbanó formában van.
    Egy nehéz, küzdelmes, igazi angol derbin ismét túlvagyunk, következhet a nem túl acélos Peterborough az FA Kupában, majd a következő bajnoki a Highbury-ben, január 13-án!Hasselbaink és James - így született a gól!
 
 

Chelsea - Aston Villa: 1-0 (1-0)
London, Stamford Bridge, 33.159 néző, v.: P.Durkin
Gól:Hasselbaink (45.)

Chelsea: Cudicini - Leboeuf, Terry, Melchiot, Harley (Wise, 89.) - Poyet, Jokanovic, Morris, Dalla Bona - Gudjohnsen (Ferrer, 87.), Hasselbaink (Zola, 79.)
Kispadon maradt: De Goey, Lambourde

Aston Villa: James - Delaney, Wright, Southgate, Staunton - Boateng, Merson, Stone, Taylor - Dublin (Vassell, 76.), De Bilde
Kispadon maradt: Standing, Samuel, Enckelman
Sárga lap: Taylor