Név:
Jelszó:
  Visszapillantás :: No.4

A bolondos, brazil védőnk számára a szezon ugyan nehézkesen indult, ám a végére mégis igazi kulcsemberré nőtte ki magát a védelem szívében stabil, és meggyőző játékának köszönhetően.

A szezon első heteiben nagyrészt a feltolt védelmi vonalnak köszönhetően David Luiz játékára nem igazán számítottak, ám néhány alkalommal mégis megvillanthatta veleszületett támadói képességeit is.

Ahogy telt-múlt a szezon, eltökéltsége eredményeként, azaz, hogy csökkentse hibáit és az egyszerűségre törekedjen, számottevő javulást ért el teljesítményét illetően, bár néha előfordult a Napoli elleni 3-1-es vereséghez hasonló eset is, amikor is Gary Cahillel váll vállat vetve sem voltak képesek megbirkózni az olaszok csatártriójával.

Azonban a visszavágón már kiemelkedően teljesített John Terry oldalán, különösképpen a játék utolsó szakaszában, amikor is a vendégek megpróbálták megakadályozni továbbjutásunkat egy második, idegenbeli találat megszerzésével. Ettől a ponttól kezdve minden mérkőzéssel csak jobb, és jobb játékos vált belőle.

Mára már a pályán is nagyon jó kapcsolatot ápol a védelem közepének másik két tagjával, Gary Cahillel és John Terryvel. Másrészről, ha a pálya másik végét tekintjük, elmondható, hogy amikor az ellenfél területére merészkedik, mindig fenyegetést jelent – ezen képességéről a Bolton és a Manchester United elleni mérkőzéseken szerzett találatai is tanúskodhatnak.

Később a Tottenham elleni FA Kupa elődöntőben összeszedett egy komolyabb sérülést, melynek következményeként számos mérkőzést ki kellett hagynia, beleértve az FA Kupa döntőjét is, ám azon elhatározása és törekvése, hogy még ebben a szezonban felépül, kifizetődőnek tűnt, hiszen legjobbkor tért vissza, a müncheni Bajnokok Ligája döntőre.

A mérkőzést követően azonban elismerte, hogy miközben játszott, sokszor fájdalmat érzett, ám a felgyülemlett adrenalin hatására mégis képes volt a maximumot nyújtani, és később, a párbaj során mindezek ellenére meggyőzően tudta értékesíteni csapatunk második büntetőjét.

Mérkőzések: 37+3
Gólok: 3
Gólpasszok: 2
Pályán töltött percek: 3.616

(forrás: chelseafc.com)



A sorozat előző és következő része:
Visszapillantás :: No.3 (Ashley Cole)
Visszapillantás :: No.5 (Michael Essien)


    Vissza...
Japep @ 2012. Jun. 24., 13:23    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó