Név:
Jelszó:
  Elvek harca

Hétközi rangadót rendeznek a Premier League 31. fordulójában. Kedvenc csapatunk a Pep Guardiola vezette Manchester City-t fogadja szerda este.



Ha egy Stoke City ellen csak az utolsó percekben vagyunk képesek nyerni, ha Crystal Palace képes minket otthon megverni, miért lennének jó esélyeink a tabellán 4. helyen álló Manchester Cityvel szemben? – tehető fel a felszínes gondolkodást eredményező kérdés. Ha nem is nézünk a dolgok mélyére, akkor tényleg logikus a felvetés, ám a különböző taktikák egymás elleni összecsapása gyakran nem a formát, vagy tabellán elfoglalt helyek közti különbséget igazolja. Ez lehet a helyzet most is.

A Manchester City egy pillanatra sem fog visszaállni védekezni, ellentétben a Palace-szal, vagy a Stoke-kal. Pep Guardiola csapata(i) elvből játszanak kockázatot vállaló focit. Nincs ez másképp Angliában sem, ám megfelelő védelmi sor híján ritkán ússzák meg kapott gól nélkül a meccseket idén a manchesteri kékek. Hiába vannak világklasszis, vagy nagyon ígéretes játékosok a támadó harmadban és a középpályán. Idei legnagyobb vereségeiknél, az Evetron ellen 0-4 és a Leicester elleni 2-4 esetén is a gólok zöme labdavesztéssel kezdődött, abból vagy gyors kontra, vagy hosszú ívelés következett, azután pedig a gól.



Legjobb támadás a védekezés?


December 3-án mi is hasonló taktikával nyertünk 3-1-re. Ami győzelmünket tovább szépíti, az az, hogy a szünetben 1-0-ra a City vezetett, ennek ellenére a második félidőben mélyebben védekeztünk, de mint kiderült, ez volt a győzelem kulcsa. Costa, Willian és Hazard gólja is labdaszerzésből született, mindegyiknél támadásbéli mezőnyfölényt élvezhettünk a City túlzott offenzívája miatt. A szerda esti mérkőzés azon a ponton dőlhet el, hogy Guardiola mennyire lesz képes tanulni az előző egymás elleni meccsből. Ő az az edző, aki olykor meccsről meccsre variálja a felállásait, ezt tette télen is, mikor hozzánk hasonlóan 3-4-3-as hadrenddel állt ki. Akkor végül saját kardjába dőlt. Ha önmagához hűen most sem hallgat a közvéleményre, újra megtörténhet ez vele. Persze, nincs is sok veszíteni valója. Hála nekünk a bajnoki címre nincs sok esélye már a Citynek, célnak a BL-kvalifikáció megszerzése és az FA-Kupa maradt meg. Lehet, hogy pont emiatt „nem fog tágítani”.

A Manchester Citynél Gabriel Jesus és Ilkay Gündögan a nagy hiányzók, míg nálunk Victor Moses játéka kétséges. A nigériai jobbszélső várható távollétében újra a 3-5-1-1-es felállásban játszhatunk, Pedrót jobb futóként játszatva.

A mérkőzés magyar idő szerint 21 órakor kezdődik. A Spíler TV természetesen közvetíteni fogja, szurkolói klubunk pedig Budapestre és Szegedre is szervezett csoportos meccsnézést. Ezekről további információk megtalálhatóak Facebook-oldalunkon.

KTBFFH!!!! NYERJÜK MEG A RANGADÓT!!!!



    Vissza...
DaniDzsi96 @ 2017. Apr. 5., 14:26    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó