Sunderland - Chelsea: 1-0


2000. október 14.
 

    Gyenge teljesítménnyel szenvedtünk vereséget a Sunderland otthonában. Hiába a Manchester és a Liverpool ellen mutatott meggyőző teljesítmény, ezen az estén nem sikerült felülkerekedni a támadólag fellépő hazai csapaton.
    A meccs késéssel kezdődött, ugyanis a "Fény Stadionjában" kialudtak a reflektorok: az utcán dolgozó munkások véletlenül elvágták a vezetéket :-)
    A hazaiak elsősorban Quinn-t keresték előreívelt labdáikkal, és a mérkőzést eldöntő tizenegyest is neki köszönhetik - Quinn-t rántotta le Melchiot a büntetőterületen belül. Philips gólja után sajnos még kevésbé ment a játék. Az utolsó tíz percben még "megmozdult valami" de ez kevés volt az egyenlítéshez.
    Leboeuf-t válsérülés miatt kellett lecserélni a szünet előtt - helyére Bogarde állt.
    Maga a mérkőzés elég barátságtalan hangulatban telt, különösen Le Saux és Kilbane vívtak nagy csatákat. Végül mindkettőjüket kiállította Winter játékvezető.
 

Sunderland - Chelsea: 1-0 (0-0)
Sunderland, Stadium Of Light, 45.078 néző, vezette: J.Winter
Gól: Phillips (63., 11-esből)

Chelsea: De Goey - Ferrer, Desailly, Leboeuf (Bogarde 31), Le Saux - Wise, Melchiot, Dalla Bona, Gudjohnsen (Babayaro 73) - Zola, Hasselbaink (Flo 45)
Kispadon maradt: Cudicini, Morris
Sárga lap: Le Saux
Kiállítva: Le Saux (67)

Sunderland: Sorensen - Makin, Gray, Craddock, Thome, Kilbane, Rae (Thirlwell 78), Williams, Arca, Quinn (Dichio 80), Phillips
Kispadon maradt: Macho, Oster, Reddy
Kiállítva: Kilbane (67)

Wise löki el Phillips-etDalla Bona, a fiatal olasz középpályás