Név:
Jelszó:
  Visszapillantás :: No.34

A 2011/12-es kiírást Ryan Bertrand a felnőtt csapat tagjaként kezdte meg, igaz ekkor nevével még csak elvetve találkozhattunk a kezdőcsapat összeállításánál, ám az idényt mégis Bajnokok Ligája-győztesként zárta, mely szezon során teljesítménye elég ígéretesnek tűnt ahhoz, hogy belássuk, éveken belül alapjátékossá válhat a Stamford Bridgen.

A szezon fiatal játékosunk számára pozitívan indult, hisz júliusban egy új, négyéves szerződést írhatott alá a klubbal. Tény, hogy Ashley Cole megelőzi őt a rangsorban, ám Bertrand ezzel tisztában van, így azt, hogy számára milyen nehéz is lesz bekerülni a kezdőcsapatba, már nem kellett a játékos tudtára hozni.

Andre Villas-Boas a Ligakupát látta megfelelőnek arra a célra, hogy Bertrand, aki első kilencven percét már az előző idényben végigjátszhatta, bizonyíthasson, és ennek köszönhetően e sorozat mindhárom mérkőzésén, azaz a Fulham, az Everton és a Liverpool ellen is végig a pályán lehetett.

Azonban pályára lépései nem csupán a Ligakupára korlátozódtak. Késői csereként állhatott be az FA Kupa harmadik fordulójában a Portsmouth elleni győztes mérkőzésünkön, majd kezdő volt a két Birmingham City elleni találkozónkon az ötödik fordulóban, illetve a Leicester ellen a negyeddöntőben.

A Wigan Athletic és a Fulham elleni egymást követő két bajnokin is kezdő lehetett, mely mérkőzések után egyértelmű jeleit láthattuk annak, hogy Roberto Di Matteot lenyűgözte a fiatal játékos higgadtsága és érettsége. Ennek köszönhetően, mikor a szezon végéhez közeledve menetrendünk sűrűsödni kezdett, a keret rotálásakor kiemelkedő szerepet kapott, így az Arsenal, a Newcastle, a Liverpool és a Blackburn ellen is megkapta az esélyt a kezdőcsapat összeállításakor, sőt, az előbb említettek közül az utóbbin Paulo Ferreira beállása után egy jóval előretoltabb szerepet kapott, mely posztnak az ő esetében akkor még nem igazán tulajdonítottak nagy jelentőséget.

Amikor lehetőséget kapott, kétség kívül jó benyomást keltett a szurkolókban is, ám mégis kevesen várták volna azt – ha egyáltalán akadt ilyen ember –, hogy Bertrandnak részese kell legyen a Bajnokok Ligája döntőjének, de mivel Florent Malouda egy héttel korábban térdhúzódást szenvedett, valamint két középpályásunk eltiltását töltötte, Di Matteo meghozta döntését, és így a bal oldalon egy sorral előrébb, Ashley Cole előtt számított a fiatal védő játékára.

Ahogy a Kékek a találkozó jelentős részében nagy nyomás alatt álltak, úgy az előbb említett duó is megpróbálta visszaverni Arjen Robben és Philipp Lahm együttes támadásait, mígnem a második félidő közepén vádli problémája miatt le nem kellett őt cserélni.

Az viszont tény, hogy azon az estén ő is sokban hozzájárult a csapat sikeréhez, és hogy bizakodással várhatja az elkövetkező szezont is annak reményében, hogy valódi lehetőséget kap majd ahhoz, hogy hosszútávra letehesse névjegyét a klubnál.

Mérkőzések: 13+2
Gólpasszok: 1
Pályán töltött percek: 1.299

(forrás: chelseafc.com)



A sorozat előző része:
Visszapillantás :: No.27 (Sam Hutchinson)


Ez volt az első komolyabb projektem, remélem élveztétek, és remélem a lehető legkevesebb fordítási/ferdítési hibával tarkítottam a cikkeket. Köszönöm mindenkinek, aki elolvasott legalább egyet is közülük, és külön köszönet azoknak, akik végigkísérték a munkám. Amennyiben van rá igény, több ilyet is fogok vállalni a közeljövőben.

Üdv,
Japep



    Vissza...
Japep @ 2012. Jul. 24., 07:17    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó