Név:
Jelszó:
  Vízválasztó


A liga 3. legjobb hazai mérleggel rendelkező csapata látja vendégül a liga legjobb idegenbeli mérlegével büszkélkedő csapatot. Célegyenesben a bajnokság, mindössze 4 pont az első és a második helyezett között, mindkét csapat rangadózik, lehet itt pokolba, avagy mennybe menetel, vagy minden maradhat úgy, ahogy eddig, ami inkább nekünk kedvez, látva a sorsolást.

Két szálon fut majd ma a cselekmény. Első és legfontosabb, hogy az elmúlt évek egyik mumus helyszínébe látogatunk, a Goodison Parkba, ahol az elmúlt 10 évben mindösszesen csak 4 alkalommal tudott nyerni a csapat, 1 döntetlen és 5 vereség mellett. Sajnos amikor kikaptunk, akkor rendesen el is fenekeltek minket. Tavalyelőttből meríthetünk erőt, amikor egy rendkívül színvonalas adok-kapok mérkőzésen 6-3-ra nyertünk rögtön a bajnokság második fordulójában.



Kiemelném, hogy nincs az a Steven Naismith, aki rendre a vesztünket okozta, legutóbb pont egy mesterhármassal. Van viszont egy remek edző Koeman személyében, aki úgy néz ki meghozta az állandóságot a korábban ezerarcú Evertonnak. Vagy a szezon eleje vagy a második fele volt katasztrófa számukra, aztán jött a főnix költemény és elképesztőt meneteltek. Idén ez változott, és szép lassan jogosan követelhetik a helyüket a legjobbak között, nem véletlen beszélünk már to6-ről.

Van egy otthon stabil és tetszetősen játszó csapat, ahol már pénz és sztárok is vannak és végre beérik a tékozló fiú. Lukaku elképesztő szezont fut, leginkább a Goodison Parkban. Vezeti a góllövő listát, igencsak simán, és ezt a teljesítményt most nem egy középkategóriás csapatban nyújtja, hanem a tabella felső részéhez tartózó, már-már top csapatban. Megvannak a társai, sőt egy egész csapat van mögötte. Gondolok itt a nagy tapasztalattal bíró kontingensre Jagielka, Baines, vagy Barry, illetve a feltörekvő fiatalokra, Barkley vagy Davies személyében.

Ami mellettünk szólhat, hogy csak a Tottenhamnak tudtunk több gólt lőni (92), mint az Evertonnak (80) a Premier League-ben. Lukaku az elmúlt 5 mérkőzésen 12x próbálkozott, de egyszer sem talált a kapuba ellenünk. Costa viszont szárnyal, ha az Everton az ellenfél (4 gól, 2 gólpassz), csak úgy mint Fábregas (4 gól, 4 gólpassz). Nem csak a statisztika, de a mutatott játék is bizakodásra ad okot, hiszen két frusztráló vereség csúszott be (Crystal Palace, Man. Utd.)és a magabiztos vezetés, hirtelen karcsúra fogyott. Azért a 4 pont még mindig két meccs különbség, de már lélektanilag nem ugyan azt jelenti. Ezért volt nagyon fontos, hogy az FA Kupa elődöntőjében mi hagyjuk el győztesként a pályát, mert az nagyot lendíthet a győztes csapaton a bajnokság további részében.

A másik cselekményszál természetesen az üldözőnk, a Tottenham mai összecsapása, az Arsenal ellen. 21. év után először fordulhat elő, hogy biztosan elmarad a St. Totteringsham day (az a nap, amikor az Ágyúsok biztosan előrébb végeznek a tabellán, mint a Spurs). Ezért is és ezen kívül is van miért reménykednünk Wenger fiaiban, mivel őket is fűti a vágy, hogy legnagyobb riválisukat megszorongassák. Ezen felül eléggé rossz a Spurs sorsolása. Két hazai meccsük rangadó (Arsenal, Man. Utd.) illetve a kiesés elől menekülő Hull City, valamint "kölcsön kenyér visszajár" alapon idén most a Leicester City segíthet nekünk a bajnoki címünk bebiztosításában.

Mi történhet ma:

1. Nyer mindkét csapat, marad a négy pont, mi letudtuk a rangadóinkat és marad a kötelező győzelem, míg a Spurs rangadózik és kemény meccseket vív idegenben.

2. Mindkét csapat kikap, akkor a fent említett helyzet marad.

3. Mi nyerünk, Spurs vereség. Ez a legjobb, ami történhet, hiszen lesz 7 pont, nekünk a kötelezők és egy szinte kilátástalan helyzetbe kerülő Tottenham.

4. Mi kikapunk, Spurs nyer. Ez a legrosszabb variáció. 1 pont előny, lelki teher és hatalmas nyomás, bár a sorsolás továbbra is nekünk kedvez, de ilyenkor már más a leányzó fekvése.



Miért is bizakodhatunk:

Egyrészt Conte kifejezetten jó a végjátékokban. Az FA Kupa elődöntőre is váltott egy kicsit, és azóta, mintha megint felszabadult volna a csapat. Ugyan a védelem most nem zár olyan jól, rég volt már kapott gól nélküli meccsünk, de a legfontosabb, hogy amíg a srácok négyesével rúgják a gólokat és küzdenek az utolsó percig, addig nem kell aggódni.

Pchettinoéknak konkrétan rekordot kellene beállítaniuk, hogy minden meccsüket megnyerjék, amire őszintén szólva ilyen sorsolással elég nagy az odds.

Végül, a már fent annyiszor említett sorsolás. Tőlünk elvárható, hogy a mai meccs kivételével az összeset kötelezően hozzuk, addig ez nem várható el a Tottenham csapatától.

Az első és legfontosabb, hogy ma nyerjünk. A mérkőzést 15:05-től láthatjátok, Jon Moss vezényletével, aki idén már 4 alkalommal is győztes meccsen fújt nekünk. Mindenkinek jó szurkolást!



    Vissza...
szata @ 2017. Apr. 30., 13:30    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó