Aston Villa - Chelsea: 1-1

2000.augusztus 27.
 

Három hónappal az FA Kupa döntője után ismét az Aston Villa volt az ellenfél. Akkor, mint ismeretes, Roberto Di Matteo góljával sikerült győzni, és elhódítani az értékes trófeát.
Meglehetősen rosszul kezdődött a mérkőzés, hiszen a hazaiak új szerzeményük, Luc Nilis jóvoltából már a tizedik percben megszerezték a vezetést. Szerencsére még az első félidőben sikerült egyenlíteni Desailly révén, aki egy szöglet után volt eredményes. Bár a meccs nagy nészében Gregory csapata játszott fölényben, újabb gólt nem sikerült elérniük. Sőt, a hosszabbításban Tore Andre Flo akár a győzelmet is megszerezhette volna a Kékekek.
A kapuban ezúttal Cudicini kezdett, ugyanis De Goey megsérült a bemelegítés alatt. Az olasz kapusnak ez mindössze a második bajnoki fellépése volt! Hasonlóképp esett ki a hazaiak csapatából Ginola, kinek posztján Nilis kezdett. Mint láthattuk, sikeresen oldotta meg a feladatot; többször is bolondot csinált Leboeufből.
A 25.percben Stanic is megsérült, őt Morris váltotta.
Southgate, akit Vialli a nyár folyamán többször is ostromolt ajánlatokkal, ismét remek teljesítményt nyújtott. Azonban átigazolási esélyeiről nem nyilatkozott a mérkőzés után.

A gólszerző Desailly, Poyet és Flo között
 

Aston Villa - Chelsea FC: 1-1 (1-1)
Villa Park, 27.057 néző, vezette: P.Durkin
Gól: Nilis (10.) - Desailly (30.)

Aston Villa: James - Wright, Southgate, Alpay, Barry - Merson, Boateng, Hendrie (Taylor 88), Stone - Dublin, Nilis (Joachim 70)
Kispadon maradt: Ehiogu, Samuel, Enckelman

Chelsea: Cudicini - Panucci, Desailly, Leboeuf, Babayaro - Poyet, Wise, Stanic (Morris 26), Di Matteo - Flo, Hasselbaink (Gudjohnsen 77)
Kispadon maradt: Zola, Thome
Sárga lap: Hasselbaink