Chelsea - Derby County: 4-1

2000. december 9.
 

    A Stamford Bridge-en kevés csapatnak van esélye a Kékek ellen. Az igen gyenge Derby legyőzése nem jelentett problémát, legfeljebb arra voltunk kiváncsiak, ki lövi majd a gólokat Hasselbaink távollétében. Poyet fejelA választ persze erre is megkaptuk...
    Gudjohnsen két korai gólja megadta az alaphangot a mérkőzéshez, majd a 37.percben Poyet (természetesen) fejjel szerezte csapatunk 3.gólját! A negyedik találat az örökifjú Zola nevéhez fűződik. Bár a Kosok még szépítettek, ez nem sokban zavarta a Kékeket.
    Dalla Bona ismét remekül játszott, lehet, hogy felesleges volt pánikszerűen leigazolni Jokanovicsot. Az idei új szerzemény Gudjohnsen megmutatta, miért is igazolták le őt a nyáron.
    A szünetben még kapust is cserélt Ranieri - Cudicini lehetőséget kapott a bizonyításra, bár sok dolga nem akadt. Nyolc perccel a lefújás előtt a grúz Aleksidze is bemutatkozott hazai közönség előtt.
    A mérkőzés után Dennis Wise beszélt terveikről:
"Még mindig úgy gondoljuk, hogy elérhetünk egy európai kupás helyezést. Hazai pályán nagyon jók vagyunk. Most az idegenbeli meccsekre kell összpontosítanunk, mert ott problémáink vannak. És a szezon végéig jó lenne megoldanunk ezeket."

három gólszerző egy kupacban

Chelsea - Derby County: 4-1 (3-0)
London, Stamford Bridge, 34.317 néző, v.: P.Taylor
Gól: Gudjohnsen (10. és 16.), Poyet (37.), Zola (54.) - Riggott (56.)

Chelsea: De Goey (Cudicini, 45.) - Melchiot, Terry, Desailly (Bogarde, 75.), Babayaro - Wise, Dalla Bona, Poyet, Jody Morris - Zola, Gudjohnsen (Aleksidze, 82.)

Derby: Poom - Martin (L. Morris, 60.), Riggott, Carbonari (Burton, 45.), West - Higginbotham, Bohinen (Murray, 75.), Burley, Powell - Christie, Delap
Sárga lap: Murray (76.)