Név:
Jelszó:
  A rangadó margójára

Hol is kezdjem? Talán jobb is hogy hétvégén nem igazán volt időm megírni ezt az cikket. Aki összefoglalóra számít, azt sajnos ki kell ábrándítanom, ez nem az lesz. Természtesen az irományom végén az eredmény és a csapatok is megtalálhatóak. De részletesen lebontva nem lesz a meccs. Helyette inkább megosztok pár gondolatot veletek, amik már régóta érlelődnek bennem és többször is hangot adtam már nekik. Megnyugtatok mindenkit, nem lesz terjedelmes az írás, vagyis inkább megpróbálom rövidre fogni.

Először is a pénteki játéknap. Szerintem nem volt ember, aki boldogabb volt nálam amikor bejelentették az FA vezetői, hogy ettől az évtől már több meccset fognak rendezni pénteken. Azért tartom nagyszerű időpontnak, mert hétfővel ellentétben, az emberek túlnyomó többségének hétvégén nem kell dolgoznia. A stadionban levezethető az előző napokban felgyülemlett stressz, vagy a tévé előtt gyűjthető akár több is, mint pl jelen esetünkben. Valahogyan számomra különlegesebb hangulata van. Nem tudom megmagyarázni miért.


De ennyi elég is lesz a pozitív dolgokból. Na jó csak viccelek, megpróbálok reálisan hozzá állni a dolgokhoz, de nem ígérek semmit.
Kezdjük az edzővel, mert ugye ahogyan tudjuk, fejétől büdös a hal. Azért ennyire nem drasztikus a helyzet hogy ilyen szólásokat kelljen idéznem és leírni sem szeretném Conte-t. De be kell látnunk, hogy teljesen kiszámítható. Tudom előre a kezdőt, a taktikát, a cseréket. Sajnos ez ebben a bajnokságban nem fér bele. Mondhatnánk, ez a Liverpool már jóval összeszokottabb az edzőjével, mint mi, azonban a mérkőzésen látható volt hogy Klopp szinte tökéletesen felkészítette őket. Teljesen levédekeztek minket, persze Costa gólját nem számítva, mert ott bealudtak, de ennyi. Gyorsabban és pontosabban játszottak.


Itt kell azonnal a keresztapa védelmére is kelnem, mivel mindkét, góllal végződő helyzet, ordas nagy védelmi hibák után alakultak ki (talán a második nem, de Courtois rendesen kint állt a kapuból-gyorsan a nyakába is varrom a találatot-). Megpróbálta Conte a három védős taktikát is, ugye Luiz sokkal fentebb játszott és sokszor visszalépett, de állítom, ez a PL-ben nem működik megfelelően. Sajnos, vagy inkább NEM, de ez nem a Serie A. Itt nem lehet egy taktikával végig nyomatni a szezont, hiába is tele van klasszisokkal a csapatod.
Azért nem kongatok vészharangot, elég messze vagyunk még attól. Sokan bajnok esélyesként kezelik a Chelsea-t, de ettől óva intenék mindenkit. Nem vagyok álszent, nagyon remélem, hogy mi lökjük majd magasba a PL trófeát a szezon végén, azonban ennek a keretnek és az edzőnek még össze kell érnie. Kellenek új igazolások, egyúttal a feleslegtől is meg kell szabadulni, nem utolsó sorban pedig végre meg kell tanulniuk a játékosoknak egymásért és értünk harcolni.



Conte-ban meg van a tűz és valami mérhetetlen szenvedély is, amit ha a srácok csak tizedében át tudnak tőle venni, akkor kezdhet rettegni a többi a csapat. Kis semmiségként említeném meg itt Diego Costa-t. Az ő mentalitására jó hatással van az olasz szakember. Nem hagyja csintalankodni a pályán, sokkal jobban látható rajta hogy inkább a játékra és a gólszerzésre koncentrál, aminek meg is van a nyoma. Itt is tetten érhető az edző által megteremtett pozitív légkör. Idővel jobban fog majd érződni ennek is a hatása.

De lépjünk tovább, ideje elővenni a csapatot. Nézzük csak Courtois-t. Az első gólnál nem nagyon tudok mit mondani, az inkább a védelem számlájára írható. Viszont a másik találat, abban vastagon benne volt. Igaz, zseniális volt Henderson lövése, de biztos vagyok benne, hogy belga háló őrünk simán fogta volna nem áll kint a kapuból. Összességében nagyon bizonytalannak érzem őt. Talán egy kis pihenés jót tenne neki.



A védelem. Egyszerűen katasztrófa. Luiz-nak még asszimilálódnia kell egy keveset, talán ő is valamennyire kiemelhető ebből a mocsárból, mert úgy ahogy tűrhetően játszott és sokszor veszélyes volt a Liverpool kapuja előtt. De azt is tudjuk, hogy nem ezen a poszton fog nagy valószínűséggel játszani.
Na de akkor nézzük azokat, akiknek csak a pályán való jelenléti is irritál. Természetesen Cahill-ről és Ivanovics-ról beszélek. Borzalmas, amit ketten művelnek, elszórt labdák, teljesen felesleges szabálytalanságok, lemaradások és még sorolhatnám. Érezhető volt nagyon a kapitány hiánya. A posztot pedig jelenleg semelyikük sem képes betölteni. Elképesztően bizonytalanul játszanak. Talán ideje lesz már bevetni Alonso-t, mert erre a két védőre még nagyon ráfaraghatunk.
A védelem másik nagyon problémája meglátásom szerint, hogy ők már sokszor fejben is előrébb járnak. Még meg fel sem szabadítottak, de már a másik kapu előtt szaladgálnának, ez hatványozottan igaz Iva-ra, aki képes felháborodni, ha nem passzolnak hozzá egy ígéretes támadásnál. Azpi-nál mondjuk a sebessége indokolja, hogy ennyire fel lépjen, ez rendben is van, nem az ő oldalával szokott bajunk lenni.




Középpályáról nem is tudom, mit mondhatnék. Kanté, amit tud megtesz, de sokszor kevésnek érzem egymagában, de nem azért ne adna bele mindent. Remek játékos, csak dicséret illeti. Itt hozhatnánk szóba Fabregas-t, aki mostanában kissé mellőzött szerepet tölt be. Ő támadásnál és védekezésnél is sokkal jobban be tudna segíteni, mint pl Matics. Amint látom, eddig bírtam ki, szép teljesítmény, de ismét előkerült szerb vesszőparipám. Ha az előbb a védőknél a katasztrófa szót használtam, nála minimum atom csapás jelzőt kell használnom. Fertelmes amit csinál, folyamatosan megakasztja a támadásokat mert képtelen átvenni normálisan egy labdát, majd előszeretettel el is veszti azokat. A tizenhatos előtt teljesen impotens, de azért szeretne kapura lőni. Maradjunk annyiban, neki ez nem megy és most valami elképesztően finom voltam. Nálam már pakolhatna is. A gólpasszáról pedig annyit, Ramires is képes volt így elbotorkálni a kapuig (nem lehúzás, néha tényleg csak össze botlotta a gólt).


De meg ne feledkezzek másik kedvencemről, mindenki kis braziljáról, Oscar-ról. Ha rajtam múlna már rég Kínában adná elő ezt semmit hétről-hétre és mondjuk játszhatna a helyén egy Griezmann. Már rühellem nézni azt a szerencsétlen képét. Állandóan csak ugyan azt tudom mondani róla. Vannak jó megmozdulásai és fellángolásai, de nem Chelsea szint. Ennyi, ne szépítsük. Sajnálom, ha valaki példaképét vagy kedvencét húzom le, de ez az igazság.

Támadó szekció. Ezzel viszonylag elégedett vagyok. Bár véleményem szerint, meg kellene, próbálnunk a két csatáros játékot. Való igaz, ez sérülés szempontjából nagyon kockázatos, de mikor Batshuayi és Costa egyszerre van a pályán, irgalmatlan nagy nyomást tudunk az ellenfélre helyezni. Szerintem ezzel kezdeni kellene valamit, mert csak profitálhatunk belőle.

Hazard-Willian kettőst lehet dicsérni, Willian jobb is lehetne, ha nem kellene folyamatosan visszalépnie a védekezésekkel. Hazard viszonylag halovány volt a ’pool ellen, de szerintem ennyi.

Végezetül, érdemes kiemelni és foglalkozni Victor Moses-al. Nagyon jót tettek neki a kölcsönök, megerősödött, sokkal technikásabb és stabilabb. Vele számolni kellesz hosszú távon, mert hatalmas potenciál van benne, és ha megfelelően épül be a csapatba, akár meccseket is dönthet el.

Tulajdonképpen, ennyit szerettem volna megosztani mindenkivel. Talán jobb is mintha egy teljesen negatív kritika került volna be a cikkbe, ami egy vesztes mérkőzés után talán érthető, de feleslegesnek éreztem és örülök, hogy hagytam leülepedni a gondolataimat.
Hét közben Ligakupa, a Leicister City ellen. Sima győzelemmel számolok. Szombaton pedig az Arsenal-hoz látogatunk, ami soha sem könnyű mérkőzés, de reméljük, a keresztapa majd elrendez mindent. Mindenkinek jó szurkolást kívánok. Keep The Blue Flag Flying High.

Végeredmény:
Chelsea 1-2 Liverpool
Chelsea (4-1-4-1): Courtois; Ivanovic (c), Cahill, David Luiz, Azpilicueta; Kante; Willian (Moses 83), Matic ( Fabregas 83), Oscar (Pedro 83), Hazard; Diego Costa.
Padon maradtak: Begovic, Aina, Alonso, Batshuayi
Gólszerző: Diego Costa 60
Sárga lap: Willian 45+1

Liverpool (4-3-3): Mignolet; Clyne, Lovren, Matip, Milner; Lallana, Henderson (c), Wijnaldum (Stewart 89); Mane, Sturridge (Origi 57), Coutinho (Lucas 81).
Padon maradtak: Karios, Grujic, Moreno, Ejaria
Gólszerő: Lovren 17, Henderson 35
Sárga lap: Lucas 88

Játékvezető: Martin Atkinson
Nézők: 41,514




    Vissza...
aaronvankai @ 2016. Sep. 19., 22:44    

 




    1.CChelsea37+4890
    2.Tottenham36+4880
    3.Liverpool 37+3373
    4.Man City36+3472
    5.Arsenal36+2969



 
Costa21 2010-
Hazard16 1510-
Pedro12 840-
Willian11 740-
Alonso600-





Leicester City 0 - 3 Chelsea

Összefoglaló



Chelsea 4 - 1 Peterborough

Összefoglaló

összes videó