Név:
Jelszó:
  Visszapillantás :: No.1

A 2011/12-es szezon az, amely minden bizonnyal sokáig fog még élni a Chelsea szurkolóinak emlékezetében, beleértve az FA Kupa győzelmet a Liverpool csapatával szemben és azt a felejthetetlen estét Münchenben, melyek valóban belevésődtek a csapat történelmébe.

Petr Cech szerepének fontossága nem lebecsülhető, hiszen a Bajnokok Ligája és az FA Kupa döntőjében is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és így segítségével a Kékeknek mindkét kupasorozatban sikerült győzedelmeskedniük.

Miután a szezon nyitómérkőzésén 0-0-és döntetlent játszottunk a Stoke City vendégeként, Cech kihagyta a következő két mérkőzésünket a West Bromwich és a Norwich City ellen, azonban visszatérését követően a mutatott teljesítménye olykor több kérdést vetett fel, mint választ – ezek közé a mérkőzések közé tartozott az Arsenal elleni is, ahol nem kevesebbszer, mint öt alkalommal vették be hálóját az ellenfél játékosai.

Ugyanakkor, mint már oly sokszor a múltban, Petr Cechnek sikerült visszanyernie formáját és ezzel együtt visszatért az a magabiztossága és érettsége is, ami már védjegyévé vált azóta, hogy 2004-ben megérkezett hozzánk a Stamford Bridgere.

Szinte egymaga tartott bent bennünket a Bajnokok Ligája elődöntőjében akkor, amikor a Barcelona Nyugat-Londonba utazott áprilisban, egy olyan mérkőzésen, ahol hatalmas védéseket mutatott be többek között Andres Iniestával, Adrianoval vagy éppen Carlos Puyollal szemben.

A visszavágón szintén lenyűgözően játszott, ahol is a fordulást követően Lionel Messi tett erőfeszítéseket annak érdekében, hogy kiessünk, ám a Kékek ugyan pengeélen táncolva, de egy emlékezetes győzelmet arattak.

Eközben a Liverpool csapata elleni FA Kupa döntőben, amikor még a mérkőzés 2-1-es eredménnyel lebegett, Cech vitathatatlanul a szezon védését hajtotta végre, amikor is Andy Carroll a semmiből előtűnt fejesét a kapufára tolta, miután a veszélyt végleg elhárítva Branislav Ivanovic szabadított fel.

A müncheni Bajnokok Ligája döntője az egyik legnagyszerűbb estéjévé vált a csapat történelmének, ahol is aligha férhet kétség ahhoz, hogy Cech volt a siker egyik fő tényezője. Miután 90 perc után a mérkőzés még mindig 1-1-es döntetlenre állt, így ráadásra került a sor, ahol is a Bayern München büntetőhöz jutott, melynek elvégzésére a korábbi Chelsea játékost, Arjen Robbent jelölték ki. A Kékek szurkolói a legrosszabbtól tartottak, ám Cech egy briliáns védéssel ismételten bent tartott minket a játékban, amikor a bal alsó sarokba mélyen lenyúlva megfogta a holland büntetőjét.

Ám a legszebb pillanata, amit kékben tölthetett el, még csak ezután jött. Miután Juan Mata kihagyta első büntetőnket a párbaj során, úgy tűnt, hogy a győzelem kicsúszik a kezeink közül. Azonban Cech két egymást követő játékos, Olic és Schweinsteiger büntetőjét is hárította, amivel megadta a lehetőséget Didier Drogbának, hogy megnyerhesse számunkra a kupát, amely lehetőséggel természetesen élt is az elefántcsontparti támadó.

Mérkőzések: 55+1
Ebből kapott gól nélkül: 19
Büntetők hárítása (büntetőpárbajt nem számítva): 2
Pályán töltött percek: 5.334

(forrás: chelseafc.com)



A sorozat következő része:
Visszapillantás :: No.2 (Branislav Ivanovic)


    Vissza...
Japep @ 2012. Jun. 19., 08:21    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó