Név:
Jelszó:
  Visszapillantás :: No.3

Az idei szezon a Kékek balhátvédje számára is lenyűgöző volt, hiszen amellett, hogy mára elért egy szinte egyedülálló szintet a labdarúgásban, idén végre felemelhette a Bajnokok Ligája serlegét is, ám lenyűgöző éremgyűjteményébe nem csupán ezt az érmet tehette be, hanem immár a hetedik FA Kupa győzelmet jelentő medálját is.

Ryan Bertrand feltűnésével ugyan kicsit gyakrabban pihent Cole ebben az erőltetett menetrendű szezonban, mint tette azt korábban, ám amikor szükség volt rá, amikor igazán számítottunk rá, ugyanolyan megbízhatóan játszott, mint mindig.

Az szezon egészét tekintve voltak rosszabb pillanatai is, hiszen az idei bajnokság elején kicsit ingadozó formát mutatott, majd a január végi, Swansea elleni mérkőzésen le is küldték a pályáról, ám mélypontjának mégis a Napoli elleni idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzést tartja, amikor is csak csereként számítottak rá.

Roberto Di Matteo felemelkedése egybeesett Cole legjobb formájának visszanyerésével is, illetve ez időben üldözték a Kékek az FA Kupa, illetve a Bajnokok Ligája győzelmet, valamint ez idő alatt próbálta megkísérelni a csapat a legjobb négybe jutást is, amelyekben Cole szerepe abszolút kiemelkedő volt.

A Barcelona elleni hazai mérkőzésen nem csak a gólvonalról mentett még a mérkőzés korai szakaszában, hanem fantasztikus teljesítményt mutatott a fordulást követően is. Ezt követően a visszavágón az egész csapat végkimerülésig védekezett, miután korán elvesztettük a védelem két tagját, John Terryt, illetve sérülés miatt Gary Cahillt is, és Cole még az eddig mutatottaknál is jobb volt.

Craig Bellamynak, akinek őrzésével Colet bízták meg az FA Kupa döntőjében, alig volt egy rálövése a mérkőzésen, mielőtt lecserélték volna a második félidőben. Védőnk ezzel a győzelemmel megtoldotta így is figyelemre méltó rekordját még egyel, hisz ez jelentette számára a hetedik FA Kupa sikerét, ám a legjobb még csak ezután jött.

Miután már két Bajnokok Ligája döntőben is alulmaradt – az Arsenal és a Chelsea színeiben is –, még mindig ez a medál volt az, ami leginkább hiányzott a 31 éves játékosnak. Azonban várakozásának idén vége lett, hiszen azon a felejthetetlen müncheni estén Cole ismét lenyűgözően játszott, sakkban tartva Arjen Robbent és Thomas Müllert, miközben Ryan Bertrandot is segítette, akire ez rá is fért, hiszen számára idegen poszton, egy sorral előrébb játszott azon az estén. A 2008-as moszkvai döntőhöz hasonlóan, a büntetőpárbaj során Cole szintén betalált, ám ezúttal ez meghozta számára a hőn áhított medált is.

Mérkőzések: 46+2
Gólpasszok: 11
Pályán töltött percek: 4.481

(forrás: chelseafc.com)



A sorozat előző és következő része:
Visszapillantás :: No.2 (Branislav Ivanovic)
Visszapillantás :: No.4 (David Luiz)


    Vissza...
Japep @ 2012. Jun. 22., 15:50    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó