Név:
Jelszó:
  Dicsőség vs Túlélés

Mindenkinek megvan a maga célja a hétfő esti Chelsea – Middlesbrough PL-meccsen. A Boro-nak még van esélye bent maradni, Nekünk pedig hat pont kell a bajnoki címhez.
Egy csapat megverte a riválisát, aminek köszönhetően egy másik riválisnak tett nagy szívességet – történt ez péntek este a londoni Olimpiai Stadionban, ahol a West Ham csapata idei legnagyobb kihívónkat, a Tottenham-et győzte le 1-0-ra. Pochettinóék vereségének köszönhetően akár két fordulóval a Premier League végezte előtt bebiztosíthatjuk a bajnoki címünket. Hála a kalapácsosok győzelmének a Spurs felett, a sorsunk most már csak a mi kezünkben van: meg kell nyernünk az előttünk álló két mérkőzést. Első feladatunk a Middlesbrough legyőzése lesz. Steve Agnew csapata a 19., utolsóelőtti helyen áll, motiváció híján azonban nem lesznek, hétfő este el kell kerülniük a vereséget, ahhoz, hogy ne dőljön el kiesésük.

Nem éppen gólerős csapat hírében áll idén a Boro, ugyanis a már biztos kieső Sunderland is többször vette be az adott vetélytárs hálóját (28), mint a szezon egyik újonca (26). Ez persze nem jelenti azt, hogy bőkezűen adnák át a teret az ellenfélnek, kapott gólok (45) tekintetében négy csapatot, a Watfordot, a Swanseat, a Hull-t és a Sunderlandet is megelőzik. Ez azonban nem nagy érv, ha közben ők lőtték a legkevesebb gólt idén eddig. A szegényes teljesítmény aztán nem rég a korábbi Mourinho-tanonc, Aitor Karanka állásába került, őt váltotta az asszisztens, Agnew. Az előttünk álló bajnoki azért is lesz érdekes mert Mi meg legtöbb gól lőttük eddig a szezonban (72). Sokan úgy vélhetjük ez alapján, hogy az északnyugatiak a pofozógép szerepét jönnek betölteni délebbre. Azonban a legutóbbi egymás elleni meccsen „csak egy sovány” 1-0-s győzelmet arattunk, ami azért volt váratlan, mert a Boro egy olyan csapatot tudott akkor viszonylag megzabolázni, amelyik egy fordulóval előtte ütötte ki 5-0-ra az Evertont. Minő érdekesség, a Middlesbrough-val szembeni eredményes vendégszerepléssel kerültünk a tabella élére, ahonnan azóta se, november 20-a óta sem estünk le.Novemberben Costa góljával vertük a Borót


Az egyre közelebb kerülő bajnoki cím mellett még jó néhány mérföldkőhöz érkezhet csapatunk és annak egy tagja. Győzelem esetén 300. bajnoki meccsünket nyerhetjük meg hazai pályán, a Man. United és az Arsenal után Mi lehetünk a harmadik csapat a PL-ben, akik elérik ezt a számot. Emellett, ha Fabregas gólpasszt oszt ki ezen a meccsen, az a 10. lesz ebben a szezonban, így a hatodik különböző idényben érheti el ezt a számot az asszisztokban, csatlakozva ezzel Ryan Giggshez és Wayne Rooneyhoz.

Vendégeinknek Gaston Ramirezt egész biztos, mellőzniük kell, az uruguayin kívül még az ex-Barcás Victor Valdes és az ex-Liverpoolos David Ayala játéka is kérdéses. Nálunk várhatóan David Luiz bevethető lesz, annak ellenére, hogy a múlt hét végén le kellett cserélni, ám N’Golo Kanté szereplése nyolc órával a kezdés előtt sem garantált, egy edzésen összeszedett sérülés miatt.

A közelmúltbeli erőviszonyok mellett a történelem is a mi pártunkat foghatja. 1998 és 2009 között folyamatosan egy osztályban volt a két csapat. Ezen időszak alatt mindössze háromszor nyert a Boro, minden alkalommal saját közönsége előtt, és vendégként csak egyszer, 2002-ben tudták elkerülni a vereséget, 2007-től pedig még gólt sem volt képes lőni csapatunknak. Ami pedig a jelent illeti, a Riverside-tól távol csak egy meccset nyertek meg idén, 10 gólt lőttek és 24-et kaptak.

Mindezektől függetlenül biztos, nem feltett kézzel érkeznek a Bridge-re. Az elmúlt két fordulóban a kiesési pánik jó hatással volt rájuk, megverték a Sunderlandet, majd két ponttól fosztották meg a Manchester City-t is, az újabb pontszerzés szükségességében pedig azzal számolhatunk, hogy mindent bele fognak adni ellenünk is. A motiváció persze nálunk sem fog hiányozni, mégiscsak a bajnoki címhez kerülhetünk közelebbre egy karnyújtásnál is.

Kezdés magyar idő szerint 21 órakor, szokás szerint a Spíler TV közvetítésében.

GYERÜNK, SRÁCOK! SZERVÁLJUK KI!!!!!

KTBFFH!!!!


    Vissza...
DaniDzsi96 @ 2017. May. 8., 13:02    

 
    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-

Leicester City 0 - 3 Chelsea

ÖsszefoglalóChelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó