Név:
Jelszó:
  Hétközi rókázás

Ahogy a szép időből belefordulunk a "gyönyörű angliai" esős időszakba, bár náluk mindig esik, nevezzük őszbe, úgy fordult bele egy liverpooli balosba szeretett csapatunk is. Azért a szezon elején bőven nincs miért aggódni, de az intő jeleket észre kell venni és pillanatok alatt kijavítani a hibákat, mert 3 nap pihenő után már is újabb komoly tétmeccset kell megvívni. Nem beszélve arról, hogy elég húzós sorozat elé nézünk (szombaton meglátogatjuk az Ágyúsokat, aztán a megerősödött Tigriseket, majd egy revansra meghívjuk a mai ellenfelünk, ha még ez sem elég ismét körbejárhat szeretett stadionunkban Mou, aztán szentekevertonkicsiszusszanáscsirkékcity....) Egyszóval december elejéig nincs megállás, és idén még a BL-re sem kell figyelni.

Conte-nak lesz elég dolga a hétvégét követően egyrészt már az ég is a kezdőbe kívánja Fábregast, akit a jelek szerint játszatni is fog az olasz. Luiz alapvetően jó játékkal tért vissza, de az tökéletesen látszott, hogy még, vagy egyáltalán nem alkalmas a vezér poszt betöltésére hátul, ehhez meg egyértelműen Terry kell. Jó hír vele kapcsolatban, hogy már a hétvégén ismét bevethető lesz. Ennek fényében én Terry-Luiz kettőssel állnék akkor majd fel, mert jelenleg se Iva, se Cahill nincs a helyzet magaslatán, de ennyire ne rohanjunk előre még itt van a mai nap is. Alapvetően a Liga Kupa a fiatalokról szól, de most "rangadó" van terítéken, ráadásul a tavalyi bajnok ellen, így kérdéses, hogy mennyire nyúl bele a csapatba Conte. A fentebb említett feszített tempó és a nem tökéletesített felállás és taktika miatt nem ártana, ha egyrészt fiatalokat, másrészt egy "B" tervet is láthatnánk, de ezt majd ő kitalálja.



Vendéglátónkkal kapcsolatban kicsit vegyes a kép, mert tavaly nem sikerült legyőzni Ranieri alakulatát, ráadásul itt ki is kaptunk. Ezzel szemben, amikor valamilyen kupában találkozott a két csapat, mindösszesen egyszer született Leicester győzelem. Az FA Kupában 7 összecsapás alatt, 5 győzelem és 2 döntetlen a mérlegünk, a Liga Kupában 3 győzelem 1 döntetlen és 1 vereség. Itt talán a legfontosabb, hogy első kupagyőzelmünket pont a Rókák ellen arattuk 1965-ben, 4 évvel a sorozat megalakulása után. Érdekesség képen akkor is regnáló győztesként fogadtuk a Leicester City-t.

Mi 5 végső sikerrel az Aston Villa-val karöltve állunk az örök ranglista 2. helyén a Liverpool mögött(8 győzelem), a vendéglátóink 3 alkalommal emelhették magasba a serleget, mindkét csapatnak 2-2 elvesztett döntője van. Utoljára egyébként 2007. október 31-én találkozott a két gárda.



Visszakanyarodva a felálláshoz és a taktikához, jelen helyzetben talán ez a legnagyobb kérdés, hogy mit is fog kezdeni a két mester egymással, illetve a játékosokkal. A hazaiak háza táján minimális vándorlás történt, igaz pont mi vittük el az egyik legfontosabb láncszemet a gépezetben a középpályáról, bár lehet ma még nem fog szembekerülni volt csapattársaival Kante, helyére még januárban megvásárolt Daniel Amartey került, aki Drinkwaterrel egy sorban igyekszik pótolni a franciát. A hazai szurkolók legnagyobb örömükre Vardy nemet mondott az Arsenalnak az utolsó pillanatban, illetve Mahrez sem állt tovább sok pénzért egy nagyobb csapatba. Cserébe erősítésként érkezett a szintén algériai Islam Slimani a csatársorba, aki a 188 centis magasságával igencsak veszélyes lehet földön és levegőben, aki a Burnley ellen 2 gólt is szerzett.

Mindazonáltal Ranieri a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón külön kiemelte, hogy azoknak is szeretne esélyt adni, akik kevesebbszer jutnak szóhoz a szezon alatt. Az biztos, hogy első számú kapusát az ifjú Schmeichelt kénytelen kihagyni a keretből is, mert az egyik edzésen könnyebben megsérült, így Ron-Robert Zieler lesz a hálóőr. A szezonban először léphet pályára a 29 éves középhátvéd Yohan Benalouane, továbbá Demarai Gray, a mindössze 19 éves balszélső Ben Chilwel, illetve a másik szélen a friss szerzemény lengyel Bartosz Kapustka. Papy Mendy és Matty James bokaproblémák miatt biztos kimaradnak.

Saját oldalról várhatóan először láthatjuk Marcos Alonsot, hozzá jöhet a védelem szélére Ola Aina, így kérdéses, hogy Azpilicueta egyáltalán kezd-e, valamint Ivanovic belül játszik-e, ha játszik egyáltalán. Mi Chelsea szurkolók egy Nathaniel Chalobah szereplésnek is kifejezetten örülnénk, de van bőven más lehetőség is, ezért a mérkőzés előtt 1 óráig tűkön ülve várhatjuk, hogy mit rajzol majd fel a két edző.



A mérkőzést végre rendes csatornán, rendes műsorral és rendes kommentátorral láthatjuk, ezért mindenki kapcsoljon a Digi Sport 2-re. A játékvezető Bobby Madley lesz, aki 3. alkalommal dirigál majd Chelsea mérkőzésen. 20:45-től mindenkinek jó szurkolást kívánok!


    Vissza...
szata @ 2016. Sep. 20., 17:17    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó