Név:
Jelszó:
  A kör bezárul

Észak Dél ellen. Hamisítatlan örökrangadót rendeznek szombaton a Premier League 24. fordulójában. Két londoni csapatról lévén szó mindig is nagy várakozás övezte az összecsapásokat, de José Mourinho színrelépése óta még inkább megnőtt a presztízse a Chelsea és az Arsenal közötti mérkőzéseknek, úgy is, hogy közben a portugál edző újra elhagyta London kék felét.


A mérkőző felek jó formája nem véletlen, a szezon két meghatározó csapatáról van szó. A mi 13 meccses győzelmi szériánkat már jó párszor megemlítettük, viszont Wengerék sem szégyenkezhetnek. Minden sorozatot nézve augusztus 20-a és november 27-e között 19 meccset játszottak le és egyiket sem veszítették el. Decemberben vált nehezebbé a helyzetük, mikor egymás után két vereséget szenvedtek, előbb az Everton, majd a Manchester City otthonában. Az ebből fakadó gondokat pedig a keddi, Watford elleni zakó csak tetézi. Húzóembereikre, a két gólvágó Alexis Sánchez és Olivier Giroud, illetve a karmester Özil remeklésére is szüksége lesz a piros-fehéreknek.


Térjünk vissza kicsit arra a bizonyos menetelésünkre! Ha elkezdünk kicsit mélyebben filozofálni, megállapíthatjuk, hogy gyakorlatilag az Arsenal vezette rá Antonio Contét arra, hogy változtasson addigi taktikai tervein. Legutóbbi egymás elleni mérkőzésen teljes működésképtelenséget és tanácstalanságot lehetett tapasztalni a részünkről, egy félidő alatt el is dőlt minden és kikaptunk 3-0-ra. A héten távozó Branislav Ivanovic ekkor volt utoljára igazi kezdő játékos. A meccs után válogatott szünet következett, mialatt olasz menedzserünknek volt ideje kiötletelnie egy új receptet. Mire játékosaink visszatértek a „hazaszolgálatból”, kialakult az új koncepció, ami aztán a remek eredmények közepette meg is erősítette önmagát.

A hétközi liverpooli döntetlennel még úgysem veszítettünk sokat, hogy voltak lehetőségeink arra, hogy ne maradjon ott két pont a Mersey-parton. Ha velejéig felvértezett seregünk megbosszulja az Arsenal elleni vereséget, újabb nagy lépést tehetünk a bajnoki cím felé. Persze ehhez a keddihez képest stabilabb védelemre lesz szükségünk. Az egymás elleni mérleg viszont minket igazolhat, Arséne Wenger csapatától utoljára 2011 őszén kaptunk ki a Stamford Bridge-n.

A két csapat 192. összecsapását szombaton, magyar idő szerint 13 óra 30 perckor kezdődik.

Hajrá, fiúk! NYERNI KELL!!


    Vissza...
DaniDzsi96 @ 2017. Feb. 2., 20:44    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó