Chelsea - Bradford: 3-0

2000. december 23.

 
    Nekünk, magyaroknak kissé furcsa, de Angliában megszokott, hogy a karácsonyi ünnepek idején is összecsapnak a csapatok. Szenteste előtt egy nappal fogadtuk a Bradford gárdáját, majd 26-án Ipswich-be látogat a Chelsea.

    Bizonyára emlékszünk, Bradfordban szenvedtük el az ősz elején a szezon talán legfájdalmasabb vereségét, mely nagyban hozzájárult Vialli menesztéséhez. Azóta az akkor győztes hazaiak csak szenvednek, sokáig úgy tűnt, csak ellenünk sikerült győzniük. És bár a Chelsea sem kápráztatta el szurkolóit (egy-két jól sikerült meccstől eltekintve), nyilvánvaló volt, hogy az a bizonyos 0-2 nem tükrözte a valós erőviszonyokat. Zola csatázik Petrescuval

    Ezt kellett most bebizonyítani, a londoni "visszavágón". Nos, ez természetesen sikerült is, a mindig megbízható Poyet, a tehetséges Dalla Bona és a remek formában játszó Gudjohnsen góljaival.
A meccs elején Poyet és Zola is kihagyott helyzeteket, de Gudjohnsen volt igazán elemében. A 22.percben sikerült először feltörni a vendégek védelmét, az uruguayi középpályás góljával. A második találat a 19 éves Sam Dalla Bonához fűződik, a talján fiú három védőn verekedte át magát, majd lőtt Walsh hálójába. Az utolsó percben  izlandi csatárunk is megszerezte megérdemelt gólját, így a vége magabiztos 3-0!

    Igazán lendületes meccset láthatott a Stamford Bridge közönsége, kemény csatákkal, szép jelenetekkel tarkítva. De a lényeg, hogy begyűjtöttünk újabb 3 pontot - érdemes lenne komolyan venni a felzárkózás lehetőségét. Csak ehhez idegenbeli győzelmek is kellenének...
 
 

Chelsea 3 - 0 Bradford City
London, Stamford Bridge, 34.317 néző, v.: P.Taylor
Gól: Poyet (22.), Dalla Bona (68.), Gudjohnsen (90.)

Chelsea: De Goey - Leboeuf, Desailly, Terry, Melchiot - Wise, Harley, Dalla Bona, Poyet - Zola, Gudjohnsen
Kispadon maradt: Cudicini, Aleksidze

Bradford City: Walsh - Petrescu, Atherton, Molenaar, O'Brien - Lawrence, Sharpe, McKinlay, McCall - Carbone, Windass
Kispadon maradt: Myers, Blake