Név:
Jelszó:
  Röpdolgozat a végső vizsgák előtt

A Brentford FC csapata látogat a Stamford Bridge-re szombat délután. Jelenleg a második vonalban szerepelnek, így aligha gondolnánk, hogy lenne bármiféle közös múltja a Chelseavel. Márpedig van egy minimális. Nem azért, mert az előző évtized végén a mindenkori tartalék csapatunknak az ő stadionjuk, a Griffin Park volt a hazai pályája (igen, londoni klubról van szó), hanem azért, mert napra pontosan, ezen sorok elkészülése előtt 4 évvel (2013. január 27.) a Chelsea rajongók a közelmúlt egyik légkínkeservesebb 90 percét élhették át. Kis nosztalgia következik…

Elő a fluxuskondenzátorral!



2013 januárjában járunk, mikor Roberto Di Matteo ideiglenes utódja, Rafa Benitez két hónappal londoni munkásságának kezdete után sem tudta elfogadtatni magát igazán a kék drukkerekkel. A csapat szezonbéli második FA Kupa meccse, pedig korántsem javított a páratlan szituáción. Minden adva volt pedig az önfeledtség iránti reményhez, hiszen „A Méhek” akkoriban a harmadosztályban élték mindennapjaikat. A győzelmi kényszer viszont nem rajtuk volt, így teljesen nyugodtan játszhattak, ennek a mentális fölénynek pedig majdnem meg is lett a meglepetés-eredménye. A Chelsea rajongóinak ezen a meccsen éghetett az arca, mint "a nap melegén a kopár szik sarja". Egy pillanatig nem vezettünk, sőt, kétszer is hátrányba kerültünk és be kellett érnünk a visszavágó kiharcolásával. Fernando Torres mentette meg a becsületünket a 82. percben. Az újrajátszott meccsen persze már semmi sem alakult hasonlóan. Az első félidőben, nagy megdöbbenésre még nem született gól, a papírformát azonban a következő 45 perces időintervallum alatt lazán érvényesítettük, 4-0-ás győzelmünkkel. A Cobhami hatalmas menedzserforgalomnak köszönhetően nagyon réginek vélhetjük ezt a 4 évvel ezelőtti korszakot. Az ominózus párharc során olyan játékosok alkották keretünket, mint Juan Mata, Oscar, Marko Marin, Demba Ba, vagy éppen Yossi Benayoun. Erre a korszakra pedig a jelenlegi nevekből csak Cahill, Hazard, Moses, Azpilicueta, Ivanovic, Aké és persze Terry emlékeztethet.

Szükségesnek éreztem ezt a kis intermezzót, csak tudjunk róla, hogy éltünk meg ilyen napokat is.


Az előzőnél nagyobb szenzációt okozhat egy hasonló eset, még akkor is, ha a Brentford azóta már stabil Championship csapat, akik 2015-ben újoncként a legmagasabb szint rájátszásáig jutottak el. A White Hart Lane-i újévnyitó vendékjáték megint csak keserű szájízt hagyott maga után, ami akkor azt jelentette, hogy megszakadt pazar, 13 győzelemig tartó diadalmenetünk. Az a vereség azonban a legkevésbé jelenthetett fordulópontot: azóta oktattuk a bajnoki címvédő Leicestert saját otthonukban, majd a Rókák után a Tigriseket (Hull City) is gond és kapott gól nélkül győztük le. Következő, két bajnokinkon, az Anfielden, majd az Arsenal vendéglátójaként növelhetjük üldözőinkkel szembeni 8-10 pontos előnyünket. Az a két forduló nagy jelentőséggel bír, így nagyon jó lenne, ha ezúttal elkerülnénk egy Brentford elleni visszavágót (meg azért kikapni sem kellene, természetesen).

Smith Dean csapata jelenleg a második liga 15. helyén áll. Rendelkezésére álló keretéből Josh McEachrant ismerhetjük jól, aki 17 évesen már a felnőttcsapatunk keretébe is bekerült, később mégsem vált utánpótlás hálózatunk „csúcstermékévé”. Nem ő bizonyul viszont húzóembernek jelenlegi munkaadójánál, hanem a skót csatár, Hogan Scott, aki 25 bajnokiján 14-szer talált be. Jó kérdés viszont, hogy pályán lesz-e, mert a West Ham erősen érdeklődik utána és a legutóbbi két mérkőzés aktuális keretébe sem nevezték.


Josh McEachran hazatér

Hasonló kezdő 11-re lehet nálunk számítani, mint amit Antonio Conte Peterbourough elleni előző kupameccsünkre állított össze. Az angol sajtó Batshuayi, Chalobah, Loftus-Cheek és Fabregas első számú szereplését prognosztizálja, de Zouma és Aké jelölésén sem lenne érdemes majd meglepődnünk, Cahill viszont pihenőt kapott az olasz mestertől. Esélyes, hogy a Ryan Masonnal történt incidens miatt, mentális okból távol akarja tartani őt Conte ettől a rutinszerűnek ígérkező mérkőzéstől.

Úgy érzem, minden olyan információt megosztottam a kedves olvasókkalal, melyet lényegesnek tartok. A találkozó magyar idő szerint 16 órakor kezdődik. A papírforma érvényesülésének reményében most nem jó szurkolást, hanem inkább jó szórakozást kívánok! Ráérünk szurkolni majd a következő két bajnokin…

KTBFFH!!!



    Vissza...
DaniDzsi96 @ 2017. Jan. 27., 20:13    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó