Név:
Jelszó:
  Visszapillantás :: No.16

Raul Meireles augusztus végén tette át székhelyét Liverpoolból a Stamford Bridgere, és a nálunk eltöltött első szezonját viszonylag stabil teljesítményt mutatva hagyta a háta mögött.

A portugál középpályás debütáló mérkőzésére az idegenbeli Sunderland elleni találkozóig kellett várnunk, amely mérkőzés 2-1-es győzelemmel zárult számunkra, és amely mérkőzésen mutatott játékával rögtön mély benyomást keltett, amikor is egy briliáns gólpasszt adva Daniel Sturidgenek bebiztosították a három pont sorsát.

A Bajnokok Ligája csoportmérkőzései alkalmával a Genk elleni, 5-0-ra végződött találkozón ő szerezte meg a mérkőzés nyitótalálatát egy távoli bombával. Első szezonja során hat találatig jutott, beleértve ebbe azon emlékezetes góljait is, amelyet többek között Roberto Di Matteo első mérkőzésén a Birmingham Citynek lőtt, valamint a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Benfica csapatának megeresztett hatalmas lövését is.

Azon képessége, hogy számos különböző feladatot képes ellátni bizonyítja azt a tényt, hogy idén Meireles igen fontos tagja volt a keretnek mind Andre Villas-Boas, és mind Roberto Di Matteo regnálása alatt.

Első szereplései alkalmával inkább védelmi feladatokat látott el a klub szolgálatában, később azonban rendszeresen feltűnt a középpályás trió mindkét oldalán, míg a Barcelona elleni hazai mérkőzésen speciális feladatot kapva kicsivel előrébb játszott azzal a kitétellel, hogy ha nincs nála labda, segítsen be a pálya közepén.

A Bajnokok Ligája döntőjéről felfüggesztés miatt lemaradt, miután a Camp Nouban összeszedett egy újabb sárga lapot a Barcelona elleni mérkőzésen, ám néhány héttel korábban az FA Kupa győzelemért járó medált már a magáénak tudhatta, és így, az európai diadalmunk után két trófeával bővült gyűjteménye, ami biztosította számára a sikeres szezonzárást.

Mérkőzések: 37+8
Gólok: 6
Gólpasszok: 7
Pályán töltött percek: 3.327

(forrás: chelseafc.com)



A sorozat előző és következő része:
Visszapillantás :: No.15 (Florent Malouda)
Visszapillantás :: No.17 (Jose Bosingwa)


    Vissza...
Japep @ 2012. Jul. 14., 16:44    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó