Név:
Jelszó:

Ligakupa 2005(nagyobb képért kattints rá!)

Chelsea - Liverpool: 3-2 (0-1, 1-1, 1-1)

Cardiff, Millennium-stadion, vezette: Bennett
Gólszerzők: Gerrard (öngól, 79.), Drogba (107.), Kezsman (112.) - Riise (1.), Nunez (113.)

Liverpool: Dudek - Finnan, Carragher, Hyypia, Traore (Biscan, 67.) - Luis Garcia, Gerrard, Hamann, Riise, Kewell (Nunez, 56.) - Morientes (Baros, 74.)

Chelsea: Cech - Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Terry, Gallas (Kezman, 74.) - Jarosik (Gudjohnsen, 45), Lampard, Makelele - J.Cole (Johnson, 81), Drogba, Duff.A cardiffi Millennium Stadionban klubunk öt év után ismét kupagyőzelmet ünnepelhetett. És bár a Liga Kupa a legkevésbé értékes az idén megnyerhető serlegek közül, az idei döntő igen izgalmasra sikeredett.

A kapuban a friss Premier Ligás rekorder Cech állt - a Liga Kupában eddig favorizált Cudicini eltiltása miatt nem játszhatott. A meccs előtti hírekkel ellentétben Gallas mégis játékra jelentkezett, így biztosabb védelemmel (Ferreira, Carvalho, Terry, Gallas) állhattunk fel a Liverpool ellen. A középpályát három hajtós, nagy munkabírású játékos - Jarosik, Lampard és Makelele - alkotta. Az előretolt csatár Drogba volt, mögötte Duff és Cole rohamozott. A meccs előtti bemelegítésen felépülőben lévő játékosaink - Parker, Huth és Robben is részt vettek. Reméljük, minél előbb visszatérhetnek a pályára!

A meccs hidegzuhannyal kezdődött - a Pool már 45 másodperc elteltével megszerezte a vezetést! Morientes jobboldali beadását követően Riise látványos kapáslövéssel juttatta előnyhöz a Vörösöket. Bezzeg az 1997-es FA Kupa-döntőn még mi örültünk Di Matteo hasonlóan korai góljának... A csapat fejben még az öltözőben járhatott, mert a jobbszélen (mely éppenséggel Ferreira területe) senki sem vigyázott a norvég balszélsőre. Sok idő kellett, míg talpra állt a csapat, de közel fél óra elteltével már kezdtük bontogatni szárnyainkat, és kezdtük átvenni az irányítást. Még az első félidőben megkavarta Mourinho a kártyákat: Jarosik helyett Gudjohnsen állt be, Cole pedig hátrább húzódott a cseh posztjára.

Az 55.perc tájékán Gudjohnsen kis híján betalált, de jól helyezett fejesét védte Dudek. Bár a mezőnyfölény egyre erősödött, csapatunk a kapu elé nem sokszor jutott el. Kb negyed óra lehetett hátra, mikor Kezman beállt Gallas helyére - igen merész húzás egy José Mourinhotól :). Az ellenfélnél pedig a nyári EB-n remeklő Milan Baros váltotta Morientest. A Liverpool kis híján lekopírozta első percben szerzett gólját, de Gerrard kapáslövésébe ezúttal belelépett Ferreira. 0-2 helyett azonban eljött az egyenlítés pillanata - Ferreira 40 méterről kapu elé ívelt szabadrúgását Steven Gerrard csúsztatta saját kapujába! A liverpooli kapitány két másik csapattársa között ugrott fel fejelni, és a labda a bal kapufát érintve hullott a hálóba. Nagyon szerencsés, de megérdemelt gól volt. Nem sokkal később Mourinhót kiállították, mivel "lepisszegte" a kispad mögötti Pool szurkolókat. A nyolcvanadik percben Glen Johnson állt be Cole helyett. Öt perccel a vége előtt Duff közelről próbálta kapuba pöckölni a labdát, de a kivetődő Dudek hárított. Ütközésük után egy kis ideig állt is a játék.

A Liga Kupa szabályai szerint kétszer 15 perc hosszabbítás következett, aranygól és ezüstgól nélkül. A ráadás második percében kis híján átvettük a vezetést, de Duff baloldali beadását Drogba a kapufára fejelte. A térfélcserét követően viszont beindult a gólgyártás. Johnson hatalmas bedobása Drogbát találta meg a rövid saroknál, és az afrikai csatár közvetlen közelről bekotorta. 2-1, sikerült fordítani! Öt percre rá ismét a Chelsea-tábor ünnepelhetett. Lampard bal oldalról veszélyesen ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, Dudek ugyan védett, de pont a jobb oldalon álldogáló Gudjohnsenhez ütötte ki. Guddy egyből visszalőtte középre a labdát, amelybe Kezman akrobatikus mozdulattal belekotort. Dudek már csak a vonal mögött érte el, ezzel 3-1, biztosnak látszott a kupadiadal! Azonban korai volt még az öröm. Alig telt el két perc, és szépített a Liverpool - egy beívelt szabadrúgás utáni kavarodásban Nunez túlugrotta Cech-et, és a hálóba fejelt. Mivel egyszerre négyen ugrottak fel, nehéz megállapítani, volt e támaszkodás. De ez legyen a legnagyobb probléma. Több gól már nem esett, így 1998 után ismét a Chelsea nyerte a Liga Kupát! A jelenlegi csapat egyik tagja sem volt még a klubnál a legutóbbi, 2000-es FA Kupa-győzelem alkalmával, így mindegyiküknek ez volt az első serlege. Így tehát csapatkapitányunk, John Terry is először emelhetett kupát a magasba. Reméljük, ő is olyan sűrűn fog "emelgetni", mint elődje, Dennis Wise...

 

 

 
    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-

Leicester City 0 - 3 Chelsea

ÖsszefoglalóChelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó