Név:
Jelszó:
  Döntőben vagyunk!!!

FC Barcelona - Chelsea 2-2 (2-1)
- 2012. április 24. 20:45, Camp Nou
- Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó
- továbbjutott a Chelsea, 3-2-es összesítéssel
- vezette: Cüneyt Çakir
- nézőszám: 95.845 fő


FC Barcelona (3-1-4-2): Valdes; Mascherano, Pique (Alves 25'), Puyol (c); Busquets; Cuenca (Tello 67'), Xavi, Fabregas (Keita 73'), Iniesta; Sanchez, Messi.
Padon maradtak: Pinto, Adriano, Thiago, Pedro.

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, Cahill (Bosingwa 12'), Terry (c), Cole; Lampard, Mikel, Meireles; Mata (Kalou 57'), Drogba (Torres 79'), Ramires.
Padon maradtak: Turnbull, Essien, Malouda, Sturridge.

Gólok: Busquets (34'), Iniesta (43') ill. Ramires (45'+1), Torres (90'+1).
Sárga lapok: Iniesta (49'), Messi (70') ill. Mikel (31'), Ramires (44'), Ivanovic (47'), Cech (58'), Lampard (71'), Meireles (88').
Piros lap: Terry (36').

Összefoglaló:

Szokásomhoz híven írok pár sort a mérkőzésről, bár nincs is rá igazán szükség, az eredmény magáért beszél. Emellett úgy gondolom, hogy tegnap este minden Chelsea-szurkoló (legalábbis aki tehette) a TV előtt ült, és a játékosokhoz hasonlóan mindnyájan vért izzadva, feszülten követtük az eseményeket 90 percen keresztül, így újat senkinek sem tudok mondani.

A Barcelona az odavágóhoz hasonlóan kezdte a mérkőzést - a középkezdést követően korán megszerezte a labdát, és nem is eresztette azt a hármas sípszóig. Persze ez így egyszerűnek hangzik, azért történtek meghatározó események e két dolog között. Guardiola mindent egy lapra feltéve (vagy csak nagyon akart húzni) csupán 3 védővel küldte ki csapatát négy támadó mellett. Ez meg is látszódott a mérkőzésen, hiszen folyamatosan csak jöttek, és jöttek, és jöttek... Sajnos az egyik támadásukat követően Gary Cahill megsérült. Úgy látszott, képes folytatni a játékot, de pár perccel később Bosingwának kellet beállnia helyette. A spanyolok szüntelen támadásának meg is lett az eredménye - egy kisebb figyelmetlenség után Cuenca elszaladt szélen és váratlanul középre passzolt, ahol Busquets zavartalanul begurította a labdát a hálóba. És ezután jött csak a fekete leves... Nekem először fel sem tűnt, hogy mi történt, csak a sípszóra lettem figyelmes, aztán láttam, hogy valamelyik Barca-játékos a földön fekszik. Meglepetésemre Terry kapta is a pirosat - bevallom, mivel nem láttam, mi volt, hirtelen arra gondoltam, megint 2009... Megint belenyúl a bíró... Aztán a visszajátszásból látható, hogy jogos volt. Értetlenül álltam az eset előtt, és arra gondoltam, hogy ilyet senki sem tehet, erre nincs mentség. És hogy pont Terry? Aki minden alkalommal felhozza, hogy mennyire bántja a 2008-as döntő még azóta is? Ezek után csak arra tudtam gondolni, hogy most mi lesz?! Szerintem nem csak én, hanem az összes játékos - és már is jött Iniesta találata: 2-0. Azt hittem vége, most megszórnak minket, 10 ember nem lehet méltó ellenfele ennek a Barcelonának. Ekkor jött megint a semmiből Lamprad és Ramires: utóbbi olyan gólt lőtt, ami kenterbe verte az előző két találatot, és visszahozta a reményeket, megmutatta, hogy az a 10 ember még itt van. Ezután jött a szünet, amire szükség is volt, hogy mind megnyugodjunk.

A második félidő hasonlóan zajlott, megint a Barcelona próbálkozott sokat, ám az emberhátrány ellenére úgy tűnt, bírjuk a folyamatos támadásokat. Sokszor mind a 10 emberünk a mi tizenhatosunkon belül volt, de hát mit is lehet tenni ilyen helyzetben? Egy Drogba szabálytalanságot követően a Barcelona büntetőhöz jutott, azonban azt Messi kihagyta, lövése a felső kapufán csattant. Di Matteo kétszer is belenyúlt még a játékba, Kalou és Torres érkezett Mata, illetve Drogba helyére. Az utolsó perceket már Puyol is a mi büntetőterületünkön belül töltötte, aminek meg is lett az eredmény: egy felszabadítást követően Torres egy az egy ellen mehetett Valdessel szemben, és egy laza góllal 2-2-re módosította az állást, és bebiztosította a Chelsea döntőbe jutását.

2 Gólok 2
5 Kaput eltaláló lövések 3
12 Kapu mellé ment lövések 4
10 Szögletek 1
1 Lesek 1
8 Szabálytalanságok 10
2 Sárga lapok 6
0 Piros lapok 1
72% Labdabirtoklás 28%

A statisztika magáért beszél, azonban ez a Barcelona fölény most nem jelent sikert is számukra. Közel 60 percen keresztül játszottunk emberhátrányban, ennek ellenére a spanyolok nem voltak képesek kiharcolni a továbbjutást. Ez a tény azt jelenti, hogy bármi történt is, megérdemelten kerültünk be a döntőbe, és senkinek sem lehet egy rossz szava sem ezzel kapcsolatban. Ami kissé talán beárnyékolhatja az örömünket az az, hogy eltiltás miatt Ramires, Meireles, Ivanovic és értelemszerűen Terry nem lehet ott a döntőben. Az, hogy ott ki lesz az ellenfelünk, a Mourinho-féle Real Madrid, vagy a Bayern München, az ma este (szerda) fog kiderülni.


Igen, ott leszünk!




    Vissza...
Japep @ 2012. Apr. 24., 22:39    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó