Név:
Jelszó:

Cristophe Lollichon

 

Teljes név: Cristophe Lollichon
Beosztás kapusedző

Christophe 2007 novemberében került át a Chelsea-hez a Rennes csapatától, ahol korábban Petr Cechel dolgozott együtt. 1999 óta állt a francia gárda alkalmazásában, s olyan nagyszerű kapusokat edzett, mint például Cech vagy Michaël Landreau, Andreas Isaksson, Christophe Revault és Patrice Luzi.

Mikor Cristophe a Rennes-nél dolgozott a csapat akkor élte fénykorát, hiszen harcban állt a francia bajnoki címért és a különféle európai kupákat jelentő helyeket ostromolta a gall pontvadászatban. Mikor megszerezte őt a csapat először az akadémián kapott munkát, majd nem sokkal később már a felnőtt csapatnál találta magát, ahol a fiatal Cechel is dolgozhatott.

Mint Avram Grant, úgy Cristophe Lollichon sem játszott nagynevű csapatban, de fiatal korábban egy hetet edzhetett a Nantes gárdájánál, ahol akkor olyan játékosok szerepeltek, mint Marcel Desailly és Didier Deschamps, akik később a Chelsea labdarúgói lettek.

Miután látta 24 éves korában, hogy a labdarúgóként nem sok babér fog neki teremni, feladta az amatőr labdarúgást és edzőnek állt egy kis városban Ancenis-ban Nantes közelében. Feladata az volt, hogy alapítson egy utánpótlás akadémiát, ami olyan sikeres lett, hogy szerződtette őt a Rennes.

A kapus poszt tetszett neki már gyerek kora óta, hiszen ez illet az egyéniségéhez, mivel olyan ügyesen mozgatta kezeit, mint a lábait. Christophe elismert szakember hazájában. Híres a figyelmes és alázatos munkájáról, remekül kommunikál társaival és játékosaival. Nem hiába dolgozik a mai napig a Chelseanél.

A kapusedzői posztot akkor kapta meg nálunk mikor Silvino Louro José Mourinhoval karöltve távozott Londonból.

 

 

 
    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-

Leicester City 0 - 3 Chelsea

ÖsszefoglalóChelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó