Név:
Jelszó:
  Elkalapálni a Kalapácsosokat

A londoni olimpiai stadionban látogatunk hétfő este. A riválisnak is nevezett West Ham lesz az ellenfelünk a Premier League 27. fordulójában.

Természetesen mi vagyunk az esélyesei a fővárosi derbinek. Legutóbbi győzelmünkkel kisebb csúcsot állítottunk be, ugyanis csak a 2007/2008-as Arsenal szerzett 63-nál több pontot 26 forduló után. Emellett mindössze két meccset nem nyertünk meg idén top 6-on kívüli ellenféllel szemben. Ez természetesen azt vetítheti elő, hogy nyerni fogunk most is, ám nem szabad elfelejteni, hogy a „Londoni Vasas” a közelmúltban többször is képes volt kibabrálni velünk. Főleg hazai pályán, legyen az a néhai Upton Park, vagy az Olimpiai Stadion.


A West Ham új otthonában már jártunk a szezon során. A Ligakupa nyolcaddöntőjét rendezték itt, mely során kissé tartalékos kerettel kaptunk ki 2-1-re. Előtte meg a bajnokság első fordulójában nyertünk mi a Bridge-en hasonló arányban. Ebben az évtizedben az ilyesfajta végeredmények a jellemzőek a két csapat között. Kivétel ez alól 3-0-s vendég sikerünk 2013 novemberében, még José Mourinho vezérletével.

Bár, a mi keretünkből több embert is ki lehet emelni teljesítményük alapján, most mégis érdemesebb foglalkozni a két csapat csatáraival, Diego Costával és Andy Carollal. Az angol befejező ember egy találatra van 50. PL-góljától. Egyes statisztikai tények kecsegtetők lehetnek Caroll számára, hiszen legutóbbi három, ellenünk lejátszott mérkőzésén kétszer is betalált Továbbá legutóbbi három londoni derbijén ötször volt eredményes, idei gólátlaga pedig 0.5. A legutóbbi két West Ham-meccset kihagyta sérülés miatt, de visszatérése hamar megeshet, Slaven Bilic másik csatára, Michail Antonio ugyanis piros lapot kapott a múlt fordulóban.

A mi gólfelelősünk, Diego Costa pedig hétfő esti (79. meccse) duplázás esetén szintén 50. PL-gólját szerezhetné meg. Ő érheti el az ötödik leggyorsabban ezt a mérföldkövet, olyan illusztris társaságba bekerülve ezzel, ahová Andy Cole (65), Alan Shearer (66), Ruud van Nistelrooy (68) és Fernando Torres (72) tartozik.



Nincsenek már messze az 50-esek klubjától


Ami még óvva inthet minket tippelés kapcsán az az, hogy szeszélyes csapat a West Ham. Ősszel még többen voltak előttük a tabellán, mint mögöttük, ami a sérülések sokasága miatt volt magyarázható. Most meg újra ott vannak a top 10 kapujában (11. helyen kezdik a fordulót). Látszólag Payet után és nélkül is van élet Kelet-Londonban, de hazai pályán nem nagyon megy nekik a játék. Utolsó 5 meccsen 3 vereség, 1 döntetlen és 1 győzelem, illetve 5-13-as gólkülönbség. Ez hozzájárul ahhoz, hogy idén az egyik leggyengébbek otthon. Mi viszont a 2. helyen állunk az idegenbeli meccseket tekintve.

Minden nekünk kedvezhet, de mint olvashattuk korábban, Carollnak jól megy a játék városi riválisok ellen, de az argentin támadóközéppályás, Lanzini sem szégyenkezhet (11 meccs 7 gól). Ott bujkálhat a meglepetés ereje Bilicékben, de kiegyensúlyozottságunkkal felülkerekedhetünk rajtuk.

Főleg úgy, hogy mindenki egészséges nálunk.

A mérkőzés magyar idő szerint 21 órakor kezdődik.

KTBFFH!!!




    Vissza...
DaniDzsi96 @ 2017. Mar. 6., 12:32    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó