Név:
Jelszó:
  Örülünk, Vincent?

A Premier League 11. fordulójának, szombat esti mérkőzésén csapatunk, az Everton együttesét látta vendégül a Stamford Bridge-n. A Chelsea már 4 mérkőzés óta nem talál legyőzőre és ez idő alatt még gólt sem kapott, ellenben 11-et szereztek. A So’ton ellen idegenben játszatott kezdőjéhez képest, a keresztapa nem változatott semmit. Ugyan abban a 3-4-3-as hadrendben léptek pályára. A másik oldalon Ronald Koeman csapata utóbbi hat mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, ez is csak a mélyrepülésben lévő West Ham elleni volt. Mivel a Manchester City csak döntetlent játszott a Middlesbrough-val, ezért egy győzelem esetén, ha csak átmenetileg is, de a tabella élén tölthettünk egy napot.



A mérkőzés egy perces megemlékezéssel kezdődött, ahol a két világháború áldozatai előtt tisztelegtek a szigetországban.

Kezdettől fogva érezhető volt, Liverpool kékjeinek egyáltalán semmi keresnivalója nem lesz a találkozón. Csapatunk teljes kontroll alatt tartotta az első játékrészt, aminek komolyabban a 19. percben adtak nyomatékot. Matic labdaszerzése után, Costa indította Hazard-ot aki baloldalról érkezett, majd befelé kezdett cselezni és életerős lövése két Everton védő mellől érkezett és vágódott a hosszú sarokba. Stekelenburg-ot talán megzavarhatta a középen érkező Pedro, de ez már az ő baja. 1-0 ide.

Egy perc sem telt el és már meg is duplázták a fiúk a vezetést. Hazard volt harcias és cipelte a labdát a védők között. Belga támadónk Pedro-hoz passzolt, ő azonnal középre is tette a labdát. Diego Costa jól döntött és nem avatkozott játékba (eléggé mögé jött a beadás), így az érkező Marcos Alonso tisztán lőhetett. Spanyol védőnk élt is a lehetőséggel és nagyon higgadtan, a kapus lába között a kapuba gurított. 20. perc, 2-0.

A 34. percben Moses növelhette volna az előnyt, de lövése sajnos a kapufán csattant. Ennél a helyzetnél ismét meg kell dicsérni Alonso-t, aki remekül ívelt át a második oldalon érkező Moses elé.

Ami késik, nem múlik, Costa a félidő lefújása előtt végleg eldöntötte a meccset, ha eddig még lettek volna valakinek kétségei. Egy szöglet után, Matic csúsztatott, amire Costa érkezett üresen és a kapuba bombázott.



Érdekesség hogy Luiz lesen tartózkodott a gólnál, azonban labdába nem ért, de a kapus így is képtelen lett volna a hárításra. 3-0

Diego előtt még egy helyzet nyílt a hosszabbításban. Előbb Pedro vette át zseniálisan a labdát majd gyorsított fel a védők között és passzolt Costa-hoz. Spanyol csatárunk már a labda átvétellel szöktette magát és a tizenhatosra betörve lőtt kapura, de csak az oldalhálót zörgette meg.


Véleményem szerint elmaradt egy kiállítás is a az első 45 perc alatt, amikor is Coleman nyújtott lábbal előre, labdát nem találva próbálta meg Costa-t ’’szerelni’’. Nálam ez egyértelmű kiállítás, angliában bírói töketlenkedés.


A 3-0-s félidő után a csapat rendesen visszavett, de az Everton még így sem tudott eljutni a kapuig, sőt még így is sorra alakították ki a helyzeteket a hazaiak.

Moses-Hazard-Pedro összjáték után a belga tört kapura és most a változatosság kedvéért a rövid sarkot vette célba. A kapus még mozdulni sem tudott a labdára. 4-0. Pedro sarokkal visszatett labdája pedig valami elképesztő volt.

Ha már szóba került Pedro. Spanyol támadónk egyre jobban kezd magára találni, aminek meg is van az eredménye. A 65. percben beállította a végeredményt. Costa szóló után Hazard tüzelt, amit Stekelenburg még hárítani tudott, de szerencsétlenségére a középen érkező Pedro elé került a labda, aki nagyon megérdemelte már a meccsen első, valamit a csapat 5. gólját.



A mérkőzésen még lehetőséget kapott Batshuayi, Oscar és a sérüléséből visszatérő Terry is.
Az eredmény már nem változott. Minden téren felülmúltuk a vendégeket, ezt a 21-1-s próbálkozások száma is jól mutatja.

ÖRÜLÜNK VINCENT?
IGEN, ÖRÜLÜNK!!
Nagyon boldog vagyok. Nem akartam felhozni, de úgy érzem, nagyon ide kívánkozik. Nem csak a feltámadás útján járunk, de olyannyira sikerült messzire rúgdosni a tavalyi Chelsea-t hogy azt valahol Manchester környékén találták meg :D .
Na de viccet félre téve, ez az, amire már olyan régóta vártunk. Conte teljesen átalakította a csapat játékát, megtalálta a megfelelő posztokhoz tartozó embereket, beindította a gólgépet. Visszatért a szenvedély, a Stamford Bridge csak úgy zeng. Feltámadt az igazi Chelsea szellem és kaptunk valami olyan pluszt, ami nem csak tavaly, de már nagyon régen hiányzott a csapatból. Valami olyat, amit most még nem tudok megmagyarázni.

A csapattal maximálisan elégedett vagyok. Igaz nem sokat jelent ez neki, de elnézést kell kérnem Nemanja Matic-tól. Annyit szapultam és lehúztam, erre rendesen rám cáfol. Ezt egyáltalán nem bánom, inkább legyen mindig így. Tanárian játszik, eltűnt a bizonytalanság, sorra jönnek tőle a gólpasszok. Jót tett neki hogy visszakerült a régi pozíciójába, emellett kell a támadásokat segítenie, már-már azt is mondanám, átvette Fabregas szerepét.


Nem szerettem volna senkit sem külön kiemelni, viszont most három emberről még szólnom kell néhány szót. Először is Marcos Alonso. Eddig is elismerően beszéltem róla, de tényleg ő az új Ashely Cole. Conte, Moses-al egyenlően egy box to box játékost faragott belőle és valljuk be, nagyon fekszik neki ez a szerep.

A második személy a háromból, Pedro lenne. Néhány héttel ezelőtti írásomban említettem, hogy esélyt kell neki adni, ha belejön, akkor nagy profitunk lehet belőle, ha nem akkor pedig el kell engedni. Eddig úgy tűnik, előbbi állításom igazolódik be. Hétről-hétre egyre jobb formában és felszabadultabban lép pályára, ami megmozdulásain is látszik. Jönnek a gólok is tőle valamint az előkészítésekben is nagy szerepet vállal.


A harmadik játékosról pedig csak nagyon röviden. Diego Costa. Conte alatt átformálódott a játéka. Tényleg játszik,végig koncentrál, nem vergődik és nincsenek alantas húzások, valamint vezeti a góllövőlistát is.




Összességében ennyit szerettem volna. Beköszöntött a változás, ami eddig nagyon pozitív hatásokkal bír. Köszönjük meg a keresztapának, hogy visszaadta a csapatba vetett hitünket és lelkesedésünket. Jelenleg mi vagyunk az éllovasok, ami holnap az Arsenal és a Liverpool vasárnapi játékától is függ. Az ágyúsok a Tottenham-et fogadják, reméljük mindkét csapat veszíteni fog. A ’pool otthon fogadja a Watford-ot ami könnyebb feladatnak hangzik. De ne is törődjünk velük, még van hátra néhány forduló.
Mivel most válogatott szünet lesz (jajj de jó) ezért legközelebb november 20.-án vasárnap lépünk pályára a Middlesbrough otthonában. Nehéz meccs lesz, reméljük ott is jön a három pont. Addig is Keep The Blue Flag Flying High!


Végeredmény:
Chelsea 5 - 0 Everton

Játékvezető : Robert Madley

Chelsea (3-4-3):
Courtois,Cahill (c), David Luiz, Azpilicueta, Alonso, Matić, Kanté, Moses, Hazard, Costa, Pedro

Cserék: Begović, Aina, Ivanović, Terry, Chalobah, Oscar, Batshuayi

Everton (5-4-1):
Stekelenburg, Jagielka (c), Williams, Funes Mori, Oviedo, Barry, Cleverley, Coleman, Barkley, Lukaku, Bolasie

Cserék: Joel, Holgate, Davies, Mirallas, Deulofeu, Lennon, Valencia

[u][/u]


    Vissza...
aaronvankai @ 2016. Nov. 6., 11:20    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó