Chelsea - West Ham: 4-2
2000. augusztus 19.
 

    A nyitófordulóban rögtön egy londoni derbivel kezdett a Chelsea, de sikerült legyűrni a West Ham Unitedet 4-2-re, remek gólokkal. Hasselbaink tizenegyes-góljával szerezték meg a vezetést a hazaiak a 31.percben - Hislop a büntetőterület sarkán gázolta el a holland csatárt. A Kalapácsosok két nagy helyzetet is elpuskáztak a mérkőzés elején - mint tudjuk, ez megbosszulja magát.
    Az első félidőbeli jó játékot egy kitűnő második játékrész követte. A 48.percben egyenlített a vendégcsapat - Di Canioról megfeledkeztek a védők, aki ezt ki is használta. Zola szabadrúgásával azonban az 59.percben ismét megszerezték a vezetést a Kékek. A 78.percben a nyáron igazolt horvát középpályás, Mario Stanic gyönyörű góljával már 3-1-re húzott el a Chelsea. Stanic jó 25 méterről bombázott a felső sarokba. A 84.percben, egy szögletet követően Kanoute góljával feljött a West Ham, majd a lefújás előtt, az utolsó percben Stanic megszerezte saját második, csapata negyedik gólját - egy beívelés után fejjel volt eredményes.Stanic - soha jobb kezdést!
    A támadójátékot nem érheti kifogás, azonban a védelem gyengélkedett. Frank Leboeuf nem játszott, és mivel Emerson Thome éppen csak felépült sérüléséből, Panucci volt kénytelen középhátvédet játszani Desailly mellett. Ahhoz képest, hogy kifejezetten jobb oldali játékos, és nagyon régen nem játszott középhátvédet, jó benyomást tett a szurkolókra. Csakúgy, mint Hasselbaink, aki második tétmeccsén is betalált a Chelsea színeiben. Stanic debütálása pedig nem is sikerülhetett volna szebben...
 

Chelsea: De Goey - Melchiot, Panucci, Desailly, Babayaro (Le Saux, 70.) - Poyet (Morris, 82.), Wise, Stanic, Di Matteo - Hasselbaink, Zola (Flo 70)
Kispadon maradt: Cudicini, Thome
Sárga lap:Panucci

West Ham: Hislop - S. Pearce, Stimac, Winterburn, Margas - Lomas, Kanoute, Lampard, Carrick (Cole 85) - Suker, Di Canio
Kispadon maradt: Charles, Potts, Keller, Bywater
Sárga lap: Lampard, Hislop, Margas.

Nézőszám: 34.914
Játékvezető: G.Barber